باهنر در همایش درختکاری دانشگاه افسری امام حسین(ع):

جبران خسارات وارده به محیط زیست نیازمند عزم ملی است/ ماجرای پسته‌هایی که دو برابر ارزش خود آب مصرف کرده‌اند

نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: در سی چهل سال اخیر به آب، خاک، مرتع و جنگل‌های این کشور خسارت‌هایی وارد شده، که اگر بخواهیم آن را جبران کنیم نیاز به یک عزم ملی است.
کد خبر: ۴۲۸۶۱
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۳ - 09March 2015

جبران خسارات وارده به محیط زیست نیازمند عزم ملی است/ ماجرای پسته‌هایی که دو برابر ارزش خود آب مصرف کرده‌اند

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در همایش درختکاری در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) با تسلیت ایام سوگواری حضرت زهرا (س) اظهار داشت: امیدوارم با برگزاری این نوع همایشها تهدیداتی که خود به وجود آوردهایم یا برای ما به وجود آوردهاند را بیشتر حفظ کنیم، و راه حلهای عقلایی و درازمدت برای آنها در نظر بگیریم.

وی افزود: زمانی نعمتهای الهی را به دو گروه تجدیدشونده و غیرقابل تجدید دستهبندی میکردیم. هرچند تا پیش از این منابع طبیعی مانند جنگلها جزو منابع تجدیدپذیر محسوب میشدند، اما امروز این منابع نیز در آیندهای نزدیک قابل تجدید نیستند.

باهنر تصریح کرد: در سی چهل سال اخیر به آب، خاک، مرتع و جنگلهای این کشور خسارتهایی وارد شده که اگر بخواهیم آن را جبران کنیم نیاز به یک عزم ملی است.

وی افزود: متأسفانه سال ۹۳ بعضی از آثار فجیع تخریب محیط زیست در کشور ما و کشورهای همسایه بیشتر خود را نشان داد. مردم جنوب ما رنج ریزگردها را تحمل میکنند و متأسفانه حالا حالاها نیز باید تحمل کنند. داستان خشک شدن دریاچه ارومیه و تالابهای کشور نیز از ثمرات تخریب محیط زیست است.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع دریاچه ارومیه، یک داستان ملی و فاجعهای است که جبران آن وقت و کار زیادی را میطلبد. حتی ممکن است همهٔ آن قابل جبران نباشد.

وی در ادامه با بیان اینکه گفته میشود اگر کسی یک چاه حفر کند، تا بعد از مرگ نیز برای او ثواب نوشته میشود، بیان داشت: امروز ثواب در این است که برخی از چاهها را تعطیل کنیم. در این شرایط باید آب را با تدبیر، بهرهوری بالا و استفاده قطرهچکانی مصرف کنیم.

باهنر افزود: یکی از دلایل خشکشدن دریاچه ارومیه و تالابهای مشابه در کشور، کشاورزیهای بیحسابوکتاب و غیرعملی با بهرهوری پایین است. ما بعضی از سدها را نباید میساختیم و ساختیم و بعضی سدها را باید میساختیم و نساختیم.

وی در ادامه بیان داشت: چند سال پیش در بررسی و برآورد تولید پسته در ۵۰ سال گذشته، یک تحقیق علمی به ما گفت ما به قیمت امروز ظرف ۵۰ سال گذشته ۲۰ میلیارد دلار پسته صادر کرده و ۴۰ میلیارد دلار آب مصرف کردهایم. یعنی اگر آبی که طی این سالها مصرف شده را امروز در اختیار داشتیم، ۴۰ میلیارد دلار ارزش داشت. این در حالی است که پسته یک کالای صادراتی و با بهرهوری بالا به شمار میرود.

وی اضافه کرد: من اهل فتوا نیستم، اما اعلام میکنم در هر نقطه از کشورمان کشت محصولات جالیزی مانند خیار و هندوانه بهصورت غرقابی یک حرام قطعی است. این محصولات باید در گلخانه تولید شوند.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان داشت: من از مسئولین سازمان مراتع و آبخیزداری خواهش میکنم هرساله گزارشی از رویشها و ریزشهای منابع طبیعی را ارائه دهند.

وی ادامه داد: مسئولین به ما بگویند هر سال چند هکتار زمین بایر را به جنگل و چند هکتار از جنگل به آزادراه و ویلا تبدیل شده است.

باهنر تاکید کرد: ما نیاز داریم در پایان هر سال گزارشی بهصورت کمی و عددی از آمارهای مختلف از جنگلها، مراتع، بیابانها و... توسط سازمان جنگلها و مراتع ارائه شود، تا بتوانیم بهصورت دقیقتر برآوردی از این مسائل داشته باشیم.

انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها