به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، پنج سال پیش در چنین روزهایی در حالیکه مسلمانان شیعهی نیجریه نزد پیشوای دینی خود «ابراهیم زکزاکی» مشغول ادای فرایض دینی خود بودند، نیروهای امنیتی که از قرار، دستنشانده وهابیت عربستان و صهیونیسم غاصب اسراییلی بودند، به آنها حملهور شدند. بسیاری از مسلمانان از جمله فرزندان شیخ ابراهیم زکزاکی در درگیریهای خونین به شهادت رسیدند.
«شیخ ابراهیم زکزاکی» از علمای برجستهی مسلمان و شیعهی نیجریه است و خود را شاگرد مکتب امام خمینی (ره) میداند. آموزههای دینی و سیاسی و اجتماعی امام خمینی همواره مد نظر و بینش و منش شیخ نیجریه بوده است.
در راهپیمایی روز جهانی قدس سال ۲۰۱۴ در نیجریه «شیخ ابراهیم زکزاکی» مورد حملهی نیروهای ناشناس قرار گرفت و نهایتا سه پسر وی را به شهادت رساندند. در همین راستای همین جریان در سال ۲۰۱۵ نیز وی به همراه همسر و دیگر فرزندانش مجددا مورد هتاکی قرار گرفتند و زخمی و دستگیر شدند. «شیخ ابراهیم» از سال ۲۰۱۵ تا کنون در منطقهای محافظت شده بازداشت است و به غیر از پزشک خصوصیاش کسی اجازهی ملاقات با او را ندارد.
بر اساس حکم دیوانعالی نیجریه «شیخ زکزاکی» باید هر چه سریعتر آزاد شود، ولی همچنان حاکمیت نیجریهای راه اربابان آمریکایی، اسراییلی و سعودی خود را پیش گرفته و از آزادی «شیخ ابراهیم» سر باز میزند. از دههی هفتاد میلادی به این سو آمار تشرف به مذهب شیعه در نیجریه سرعت فزایندهای داشته است؛ به طوری که بسیاری از منابع اجتماعی این کشور آمار امروز شیعیان نیجریه را بالغ بر بیست و پنج میلیون نفر میدانند.
هنوز «ابراهیم» در حصر است. خیل مشتاقان وی اجازهی ملاقات با او را ندارند. در پنجمین سالگرد دستگیریاش در تاریخ سیزدهم دسامبر برابر با «بیست و سوم آذر سالجاری» شبکهی سوم سیما مستند «ابراهیم» را روی آنتن برد. حسین احمدی کارگردانی این اثر مستند را بر عهده داشته است. این کار اولین بار در سال 1397 بهمناسبت دستگیری «شیخ ابراهیم زکزاکی» در خانهی مستند انقلاب اسلامی تهیه و برای نخستین بار از شبکهی افق سیما پخش شد. تکرار دوبارهی این فیلم مستند از شبکهی سوم سیما برای مشتاقان فرهنگ شیعی نه تنها خالی از لطف نبود، بلکه کاری بسیار هوشمندانه و دقیق بود. پخش اینگونه از فیلمهای مستند نشاندهنده روابط عمیق ملت ما با همه ملتها مخصوصا آزادی خواهان مسلمان و شیعی است و همچنین برای نسل جوان و نوجوان ما برای آشنایی با مسائل پیرامونی در جهان امروز مثمر ثمر و حائز اهمیت خواهد بود.
انتهای پیام/133