به گزارش خبرنگار دفاعپرس از قم، سید مهدی فاطمی مدیر ادبیات سازمان ادبیات و تاریخ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس امروز در جمع نویسندگان و پژوهشگران حوزه ایثار و شهادت در محل اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم با اشاره به اهمیت تحقیق و پژوهش به عنوان یکی از مولفههای توسعه هر کشور، اظهار داشت: متاسفانه از این جهت در کشور با ضعف میزان مطالعه روبرو هستیم به طوری که آمار قابل توجهی از کتابفروشیها تغییر کاربردی داده اند.
وی با بیان اینکه در حوزه نشر کتاب دفاع مقدس با ۱۱ زیر مجموعه انتشاراتی و ۵۴ ناشر کار مشترک انجام میدهیم، افزود: بدلیل اینکه تمایل چندانی به مطالعه کتب قطور دیده نمیشود، رویکرد خلق رمانها و داستانهای کوتاه و کتابهای کوچک را در دستور کار قرار داده ایم.
فاطمی ادامه داد: در حوزه پژوهش، ۲۲ اثر پژوهشی خیلی عالی را به وزارت علوم فرستاده ایم تا به عنوان رفرنس علمی مورد بهره برداری قرار گیرد.
مدیر ادبیات سازمان ادبیات و تاریخ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس توجه توامان به کمیت و کیفیت را در انتشار کتب حوزه ایثار و شهادت از سوی این بنیاد و ادارات کل حفظ آثار دفاع مقدس در سراسر کشور را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: این خطر وجود دارد که در صورت عدم انتشار کتابهای خاطرات، با تهدید فراموشی و تحریف جریان دفاع مقدس و از دست دادن صاحبان خاطرهها روبرو شویم.
وی افزود: در سال ۱۳۹۷، ۳۲۵ عنوان چاپ کتاب داشتیم که از بین آنها ۹ عنوان به عنوان کتابهای فاخر برگزیده شد و در سال ۱۳۹۸ نیز ۷۱۱ عنوان کتاب تولید داشتیم که ۴۷ اثر از بین آنها به عنوان آثار فاخر مورد توجه قرار گرفت و برخی نیز به چندمین چاپ رسیدند.
فاطمی با اشاره به برنامه ریزیهای حوزه ادبیات دفاع مقدس گفت: تشکیل انجمن نویسندگان دفاع مقدس با ۱۲۵۰ نویسنده و تشکیل بانک طرح جلد کتاب دفاع مقدس با آثاری از ۲۰۰ طراح کشوری که طرحها در سایت مربوطه به صورت لایه باز بارگذاری میشود تا مورد استفاده عموم علاقمندان قرار گیرد، از اقدامات آینده حوزه ادبیات دفاع مقدس میباشد.
وی افزود: در حال تدارک سه کارگاه آموزش مجازی مستمر برای نویسندگان هستیم تا دورههای مقدماتی، پیشرفته و جمع آوری خاطرات شفاهی را فرا گیرند.
انتهای پیام/