دفاع‌پرس گزارش می‌دهد؛

دام فضای مجازی برای نوجوانان ایرانی/ دستگاه‌‎های متولی کجا هستند؟

با توجه به مخاطرات فضای مجازی برای نوجوانان، متولیان امر و به‌ویژه رئیس شورای عالی فضای مجازی بایستی برای مدیریت این فضا و اِعمال نظارت‌ بر آن، تدبیری بیاندیشند.
کد خبر: ۴۳۲۳۲۰
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ - ۰۵:۳۰ - 20December 2020

دام فضای مجازی برای نوجوانان ایرانی/ دستگاه‌‎های متولی کجا هستند؟گروه اجتماعی دفاع‌پرس: در چند روز گذشته خبری در فضای مجازی دست به دست شد؛ این خبر نه سقوط هواپیما بود و نه واژگونی اتوبوس و شکستن رکورد فوتی‌های کرونا یا انفجاری عظیم در گوشه‌ای از دنیا؛ بلکه این بار یک نوجوان ۱۴ساله قربانی فضای مجازی (اینستاگرام) شد.

صحبت‌های جنسی ۱۰دقیقه‌ای این نوجوان ۱۴ساله در لایو (پخش زنده) با یک بلاگر که تبلیغ سایت‌های شرط‌بندی می‌کند و لایو‌های نیمه‌برهنه از خودش می‌گذارد، باعث واکنش‌های زیادی در فضای مجازی شد؛ وزیر ارتباطات در این‌خصوص اظهار داشت: «فیلم منتشرشده، تلخ و آزاردهنده بود و به نظر می‌رسد نهاد‌هایی که وظیفه امدادرسانی به کودکان و نوجوانان را دارند، باید وارد عمل شوند. اگر یکی از نوجوانان ما این‌چنین وضعیتی دارد، باید به مشکل رسیدگی کرد. این رفتار نتیجه مشکلات دیگر در جامعه است.»

در فضای افسارگسیخته فضای مجازی که متأسفانه نظارتی بر آن نیست، کاربران و فعالان فضای مجازی هرکدام دیدگاه و نظری دارند؛ در اتفاقی که رخ داد، تنها یک نفر مقصر نیست، بلکه پدر و مادرها، آموزش و پرورش، معلمان، متولیان نظارت بر فضای مجازی، دست‌اندرکاران امور فرهنگی، مبلغان دینی و... همه و همه در یک طرف ماجرا هستند؛ البته باید به این موضوع اشاره داشت که کوتاهی در رهاکردن کودکان و نوجوانان در بحرانی‌ترین سن دوران زندگی، هیچ‌گاه قابل بخشش نیست.

آنچه که پس از انتشار این فیلم در فضای مجازی باید به آن توجه داشت حضور نوجوانان در این اپلیکیشن است. لایو این پسر ۱۴ساله به دستگاه‌های متولی از جمله وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی هشدار داد که باید از خواب غفلت بیدار شوند.

موضوع دیگری که باید به رئیس شواری عالی فضای مجازی یادآور شد، این است که روزانه تعداد قابل توجهی از نوجوان ایرانی با موضوعی که این نوجوان ۱۴ساله درگیرش شده است، سروکار دارند و پخش این فیلم در واقع بخش کوچکی از اتفاقات و واقعیت‌هایی است که در زیر پوست فضای مجازی رخ می‌دهد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی بار‌ها در خصوص آسیب‌های فضای مجازی در جلسات مختلف بیاناتی داشتند که در زیر به آن پرداخته شده است:

برنامه‌ریزی برای رفع آسیب‌های فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان

در باب آموزش مجازی، یک نکته‌ی دیگر هم وجود دارد و آن، زیان‌هایی است که احتمالاً در آموزش مجازی وجود دارد. حالا این شبکه‌ی شاد که به وجود آمده، بسیار چیز خوبی است، منتها بایست مراقبت کنید تا این موجب این نشود که جوان‌ها وارد فضای بی بند و بار و رهای اینترنت بشوند و سرشان گرم بشود به یک چیز‌های دیگری که هم از لحاظ اخلاقی، هم از لحاظ اعتقادی خطر‌های بزرگی برای این‌ها دارد؛ این را باید کاملاً مراقبت بکنید، یعنی پیش‌بینی کنید. البتّه دیروز پریروز در زمینه‌ی فکری که آموزش و پرورش در این زمینه کرده، به من یک گزارشی دادند، منتها باید کار کنید در این زمینه؛ یعنی کاری است که نمی‌شود رها کرد این را؛ چون بحث به‌اصطلاح اُنس بچّه‌ها با فضای مجازی، محسّناتی دارد، عیوبی هم دارد. یکی از عیوبش این است که گفتم؛ یکی از عیوبش منزوی شدن بچّه‌ها در خانه است؛ وقتی که با این تبلت و مانند این‌ها آشنا شدند، می‌روند سرگرم آن کار می‌شوند و از محیط خانه و خانواده در واقع بتدریج دور می‌شوند. باید به این‌ها توجّه کنید و مراقبت کنید. (بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۳۹۹)

حال باید مسؤولان ذی‌ربط به این سوال پاسخ دهند که چقدر از مصوبات شورای عالی فضای مجازی که متأسفانه به بهانه‌های مختلف چندین ماه است که جلسات آن برگزار نشده در خصوص جلوگیری از بداخلاقی در فضای مجازی است.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار