پروژه‌های فناورانه جدید در راستای هوشمندسازی قوه قضاییه؛ از «سامانه عدالت همراه» تا «درگاه ملی قوه قضاییه»

جدیدترین پروژه فناورانه دستگاه قضا در راستای هوشمندسازی فرآیندهای قضایی و تسهیل و تسریع دسترسی مردم به عدالت، سامانه «عدالت همراه» نام دارد. سامانه‌ای که به مثابه یک واحد قضایی است و بر روی تلفن همراه هوشمند شهروندان نصب می‌شود.
کد خبر: ۴۳۲۶۴۲
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۱ - 21December 2020

پروژه‌های فناورانه جدید در راستای هوشمندسازی قوه قضاییه؛ از «سامانه عدالت همراه» تا «درگاه ملی قوه قضاییه»به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، هوشمندسازی فرآیند‌های قضایی، یکی از اقدامات ویژه در دوره تحول است. این امر بار‌ها مورد تاکید حجت‌الاسلام رئیسی قرار گرفته است و رئیس دستگاه قضا در این باره دستوراتی را نیز صادر کرده‌اند.

هوشمندسازی فرآیند‌های قضایی، از آن جهت در زمره اولویت‌های اصلی دستگاه قضایی در دوره تحول قرار گرفته که سبب تسهیل و تسریع در دسترسی مردم به عدالت می‌شود.

هر هفته یک پروژه فناورانه جدید در راستای هوشمندسازی قوه قضاییه

دستگاه قضایی طی مدت اخیر در دوره تحول، دستاورد‌های ارزنده‌ای در حوزه هوشمندسازی فرآیند‌ها و الکترونیکی کردن امور داشته است و این روند طی روز‌های آتی شتاب بیشتری گرفته است؛ به نحوی که در اجرای دستور رئیس دستگاه قضا برای استفاده از راهکار‌های فناورانه در تسهیل دسترسی مردم به خدمات قضایی و تسریع در رسیدگی به پرونده‌ها، تا پایان سال هر هفته یک پروژه فناورانه جدید در راستای هوشمندسازی قوه قضاییه افتتاح می‌شود.

سامانه «عدالت همراه»

اما جدیدترین پروژه فناورانه دستگاه قضا در راستای هوشمندسازی فرآیند‌های قضایی و تسهیل و تسریع دسترسی مردم به عدالت، سامانه «عدالت همراه» نام دارد. سامانه‌ای که به مثابه یک واحد قضایی است و بر روی تلفن همراه هوشمند شهروندان نصب می‌شود.

آیین رونمایی از سامانه «عدالت همراه» در راستای هوشمندسازی قوه قضاییه، روز شنبه ۲۹ آذر با حضور عیسى زارع‌پور، رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه برگزار شد.

شهروندان برای نصب سامانه «عدالت همراه» بر روی تلفن همراه هوشمند خود کافی است به «درگاه ملی قوه قضاییه» به آدرس https://eadl.ir مراجعه و سامانه «عدالت همراه» را دریافت کنند.

امکانات سامانه «عدالت همراه»

شهروندان با نصب سامانه «عدالت همراه» بر روی تلفن همراه هوشمند خود می‌توانند از منزل یا محل کار خود، بدون مراجعه به واحد‌هایی قضایی از خدمات و امکاناتی نظیر «اخذ نوبت از واحد‌های قضایی»، «ثبت درخواست صدور گواهی عدم سوء پیشینه»، «اطلاع‌‎رسانی از آخرین وضعیت پرونده»، «مشاهده خلاصه وضعیت پرونده»، «دسترسی به کلیه ابلاغیه‌های الکترونیک صادرشده» و .. بهره‌مند شوند.

البته علاوه بر خدمات و امکانات فوق‌الذکر، به تدریج کاربرد‌های بیشتری نیز به سامانه «عدالت همراه» افزوده خواهد شد تا انجام فرآیند‌های قضایی بیشتری برای مردم به صورت غیرحضوری و هوشمند صورت پذیرد؛ امری که در صرفه‌جویی در وقت و هزینه شهروندان و افزایش رضایتمندی آن‌ها بسیار مؤثر است.

درگاه ملی قوه قضاییه

در روز شنبه ۱۵ آذر نیز، در راستای فرآیند پرشتاب هوشمندسازی دستگاه قضا، طی نشستی با حضور عیسی زارع‌پور، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، از «درگاه ملی قوه قضاییه» https://eadl.ir، رونمایی شد.

درگاه ملی قوه قضاییه، در راستای تسهیل و تسریع در دسترسی مردم به عدالت و همچنین شفاف کردن فرآیند‌های قضایی، راه‌اندازی شده است و کارکرد‌های متنوعی برای این درگاه پیش‌بینی شده است؛ در واقع، تمام خدمات قضایی که به صورت الکترونیکی ارائه می‌شوند در «درگاه ملی قوه قضاییه» تجمیع شده‌اند.

حجم بالایی از اطلاعات و خدمات، داده و پیوند در موضوعات زیر در «درگاه ملی قوه قضاییه» ارائه می‌شود:

دسترسی به کارتابل یکپارچه قضایی با استفاده از کدکاربری سنا

راهنمایی دعاوی حقوقی و کیفری با قابلیت جستجو

افزونه‌های هوشمند همچون افزونه محاسبه هزینه دادرسی و .....

سامانه ملی آرای قضایی برای تحلیل و نقد صاحب‌نظران و متخصصان

نشانی مراجع قضایی در سراسر کشور، شعب و نمایندگی‌های پزشکی قانونی، مراکز شورا‌های حل اختلاف، دفاتر ثبت اسناد، دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی واحد‌های قضایی سراسر کشور به همراه سازمان‌های وابسه و مرتبط

سامانه ثبت‌نام الکترونیک قضایی، سامانه نوبت‌دهی قضایی، سامانه نوبت‌دهی دفاتر خدمات قضایی، سامانه ثبت درخواست گواهی عدم سوء پیشینه، سامانه آگهی الکترونیک، سامانه خودکاربری وکلا، دریافت اعتراض نسبت به عملکرد دادسرا

سامانه استعلام وضعیت ثبت‌نام شخص در سامانه ثنا، سامانه استعلام وضعیت کارشناس، سامانه استعلام وضعیت وکیل، سامانه استعلام مدرک قضایی، سامانه استعلام سابقه طرح دعوای مرتبط با چک

سامانه ثبت الکترونیکی صدور سند، سامانه شناسنامه ملی اشخاص حقوقی کشور، سامانه تصدیق اصالت اسناد و اوراق

درگاه درخواست الکترونیک در دیوان عدالت اداری، سامانه ساجد، سمانه ساعد (بانک آراء صحیح)

انتشار آرای قضایی قابل انتشار در راستای شفافیت

اما یکی از کارکرد‌ها و قابلیت‌های مهم «درگاه ملی قوه قضاییه» این است که اقدام به انتشار تمام آرای قضایی که قابلیت انتشار عمومى دارند، می‌کند. این مهم بار‌ها مورد تاکید مقامات قضایی و نخبگان و پژوهشگران حوزه‌های مختلف علم حقوق قرار گرفته است و با تحقق آن، روند شفافیت آرای قضایی بیشتر شده و امکان دسترسی محصّلان علم حقوق به روند و فرآیند طی شده در پرونده‌های مختلف قضایی بیش از پیش میسر می‌شود.

تهیه فیلم آموزشی از چگونگی استفاده مردم از خدمات متنوع و مختلف قضایی و بارگذاری آن فیلم‌ها در درگاه ملی قوه قضاییه، از دیگر کارکرد‌های این سامانه است.

منبع: میزان

انتهای پیام/ 341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار