شورشیان متحد امارات در جنوب یمن، حاضر به ترک مواضع خود نشدند

شبه نظامیان مورد حمایت امارات در جنوب یمن موسوم به شورای انتقالی جنوب، حاضر به ترک مقرها و پادگان‌های خود در این منطقه نشدند.
کد خبر: ۴۳۲۹۵۱
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۶ - 22December 2020

شورشیان متحد امارات در جنوب یمن، حاضر به ترک مواضع خود نشدندبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، منابع یمنی در جنوب یمن می‌گویند نظامیان موسوم به شورای انتقالی جنوب این کشور حاضر به اجرای توافق ریاض حتی بعد از تشکیل کابینه ائتلافی نیستند.

شبکه الجزیره قطر به نقل از این منابع نوشت که عناصر مسلح این گروه شبه‌نظامی مورد حمایت امارات عربی متحده مخالف ترک پادگان‌‌ها و مراکز نظامی خود در استان «ابین» به منظور اجرای توافق مذکور هستند.

این منابع بعد از ظهر امروز سه‌شنبه گفتند که این عناصر نه‌تنها از این مراکز خارج نشده، بلکه اقدام به ایجاد مراکز ایست‌و‌بازرسی امنیتی بین استان‌های عدن و ابین کرده‌‌اند. تمرد شبه‌نظامیان یمنی مورد حمایت امارات در جنوب در حالی اتفاق می‌افتد که سفیر ریاض در یمن در واکنش به تشکیل دولت ائتلاف گفته بود که این دولت به‌زودی در شهر عدن مستقر خواهد شد.

رسانه‌های دولت مستعفی یمن شامگاه جمعه گذشته اعلام کردند که منصور هادی طی حکمی، تشکیل کابینه ۲۴ نفری به طور مساوی بین یمنی‌های شمال و یمنی‌های جنوب را بعد از یک سال کشمکش و درگیری صادر کرده است (جزئیات بیشتر).

تشکیل دولت ائتلافی جدید به ریاست جمهوری منصور هادی از جمله موارد توافق ریاض است که با فشارهای امارات تشکیل می‌شود.

دولت هادی (مورد حمایت عربستان سعودی) و شورای انتقالی جنوب (وابسته به امارات) از ابتدای تابستان سال گذشته وارد یک دور درگیری و جنگ شدند که در نتیجه آن، شورای انتقالی شهر عدن، پایتخت موقت دولت هادی و پس از آن استان‌های« شبوه» و «ابین» و ماه پیش نیز استان «سُقُطری» را به اشغال خود درآورد.

امارات و عربستان سعودی که از ۱۳۹۴ به بهانه حمایت از دولت مستعفی به یمن لشکر کشی کرده بودند برای فرار از اتهام ها علیه خود، آبان سال ۹۸ طرفین درگیر را پای قرارداد صلح موسوم به توافق ریاض آوردند؛ توافقی شکننده که نتوانست جلوی درگیری‌ها در جنوب یمن را که تحت کنترل شورای انتقالی و دولت مستعفی بود بگیرد تا جایی که شورای انتقالی در هفتم اردیبهشت سال جاری در استان‌های جنوبی اعلام خودمختاری کرد.

از مهم‌ترین بندهای توافق ریاض، «استقرار دولت منصور هادی در شهر عدن ظرف مدت ۷ هفته از زمان امضای آن، استقرار نیروهای نظامی زیر نظر وزارتخانه‌های کشور و دفاع، مقابله مشترک با جنبش انصار الله یمن زیر نظر ائتلاف سعودی، تشکیل یک کمیته نظارت بر توافق ریاض با نظارت عربستان و تعیین ۱۲ وزیر از شورای انتقالی جنوب (متحد امارات) در دولت آینده از مجموع ۲۴ وزیر کابینه» بوده است.

منصور هادی در حالی فرمان تشکیل کابینه را صادر کرده است که او از سال ۲۰۱۵ فراری و ریاض‌نشین شده است و دولت نجات ملی که جنش انصارالله یمن در آن مشارکت دارد، شمال غربی و غرب یمن را که از نظر ژئوپولیتیکی و تعداد جمعیت حائز اهمیت است، تحت کنترل دارد.

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها