به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، ۱۳ دیماه سالروز شهادت مظلومانه سردار دلها، شهید قاسم سلیمانی است. فرهنگسرای اندیشه به مناسبت اولین سالگرد شهادت این سردار رشید ایران و اسلام، ویژه برنامههای متنوعی را درنظر گرفته است. یکی از این ویژه برنامهها اکران موشنگرافیک «ولکن ان الله رمی» با موضوع بیان رشادتها و حماسههای شهید سلیمانی است.
امیرحسین جعفرینژادان، طراح و تولیدکننده موشنگرافیک «ولکن ان الله رمی» با اشاره به پرداخت متفاوت به شخصیت سردار سلیمانی در این اثر هنری گفت: مجموعه طرحهای گرافیکی که بعد از شهادت سردار سلیمانی تا به امروز منتشر شده است کمتر به ابعاد حماسی شخصیت سردار رشید ایران و اسلام پرداخته است. از این رو، تصمیم گرفتیم با تمرکز بیشتر روی این بُعد شخصیتی ایشان، ماجراهای متفاوتی از یک عمر مبارزه حاج قاسم با دشمنان ایران و اسلام را به تصویر بکشیم.
وی اضافه کرد: با جستوجو در اسناد و خاطرهها، چه از زبان خودشان و چه از زبان همرزمانش، با ماجراهای زیادی روبهرو شدیم که پتانسیل بسیار بالایی در جذب اقشار مختلف داشته و ذهن مخاطبان را کنجکاو میکند. اکثر این موضوعات مبتنی بر ارزشهایی نظیر عدالتخواهی، ظلمستیزی و ... است که همواره در منظر شهید سلیمانی ارزش بسیار بالایی داشته است. در نهایت چندین ماجرا و حماسه بزرگ که توسط شهید سلیمانی رقم خورده است را انتخاب کرده و با بیان جزئیات به آن پرداختیم. مجموعه این تلاشها منجر به تهیه یک کمیک استریپ از حماسههای زندگی سردار سلیمانی شد که در قالب «ولکن ان الله رمی» همزمان با سالگرد شهادت مظلومانه ایشان منتشر میشود.
این هنرمند کشورمان در مورد انتخاب قالب کمیک استریپ برای معرفی ابعاد حماسی شهید سردار سلیمانی گفت: صنعت کمیک استریپ در دنیا یکی از قالبهای مهم برای معرفی قهرمانها است، به همین دلیل از نظر فرمی، این قالب را انتخاب و تلاش کردیم با استفاده از این قالب، حماسههای قهرمانانه شهید سلیمانی را برای مردم ایران و جهان معرفی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بدون شک اصالت هنری با ادبیات است به این دلیل که زمینهساز بزرگترین تحولات هنری شده است، با این حال متأسفانه با فضایی روبهرو هستیم که سرانه مطالعه در کشور پایین است و تمایل کمتری به آن وجود دارد. علاوه بر این، تبدیل این داستانها از متن به فیلم، کاری بسیار دشوار با هزینههای بالا است؛ در این میان، کمیک استریپ به نوعی بهترین گزینه است که نه ثقالت ادبیات و نه سختی تولید فیلم را دارد و خیلی سریع میتوان آن را با هزینهای معقول به خروجی رساند.
جعفری نژادان تاکید کرد: وظیفه ماست که قهرمانهای واقعیمان که بدون شک سردار سلیمانی، مرد میدان نبرد یکی از افراد مهم آن است را با اقتدار به دنیا معرفی کنیم و در این مسیر هنر، بهترین و اثرگذارترین جنبهای است که میتواند این ماموریت را به انجام برساند. ما هنرمندان متعهد زیادی در کشورمان داریم و از طرف دیگر، حماسههای بزرگی به دست قهرمانان این مرز و بوم رقم خورده است که هیچگاه نباید به دست فراموشی سپرده شود.
وی با معرفی داستانهایی که در این موشن گرافیک معرفی شده است، گفت: برای مثال، حماسهای که سردار قهرمانمان با همراهی همتای لبنانی خود شهید عماد مغنیه آفریده است، در این موشن گرافیک نقل شده است. در این حماسه، میبینیم که در اوج جنگ ۳۳ روزه، حملات موشکی حزبالله با رهبری سردار سلیمانی و همتایان ایشان، کل نیروی دریایی اسرائیل را به زانو درآورده و آنان را از صحنه جنگ خارج میکند. برای نامگذاری این موشن گرافیک، از آیه قرآنی «وَمَا رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَلَکِنَّ اللَّهَ رَمَى» الهام گرفتیم و نامش را «ولکن ان الله رمی» گذاشتیم، چرا که یک موشک از کارافتاده موفق میشود از رادار پهپادهای اسرائیلی و سیستمهای دقیق ضدموشک آنان عبور کرده و خود را به هدف برساند.
جعفری نژادان در پایان ضمن تقدیر از عوامل تولید این موشنگرافیک گفت: از تمامی عزیزانی که بنده را در این عملیات فرهنگی همراهی کردند به خصوص سازمان رسانهای اوج و فرهنگسرای اندیشه تشکر میکنم و امیدوارم تولید این دست آثار که به معرفی قهرمانان ملی ما منجر میشود با فرهنگسرای اندیشه ادامه داشته باشد.
انتهای پیام/ 121