دیدار اعضای ستاد مرکزی راهیان نور با رئیس جمهور

مراسم دیدار مسئولان و اعضای ستاد مرکزی راهیان نور با رئیس جمهور در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
کد خبر: ۴۳۵۴۶
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۴ - 17March 2015

دیدار اعضای ستاد مرکزی راهیان نور با رئیس جمهور

به گزارش  دفاع پرس، مراسم دیدار مسئولان و اعضای ستاد مرکزی راهیان نور کشور با حجت الاسلام و المسلمین "حسن روحانی" رئیس جمهور با حضور سردار سرتیپ بسیجی "بهمن کارگر" رئیس ستاد مرکزی راهیان نور کشور، سرهنگ "نادر ادیبی" دبیر ستاد مرکزی راهیان نور، "حسام الدین آشنا" نماینده رئیس جمهور در ستاد مرکزی راهیان نور، حجت الاسلام "حیدر مصلحی" رییس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، امیر "نامی" جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سردار "یعقوب سلیمانی" مسئول سازمان اردویی راهیان نور و گردشگری بسیج مستضعفین، "محمد نهاوندیان" رییس دفتر رییس جمهور و امیر "خرم طوسی" جانشین رئیس ستاد ارتش در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.

رئیس جمهور: رژیم نامشروعی که حتی عمق جغرافیایی ندارد، ایران را تهدید می کند/ ماجرای آخرین سفر روحانی به راهیان نور

 

حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور، در این دیدار با اشاره به سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: این روز، روز غمبار برای جهان اسلام و برای خاندان رسالت و همچنین روز توجه بیشتر به اهل بیت عصمت و رسالت و درس آموزی از مسیر و راه به حق آنان است.

وی افزود: رزمندگان ما نسبت به حضرت فاطمه اطهر (س) خیلی مدیون هستند، رمزهای عملیات، شبهای عملیات و توسل به آن بی بی در جبهه های نبرد در قرارگاهها و سنگرها مشاهده می شد.

رئیس جمهور در ادامه با ذکر این خاطره که در عملیات هایی که من شرکت می کردم، لطف بی بی فاطمه زهرا(س) همواره بر تمامی رزمندگان عیان بود، خاطرنشان کرد: در یکی از عملیات ها 72 فروند هواپیمای عراقی توسط رزمندگان هدف قرار گرفت که به اعتراف خود عراقی ها 62 فروند آن منهدم شد و 11 خلبان نیز اسیر شدند چرا که وقتی رمز عملیات، با فاطمه زهرا (س) عجین باشد همواره با پیروزی در کار همراه خواهیم بود.


وی ادامه داد: البته همه معصومین(ع) نوری واحد هستند اما فاطمه زهرا(س) سرور معصومین و نوری ویژه است ، خداوند به همه ما توفیق دهد که پیرو مسیر این ائمه معصوم(ع) باشیم.

رئیس جمهور همچنین به حرکت عظیم امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: امام خمینی(ره) اگر توانستند روبروی طاغوت ایستادگی کنند تنها به خاطر تفکر فرهنگی  بود که داشتند، ایشان شخصیت استثنایی داشتند، ایشان جاذبه خاصی در رفتار و اعمال خودشان داشتند.

روحانی با بیان اینکه  توسعه پایدار همراه با ابعاد فرهنگی حفظ می شود، گفت:  توسعه پایدار، توسعه ای است که ابعاد محیط زیستی داشته باشد، وقتی مردم باورشان شود  توسعه و فرهنگ برایشان یک ضرورت است، پیشرفت می کنند.

رئیس قوه مجریه در ادامه به وضعیت رزمندگان در زمان جنگ اشاره کرد و گفت: ما زمانی که روبروی دشمن ایستادگی می کردیم حتی یک سلاح کلاشینکف نداشتیم تا با دشمن وارد جنگ شویم، وقتی که به این سلاح دست پیدا کردیم رزمندگان ما بسیار خوشحال بودند چرا که قبل از آن مجبور بودن ژ-3 دست بگیرند ولی وقتی که کلاشینکف دست می گرفتند برای ایستادگی در برابر دشمن و دفاع از کشور بسیار خوشحال بودند که می توانند قدمی بردارند.

رئیس جمهور تصریح کرد: در هفته دوم دفاع مقدس از طرف شورای عالی دفاع و رئیس مجلس، هیئتی متشکل از ارتش و سپاه تشکیل شد تا از کلیه مراکز و زاغه های مهماتی لیست گرفته شود تا بدانیم چه امکانات دفاعی در اختیار داریم.

وی  ادامه داد: روزی که در یکی از زاغه های مهماتی، انباری مملو از خمپاره شصت پیدا کردیم ، بسیار خوشحال شدیم زیرا این سلاح در آن برهه به شدت مورد نیاز جبهه ها بود.

روحانی با اشاره به خروج مستشاران و کارشناسان نظامی غربی از کشور پس از انقلاب گفت: در آن برهه مشکلات زیادی داشتیم، هواپیماهای ترابری و جنگنده های ما ساخت آمریکا بود و برای تعمیر و نگهداری آنها با مشکل مواجه بودیم که با همکاری و تعامل رزمندگان اسلام مشکلات به مرور زمان مرتفع شد.


رئیس جمهور، فرهنگ نیروی انسانی مبتنی بر انگیزه دینی را سبب پیروزی ایران در دوران دفاع مقدس دانست و خاطرنشان کرد: پیروزی ما در جنگ تحمیلی از قلب های پاک، منور و نورانی جوانان مومن نشات گرفت.

وی با اشاره به حضور پرشور تمامی اقشار جامعه در دوران دفاع مقدس افزود: سپاه پاسداران، ارتش، بسیج مردمی و کلیه نیروهایی که به عنوان داوطلب در جبهه های جنگ حضور داشتند در راستای اقتدار کشور نقش آفرینی نمودند.

روحانی در ادامه به تبیین استراتژی دفاع از دیدگاه قرآن پرداخته و تاکید کرد: در دوران دفاع مقدس، ما آغازگر جنگ نبودیم و با توجه به ظلمی که از طرف رژیم بعثی به کشورمان اعمال شده بود مجبور به دفاع همه جانبه بودیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه متاسفانه دنیای امروز نه دنیای اخلاق است نه دنیای عدالت و در واقع بر مبنای قدرت پی ریزی شده است، افزود: صلح، زمانی امکان پذیراست که قدرت بازدارندگی وجود داشته باشد.

روحانی گفت: قدرت صلح پایدار زمانی ایجاد می شود که قدرت بازدارندگی در تمامی سطوح نظامی نمایان شود که یک بخش آن توانمندی تسلیحاتی و قدرت سخت است و بخش دیگر آن اعتقاد و قدرت نرم است.

وی افزود: اگر کشوری به انواع تجهیزات نظامی مجهز باشد، اما روحیه جنگیدن و دفاع  را نداشته باشد قطعا در صحنه نبرد توفیقی نخواهد داشت.

رئیس جمهور در ادامه افزود: ما در جنگ، همه فراز و نشیب ها را پشت سر گذاشتیم. در آن روزی که روحیه دفاع و جنگیدن در نیروهای ما وجود داشت پیروزی و کامیابی از آن ما بود و در مقابل، در هر زمانی که از روحیه کافی برخوردار نبودیم، متعاقبا در دفاع با ضعف مواجه بودیم.

روحانی با اشاره به نقش راهیان نور در احیای فرهنگ دفاع مقدس اظهار داشت: راهیان نور باید روحیه دفاعی و جهادی را در جامعه احیا کند و با بازگو نمودن وقایع آن دوران و زنده نگه داشتن قهرمانان دفاع مقدس، فرهنگ جهادی را در میان اقشار مختف جامعه اشاعه دهد.

وی با اشاره به نقش آفرینی جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس ابراز داشت: در عملیات بدر که یکی از مهم ترین عملیات های دفاع مقدس محسوب می شود، مهم ترین بیمارستان ما که محل مداوای مجروحین بود، تنها 10 کیلومتر با خط مقدم فاصله داشت. یعنی حتی با خمپاره نیز مورد هدف قرار می گرفت اما پزشکان و جراحان ما با روحیه جهادی که داشتند، مجروحان را مداوا می کردند.


رئیس جمهور تصریح کرد: بسیج، نیرویی است که یا به صورت داوطلبانه یا به طور مستقیم برای دفاع در خط مقدم حضور می یابد و یا برای حمایت از رزمندگان در پشت جبهه وارد صحنه می شود، همانطور که ما در دوران دفاع مقدس شاهد نقش آفرینی بسیجیان اقشار و اصناف مختلف بودیم.

وی در ادامه به بیان راه های کسب و ایجاد روحیه جهادی در میان اقشار مختلف مردم به ویژه نسل جوان اشاره کرد و گفت: باید سعی کنیم واقعیت ها و تاریخ جنگ را به طور واقعی برای مردم بازگو کنیم.

روحانی با بیان اینکه راهیان نور متعلق به شهدا، کشور و رهبری معظم انقلاب اسلامی است، افزود: راهیان نور به هیچ حزب، جناح و گروهی سیاسی تعلق ندارد.

وی با اشاره به وصیت حضرت امام (ره) مبنی بر لزوم عدم حضور نیروهای مسلح در جناح بندی های سیاسی اظهار داشت: این موضع گیری صحیح به خاطر آن بود که اگر در دوره ای، خطری کشور را تهدید می کرد، همه اقشار مردم اعم از مسلمان و غیر مسلمان و با همه گرایش های مذهبی و سیاسی وارد صحنه شده و به مقابله با تهدید بپردازند.

وی افزود:همان طوری که در دوران دفاع مقدس مشاهده کردیم، فضای سیاسی در جبهه ها کمرنگ بود و ارتش، سپاه و بسیج و تمامی نیروهای مسلح بدون توجه به این گونه مسائل در کنار یکدیگر برای دفاع ازکشور جانفشانی می کردند.

روحانی ادامه داد: هدف از راهیان نور این است که ملت و نسل جوان ما آنچنان با فرهنگ ایثار و شهادت عجین شوند که هر گاه لازم شد، آماده جانفشانی برای دفاع از کشور باشند.

روحانی ادامه داد: امروز یک رژیم نامشروع، رژیمی که عمق جغرافیایی ندارد چه برسد به اینکه عمق استراتِژیک در دنیا داشته باشد و از کینه ی ایران مالامال است، میخواهد ایران اسلامی با این عظمت و  رهبری شجاع را تهدید کند.

رئیس جمهور تصریح کرد: ما همیشه به قدرت نیاز داریم لذا دنیا  باید از قدرت بترسد چرا که این قدرت در سایه  ایمان جوان های ما است.

وی در ادامه به یادمانهای دفاع مقدس در مناطق عملیاتی اشاره کرد و خطاب به حاضران تصریح کرد: شما این کار فرهنگی بزرگ را بر دوش دارید، یادمانهای مناطق عملیاتی کار ارزشمندی بود و من در سه نوبت در سال های مختلف به اردوهای راهیان جنوب سفر کردم که آخرین بار آن فروردین 92 بود که البته حقیقتا تحت تاثیر قرار گرفتم.

رئیس قوه مجریه بیان کرد: چه انهایی که بودند و چه آنهایی که نبودند تحت تاثیر این فضای معنوی راهیان نور قرار میگیرند، سختیهایی که رزمندگان کشیدند را درک میکنند و میبینند که چطور غواص های ما خط را میشکستند.

روحانی تاکید کرد: البته باید تلاش شود جوان ها سالم به این سفر معنوی بروند و برگردند و همه اقدامات انجام شود که واقعیت جنگ به درستی به گوش جوان ها برسد چرا که تاریخ جنگ ایران سراسر افتخار است لذا سعی کنید تاریخ جنگ را با جاذبه های آن برای جوان ها بگویید تا تحت تاثیر قرار بگیرند.

رئیس قوه مجریه در پایان اظهار داشت: من در زمان جنگ چندین بار به پادگان اسرای عراقی رفتم و با آنها صحبت کردم و می دیدم که ایرانی ها با مهربانی با اسرای عراقی برخورد می کنند.

سردار کارگر: با تامین زیرساختها در 50 نقطه یادمانی، پیشبینی میشود تعداد زائران مناطق عملیاتی دفاع مقدس در سال 1404 به ده میلیون نفر برسد/ دعوت از رییس جمهور برای حضور در مناطق

سردار کارگر در این مراسم اظهار داشت: از حجت الاسلام و المسلمین روحانی رییس جمهور، برای این دیدار که در آستانه 20 اسفند روز ملی راهیان نور انجام شد، تشکر می کنم؛ جمع حاضر نیز اعضای شورای سیاست گذاری و دست اندرکاران راهیان نور کشور هستند که در طول سال با تلاش و کوشش و فراوان سعی دارند تا این امر مهم تحقق یابد.

سردار کارگر با بیان اینکه راهیان نور قدمتی 30 ساله دارد، گفت: پس از فتح خرمشهر در عملیات بیتالمقدس، با اعزام محدود مسئولان و خانواده شهدا به مناطق دفاع مقدس، راهیان نور آغاز شد.

رییس ستاد مرکزی راهیان نور با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب تاکنون 9 بار در یادمان های دفاع مقدس در جنوب و غرب کشور حضور یافته اند، گفت: ایشان در حفظ یاد شهدای والامقام و حماسه آفرینی رزمندگان در 8 سال دفاع مقدس و جلوگیری از فراموشی و تحریف این گنجینه تاکید کرده اند.

سردار کارگر تصریح کرد: این تاکیدات موجب تشکیل ستاد مرکزی و سازماندهی 8 قرارگاه در سطح ملی به منظور سیاست گذاری، هدایت، هماهنگی و اعزام کاروان های مردمی در قالب راهیان نور به یادمان های دفاع مقدس شد.

رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با بیان اینکه در سال 84، 400 هزار نفر از یادمان های دفاع مقدس در استان خوزستان بازدید کردند، گفت: امروز حدود 4 میلیون نفر در طول سال و در 7 استان جنوب غربی و شمال غربی کشور از مناطق عملیاتی دفاع مقدس بازدید به عمل آورده اند.



سردار کارگر بیان کرد: حدود 50 درصد از این زائران با ماشین شخصی به این مناطق سفر کرده اند.

رییس ستاد راهیان نور کشور در ادامه با اشاره به حضور بازدید کنندگان از 30 کشور جهان گفت: این حضور حاکی از موفقیت در صدور انقلاب اسلامی و فرهنگ دفاع مقدس است.

سردار کارگر گفت: انشاالله با تامین و ایجاد زیرساخت های لازم در 50 نقطه یادمانی در استان های خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و جزایر استان های بوشهر و هرمزگان پیش بینی می شود تعداد زائران در سال 1404 به 10 میلیون نفر برسد.

رییس ستاد مرکزی راهیان نور اظهار داشت: این ستاد با تشکیل قرارگاه های سپاه، بسیج، ارتش، نیروی انتظامی، هلال احمر، حوزه های علمیه کشور، صدا و سیما، جهاد سازندگی و بسیج دانش آموزی و دانشجویی توانست شبکه خادمان افتخاری را با 23 هزار نفر، شبکه راویان رزمنده با 16 هزار راوی و شبکه مبلغین را با 13 هزار مبلغ ایجاد کند.

سردار کارگر با بیان اینکه این فعالیت ها فارغ از هرگونه گرایش حزبی و سیاسی، دینی و مذهبی به منظور ترویج فرهنگ، ایثار و شهادت صورت می گیرد گفت: فعالیت ستاد مرکزی راهیان نور به منظور ترویج سبک زندگی اسلامی، معرفی الگوهای اقتصاد مقاومتی، تکلیف مداری و ولایت پذیری، تربیت کادر آینده انقلاب اسلامی، تقویت روحیه استکبار ستیزی و حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس است.

سردار کارگر تحکیم و افزایش علاقه و ارتباط مردم استان ها ی مرزی به نظام و انقلاب را از دیگر اهداف راهیان نور دانست و گفت: اعزام گروه های جهادی جهت ارائه خدمات رایگان عمرانی، فرهنگی، درمانی  و تبلیغی و کمک به اقتصاد مردم این منطقه و تامین معیشت، از طریق ایجاد بازارچه های سنتی و مرزی در سرفصل فعالیت های این ستاد است.

رئیس ستاد مرکزی راهیان نور کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر و بر اساس آمار سالانه یک میلیون دانش آموز و 200 هزار دانشجو در مناطق یادمانی دفاع مقدس حضور می یابند. همچنین 77 درصد کل زائران راهیان نور کشور را جوانان و 67 درصد را افرادی با تحصیلات دانشگاهی و حوزوی تشکیل می دهند که در نوع خود بی نظیر بوده و فرصتی برای تربیت کادر مدیریتی و انقلابی آینده نظام به شمار می رود.


سردار کارگر در ادامه با اشاره به حضور حسام الدین آشنا به عنوان نماینده تام الاختیار رئیس جمهور در ستاد مرکزی راهیان نور کشور گفت: شورای هماهنگی دستگاه های اجرایی، شورای سیاست گذاری و کمیته های تخصصی دوازده گانه حرکت فرهنگی خود را در این ستاد انجام داده و روز به روز در حال رویش و زایش کمی و کیفی هستند.

وی تصریح کرد: در چشم انداز سال 1404 راهیان نور کشور، تدوین سند ملی راهیان نور، تدوین نقشه راه دستگاه های کشوری و لشکری و راه اندازی ستاد هماهنگی و پشتیبانی راهیان نور در استان ها، تدوین سیر تشرف و زیارت بامعرفت، فعالسازی موسسات مردم نهاد و تشکیل دفاتر کارگذاری راهیان نور، قرار گرفتن راهیان نور در سبد مسافرت سالانه مردم، حمایت از پژوهش ها، پایان نامه ها و رساله های دانشجویی، تدوین برنامه آموزشی تربیت راویان، مبلغان و خادمین راهیان نور، تهیه شناسنامه برای یادمان ها و عملیات دفاع مقدس، تهیه طرح های جامع یادمان های دفاع مقدس و ایجاد یادمان های خوداتکا، گسترش خدمات ریلی و جاده ای مناسب در حال طراحی و پیش بینی است.

رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس در ادامه به موانع پیش رو در حوزه راهیان نور اشاره کرد و از رئیس جمهور خواست تا با مساعدت هیئت وزیران و وزرا، این موانع برطرف گردند.

وی کمبود زیرساخت های عمرانی ، رفاهی، خدماتی، اسکان، درمان در یادمان ها و مسیرهای منتهی  به آن در استان های عملیاتی را نخستین مانع پیش رو دانست و گفت: نیاز به افزایش اعتبارات عمرانی ردیف فوق به نحوی است که تا  پایان برنامه 5 سال ششم یادمان های خود اتکا با امکان پذیرش زائران راهیان نور آماده بهره برداری گردد.

سردار کارگر قرار نداشتن موضوع راهیان نور در سرفصل فعالیت های فرهنگی، عمرانی، خدماتی، درمانی وزارت خانه ها و سازمان های دولتی را موجب ابهام آفرینی دانست و تاکید کرد: این موضوع موجب ابهام آنان درارائه خدمات با حفظ وظایف ذاتی شان شده است.

رییس ستاد مرکزی راهیان نور هم چنین پیش بینی نکردن اعتبارات مربوط در ردیف دستگاه های دولتی در لایحه بودجه و کمبود شدید اعتبارات هزینه ای در ردیف مستقل راهیان نور کشور در حمایت از اعزام کاروان های راهیان نور از دیگرموانع پیش رو دانست.

سردار کارگر در پایان با تشکر از رئیس جمهور به لحاظ توجه خاص و حضور در جمع خانواده معظم شهدا و جانبازان از وی برای حضور در مناطق عملیاتی دفاع مقدس دعوت کرد.

آشنا: همکاری دستگاه ها موجب تعمیق فرهنگ استقامت خواهد شد

حسام الدین آشنا نماینده رییس جمهور در ستاد مرکزی راهیان نور نیز در این مراسم گفت: در این ایام که در سوگ فاطمه(س) نشتسه ایم یاد همه رزمندگان 8 سال دفاع مقدس را گرامی می داریم.

وی با اشاره به حضور رییس جمهور در میان دست اندرکاران و مسئولان راهیان نور گفت: حاضران جمعی از برگزیدگان جبهه و جهادند که در اجرای شکوهمندترین و راهبردی ترین حرکت فرهنگی کشور نقش دارند.

آشنا تصریح کرد: اینان داوطلبانی از سپاه، بسیج، ارتش، نیروی انتظامی، هلال احمرو همه دستگاه های مرتبط هستند که گرد هم آمده اند تا امکانات و تسهیلات کوچ عارفانه و عاشقانه مردم را به مناطق عملیاتی  دفاع مقدس فراهم آورند.

نماینده رییس جمهور در ستاد مرکزی راهیان نور این ستاد را نمونه ای از تبدیل ناممکن ها با کمترین امکانات به ممکن ها توصیف کرد و بیان داشت: ستاد مرکزی راهیان نور با بهره گیری از فرهنگ دفاع مقدس و با دعوتی همدلانه از اهالی مدرسه، حوزه و دانشگاه و کاسبان و کارگران، پدران و مادران از خانه ها فرا خوانده و آنها را با امنیت تا منطقه صفر مرزی برده تا روایت عاشقی و مهجوری رزمندگان و شهدا را زمزمه کنند.

وی در پایان با ابراز امیدواری از همکاری دستگاه های مرتبط به خصوص بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطر نشان کرد: این همکاری ها موجب تعمیق و گسترش فرهنگ استقامت خواهد شد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها