عکاسان برتر «روایت سرباز» معرفی شدند/ رمز محبوبیت شهید سلیمانی از زبان وزیر ارشاد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین پایانی مسابقه عکس «روایت سرباز» با موضوع شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: سردار سلیمانی بدون حضور رسانه‌ای و تصویری در دل‌های مردم جای داشت.
کد خبر: ۴۳۶۶۰۸
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۳ - 10January 2021

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، مسابقه عکس خبری «روایت سرباز» ادای دین جامعه هنری کشور به شهید سلیمانی است که همزمان با اولین سالگرد شهادت این شهید والامقام برگزار شد، عصر امروز (شنبه ۲۰ دی) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزیدگان خود را شناخت.

حمید فروتن دبیر اولین دوره مسابقه عکس «روایت سرباز» در ابتدای این مراسم ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری این رویداد بیان کرد: به اعتقاد من با توجه به اینکه شهید سلیمانی به دلیل موقعیت نظامی و امنیتی که داشت امکان عکاسی از این شهید بزرگوار نیز در زمان حیات این سردار ملی بسیار سخت و تقریباً ناممکن بود. اما بنده پیشنهاد می‌کنم در تمامی شرایطی فرهنگی نظامی و امنیتی تیم‌های تصویری بدون هیچ گونه محدودیتی به عکاسی در لوکیشن‌های مختلف بپردازند. البته برای انتشار این عکس‌ها ملاحظاتی وجود دارد که باید در این مورد توجه لازم را داشت.

وی افزود: امیدوارم برگزاری این نمایشگاه مقدمه‌ای برای برپایی نمایشگاه‌های عکس مشابه در حوزه‌های مختلف بر اساس مناسبت‌های هر سال باشد. البته که در این چارچوب باید از مدیران بنیاد فرهنگی هنری رودکی نیز قدردانی کرد که شرایط برگزاری نمایشگاه عکس روایت سرباز را فراهم کردند.

فرهاد سلیمانی رییس هیات داوران جایزه و مسابقه عکس روایت سرباز در ادامه به قرائت بیانیه هیات داوران پرداخت و برگزیدگان بدین شرح معرفی شدند:

عکاسان برتر «روایت سرباز» معرفی شدند/ رمز محبوبیت شهید سلیمانی از زبان وزیر ارشاد

رتبه اول: مهدی قاسمی از تهران با عکس حضور سردار شهید قاسم سلیمانی و شهید جهاد مغنیه (پسر ارشد شهید عماد مغنیه) در مجلس ترحیم مادر شهید سلیمانی

رتبه دوم: حسن یار احمدی از کرمان با عکس تشییع پیکر شهید سلیمانی در شهر کرمان

رتبه سوم: سعید قاسمی از آذربایجان شرقی با عکس هوراند– روستای لروم

تقدیرشدگان:

احمد بلباسی از استان خوزستان با عکس حضور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس برای سیل خوزستان در شادگان

مجید عسگری پور از تهران با عکس مراسم تشییع سردار سلیمانی در تهران

پویا بازارگرد از گیلان با عکس سه پیرمرد در یک قهوه خانه سنتی قدیمی در بازار سنتی رشت در حال تماشای مراسم تشییع سردار سلیمانی از تلویزیون

جواد میرحسینی از گیلان برای پوستر شهید سلیمانی در رشت یک روز پس از تشییع

رمز محبوبیت سردار سلیمانی میان مردم

سیدعباس صالحی در این مراسم ضمن تسلیت سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و شهدای کرمان در زمان تشییع پیکر او، یاد جان باختگان هواپیمای اوکراینی را گرامی داشت و گفت: برگزاری جایزه عکس بنیاد رودکی با عنوان روایت سرباز گوشه‌ای از دلدادگی مردم ایران به این سردار بزرگ است که عکاسان با ثبت عکس‌های خود با این موضوع زوایای مختلفی از این دلدادگی را در گستره جمعیت حضور مردم در مراسم شهادت حاج قاسم سلیمانی را نشان دادند. ضمن این که عواطف و احساسات انسانی هم نمایه‌ای از این موضوع است که در عکس‌های عکاسان نشان داده شده است.

وی افزود: این دلدادگی و داغ از دست دادن سردار بزرگ همچنان تازگی دارد و نشان می‌دهد مردم ایران و همچنین مردم منطقه و جهان که با سردار سلیمانی نسبت پیدا کردند چگونه یاد و نام این سردار را گرامی داشتند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تصریح کرد: با توجه به این دلدادگی این پرسش ایجاد می‌شود که چگونه این سردار که حضور رسانه‌ای نداشت و کمتر در معرض ارتباطات رسانه‌ای رو در رو و تصویری قرار می‌گرفت با شهادتش چنین حضور مردمی پدید آمد.

وی با اشاره به بخش‌هایی از وصیت نامه سردار سلیمانی ادامه داد: معمولا افراد در وصیت نامه‌های خود صادقانه‌تر می‌نویسند، چون می‌دانند در محضر جدیدی هستند و فردی مانند حاج قاسم سلیمانی که صداقت وجودی بیشتری دارد این صداقت در وصیت نامه اش بیشتر هم می‌شود.

صالحی گفت: شهید حاج قاسم سلیمانی در وصیت نامه اش نسبت خود با مردم را در محور‌های مختلفی ترسیم کرده است. ایشان در بخشی از وصیت نامه خود خطاب به مردم می‌نویسد: «من شما را از پدر، مادر، فرزندان و خواهران و برادرانم بیشتر دوست دارم، چون با شما بیشتر از آن‌ها بوده‌ام.

وی در عین حال تاکید کرد: اینکه انسان علاقه اش به مردم در چنین سطحی از احساسات باشد که آن‌ها را حتی از بستگان خونی خود بیشتر دوست داشته باشد، اغراق و شعر نیست بلکه بیان یک رابطه وجودی در زیست با مردم و نشان از علاقه وی به آن‌ها است. چنین علاقه و ارتباطی طبیعتا در علاقه متقابل اثر می‌گذارد. این یک محبت صاف و صادقانه است و کمتر کسی می‌تواند چنین ادعایی داشته باشد.

عکاسان برتر «روایت سرباز» معرفی شدند/ رمز محبوبیت شهید سلیمانی از زبان وزیر ارشاد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به محور دیگر وصیت نامه سردار سلیمانی ادامه داد: او خود را وقف مردم کرده بود. اینکه انسان وجود خود را نذر و وقف ملت ایران قرار بدهد هر کسی نمی‌تواند انجام دهد. حاج قاسم در بخش دیگری از وصیت نامه خود می‌نویسد: «درست است که من پاره تن آن‌ها بودم (خانواده و بستگان)، اما آن‌ها هم قبول کرده اند که وجودم را نذر شما ملت ایران کنم.». اینکه حاج قاسم این احساس را داشت به طور متقابل مردم هم سپاس این نذر را خواهند داشت و چنین حسی نسبت به ایشان پیدا می‌کنند.

صالحی ادامه داد: محور دیگر این وصیت نامه بر این اصل استوار است که نسبت ایشان با مردم نسبت انسانی است نه سیاسی. فارغ از خط بندی‌های سیاسی و جناح بندی‌های سیاسی است و این نگاه هم به مردم ایران و هم به مردم جهان است. فردی که مردم را خط کشی نمی‌کند خود را با آن‌ها مساوی می‌داند و حاج قاسم در وصیت نامه خود تاکید دارد که «می دانید در زندگی به انسانیت و عاطفه بیشتر از رنگ سیاسی توجه کرده ام». اینکه انسان به فطرت و سرشت انسان توجه کند و رنگ و لعاب‌های جناحی و سیاسی را کنار بگذارد در زندگی حاج قاسم محسوس بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: احترام و حفظ حرمت مردم از دیگر محور‌هایی است که در وصیت نامه حاج قاسم سلیمانی بر آن تاکید شده است. اینکه انسان خود را در هر شان و مقام و منزلت از سرباز تا سردار خادم مردم بداند در شخصیت وجودی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نمایان است و این احترام نه تصنعی که وجودی و واقعی بود.

وی ادامه داد: ایشان در وصیت نامه خود خطاب به مسئولان می‌نویسد: «احترام و خدمت به مردم را عبادت بدانید». اینکه ایشان تاکید داشتند احترام به مردم بالاتر از یک امر عرفی است و یک عبادت شرعی به شمار می‌آید و وقتی این احترام از سوی مردم حس می‌شود آن‌ها دریافتند که با فردی روبرو هستند که حرمت آن‌ها را حفظ می‌کند.

صالحی در ادامه گفت: احساس دین به مردم از دیگر محور‌هایی است که مورد تاکید شهید حاج قاسم سلیمانی بود. هر قدمی که برای مردم برمی داشت باز خود را مدیون مردم می‌دانست و حس بدهکاری به مردم را داشت. مردم ایران هم نسبت به فردی که عمر خود را بی منت بدون توجه به قدرت و ثروت در جهاد گذرانده، ولی در عین حال خود را بدهکار به مردم می‌داند احساس خوبی دارند. این موضوعات باعث شد که حاج قاسم در دل مردم جای داشته باشد و این علاقه انسانی و الهی چیزی است که پایان ناپذیر است.

وی در عین حال تصریح کرد: آنچه مردم در یک سال گذشته از خود نشان دادند روایت یک عشق دو طرفه بود و عکاسان خبری هم که بخشی از آثار آن‌ها در نمایشگاه عکس روایت سرباز حضور داشت، راویان این انسانیت بودند.

انتهای پیام/ ۱۲۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار