به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، یک وبگاه تحلیلی آمریکایی به وجود نقصهای عمده ناوگان جنگندههای «اف-16 وایپر» نیروی هوایی عراق اشاره کرد و نوشت، در حالیکه طی روزهای گذشته 23 فروند هواپیمای جنگنده نیروی هوایی عراق از نوع اف-16 وایپر در پروازی به مناسبت 100 سالگی ارتش این کشور شرکت کردند، با این حال ناوگان جنگندههای اف-16 عراق از مشکلات جدی رنج می برد.
وبگاه «درایو» به تازگی در گزارشی نوشت، نیروی هوایی عراق طی یک قرارداد نظامی در سال 2011، 36 فروند جنگنده اف-16 وایپر ساخت شرکت «لاکهید مارتین» از آمریکا خرید، اما دو فروند از این جنگندهها در دوره اول آموزش از دست رفتند. 34 جنگنده باقیمانده به اسکادران نهم شکاری در پایگاه هوایی «بلد» اختصاص داده شدهاند و در برخی عملیات جنگی علیه داعش در عراق و سوریه مشارکت داشتند.
این وبگاه با اشاره به شمار جنگندههای اف-16 عراق در رژه نظامی اخیر نوشت، شمار جنگندههای شرکت کننده در رژه اخیر حاکی از آن بود که کمتر از 20 درصد هواپیماهای اف-16 عراق کاملاً قابلیت پرواز را دارند. گفته میشود در تلاش برای آماده ساختن 19 جنگنده در طی یک روز در سال گذشته، چهار مورد از آنها دچار سانحه هوایی شدند. به گفته یکی از مقامات سابق ارتش عراق، خلبانان نیروی هوایی عراق گریه کنان درخواست کمک می کردند. این مقام سابق نظامی عراق گفت: «این یک خطر بزرگ بود.»
روایت مشابهای دیگراز اعضای کنونی و بازنشسته ارتش عراق موید این است که بازآماد ضعیف و سومدیریت در نیروی هوایی عراق منجر به عدم موفقیت جنگنده اف-16 در این کشور شده است. مقامات عراقی در دسامبر گذشته یک گزارش را تایید کردند که تنها هفت فروند جنگنده از ناوگان اف-16 قادر به پرواز «بدون خطر جدی سقوط» هستند و جنگنده های دیگر نیز با استفاده از قطعات هواپیماهای دیگر قادر به پروازند. این به وضوح یک راه حل کوتاه مدت است که در نهایت منجر به غیرقابل پرواز بودن این هواپیماها در طولانی مدت خواهد شد.
جزئیات بیشتری در مورد وضعیت جنگندههای اف-16 عراقی توسط وبگاههای هواپیمایی مبنی بر این منتشر شده که از 34 فروند جنگنده اف-16 مستقر در پایگاه البلد، دستکم 10 فروند به هیچ وجه قادر به پرواز نیستند. از 23 جنگنده شرکت کننده در پرواز نیز بیش از نیمی از آنها فقط قادر به پروازند اما فاقد رادار مناسب و سیستیم اویونیک هستند.
این وبگاه با اشاره به مشکلات مالی عراق در نگهداری این جنگندهها نوشت، وضعیت امنیتی حال حاضر در عراق منجر به کاهش پشتیبانی لاکهید مارتین شده است .همچنین عوامل دیگر از جمله خدمه کاملا آموزش دیده برای پرواز و هم سرویس دهی مناسب برای این جنگندهها از دیگر مشکلات موجود است. علاوه بر این، شرایط امنیتی حاکم بر عراق پس از حمله هواپیمای بدون سرنشین آمریکا در سال گذشته به فرودگاه بغداد موجب شده برخی از پیمانکاران تعمیر و نگهداری شرکت لاکهید مارتین از بازگشت به این کشور خودداری کنند.
در خاتمه این گزارش آمده است، علیرغم توانایی قرار دادن 23 جنگنده کنارهم به عنوان نمایش قدرت، سرنوشت طولانی مدت ناوگان اف-16 عراق نامشخص است. تلاش برای پرواز 19 یا 23 جنگنده در یک روز ممکن است چشمگیر به نظر برسد، اما تضمینی برای آمادگی جنگی نیست.
انتهای پیام/341