به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، هر جا سخن از تهدید کشور یا کمک به مردم به میان میآمد، برایش فرقی نمیکرد میدان جنگ باشد یا جبهه، تیر و تفنگ یا نقطهای دور افتادهای دیگر، به میدان میآمد و از مردمش تا پای جان حمایت میکرد.
اما امروز جبهه عوض شده است و بیماری نوپدید، جان هموطنانمان را تهدید میکند، بیماری کرونا این روزها به بزرگترین مشکل مردم تبدیل شده و بسیاری را نیز متضرر کرده است، بنابراین برای از پای درآوردن این تهدید باید عزمی بزرگ، محکم و استوار شبیه گامهای حاج قاسم داشته باشیم، چرا که نام حاج قاسم ارادهها را برای از پای درآوردن دشمن محکم میکند.
از این رو بسیج، سپاه، شبکه بهداشت و درمان و دیگر دستگاههای مرتبط پا به میدان گذاشتند تا با نام حاج قاسم سلیمانی عملیاتی بزرگ برای مقابله با دشمنِ کشندهای به نام کرونا رقم بزنند.
شناسایی زودهنگام بیمار کرونایی و افراد در معرض تماس در منزل یا محل کار با انجام قرنطینهی خانگی و یا انتقال به نقاهتگاه مراقبت از گروههای در معرض خطر و ارتقای کیفی مراقبتها از بیماران بستری و سرپایی، از جمله سیاستهایی است که در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی دنبال میشود.
تاثیر اجرای طرح شهید سلیمانی در روند نزولی و کاهش بیماران کرونایی در استان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتوگویی با اشاره به اینکه اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی در روند نزولی و کاهش بیماران کرونایی در استان بسیار موثر بوده است، اظهار داشت: این طرح یکی از دلایل اصلی تغییر وضعیت استان خراسان شمالی از وضعیت قرمز و نارنجی به زرد شده است.
افشین دلشاد ادامه داد: اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی از ۲۰ روز گذشته آغاز شده و تا پایان شکست کرونا این طرح ادامه خواهد داشت.
وی بیان کرد: در این طرح تیمهای مراقبتی در تمامی شهرستانهای خراسان شمالی به منظور مدیریت و کنترل ویروس کرونا تشکیل شده اند، که بیش از سه هزار و ۵۲۰ نفر از خانوارهای دارای بیمار در این طرح، توسط تیمها و همچنین چهار هزار و ۸۳۰ خانوار سالم به شیوههای مختلف در خصوص کووید ۱۹ آموزش دیدهاند.
انجام ۱۷۰۰ تست سریع کرونا در خراسان شمالی
دلشاد افزود: در روند اجرای طرح شهید سلیمانی با حضور تیم مراقبتی در سطح استان یک هزار و ۷۹۶ تست سریع گرفته شده است که، ۱۱۹ تست مثبت شده و همچنین ۳۶۶ مورد به مراکز منتخب کرونا ارجاع و ۳۱۰ نفر نیز برای انجام تست معرفی شده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه در راستای اجرای این طرح تاکنون ۲۵ هزار و ۹۳۲ مورد بازدید انجام شده است، گفت: از این تعداد بازدید در سطح استان ۹۸۱ مورد اخطاریه دریافت کردند و ۵۳ مورد نیز به دلیل تخلفات پلمب شدند.
وی با بیان اینکه از ابتدای طرح تاکنون ۴۳ مورد مراقبت در منزل انجام شده است، افزود: همچنین یک هزار و ۶۸۸ خانواده آسیب پذیر از حمایت برخوردار و نیز ۱۷۸ منزل نیز گندزدایی و ضدعفونی شده است.
دلشاد ادامه داد: در این طرح چهار واحد نقاهتگاهی شامل ۱۲۰ تخت در نظر گرفته شده است و از ابتدای طرح تاکنون ۱۰ بیمار در نقاهتگاه تحت مراقبت قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: تیمهای مراقبتی با مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی و مشارکت بسیج تشکیل شده است که غربالگری خانوار دارای موارد مثبت، بررسی وضعیت بیمار و علائم بیماری در افراد در تماس نزدیک، مراجعه به منازل دارای بیمار تست مثبت کرونا و انجام نمونهگیری و ارائه خدمات فعال مراقبتی و پزشکی برای گروههای در معرض خطر انجام میدهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: با کمک بسیج محلات، تشخیص زود هنگام بیماران دارای علامت و یا بدون علامت در منزل برای پیشگیری از توسعه بیماری و پشتیبانی همه جانبه از بیماران در منزل از اهداف این طرح است.
این مقام مسئول بیان داشت: همچنین به منظور محدود کردن رفتوآمد و جلوگیری از تردد غیرضروری بیماران کرونایی برای تامین معیشت آنها، ارسال بستههای حمایتی و پکیجهای بهداشتی صورت میگیرد و خریدهای ضروری آنها انجام میشود.
وضعیت زرد استان نشان از تمامی کرونا نیست
وی تصریح کرد: اکنون که استان به وضعیت زرد کرونایی رسیده است، مردم گمان نکنند که کرونا تمام شده، بلکه این وضعیت شکننده است و در صورت عدم رعایت نکات و دستورالعملهای بهداشتی امکان دارد دوباره روند شیوع بیماری به وضعیت نارنجی وقرمز برگردد.
منبع: فارس
انتهای پیام/ 341