به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاعپرس، حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری صبح امروز (چهارشنبه) در جلسه هیات دولت با تأکید بر اینکه کمک خداوند و همکاری مردم ما را در مقابل فشارها و در برابر ویروس کرونا موفق خواهد کرد، اظهار داشت: با تلاشهایی که صورت گرفت مشکلاتی که در ماههای اخیر به خاطر کرونا به خصوص در آذر ایجاد شده بود در دی فرونشست که این مسئله با همکاری و هماهنگی مردم و فداکاری کادر درمان بود.
وی افزود: من تأکید میکنم که مردم بدانند که امروز هم در دولت این موضوع بحث شد که غیر از کواکس و واکسنهایی که در دسترس است و وزارت بهداشت تأیید میکند با تأکید بانک مرکزی مشکلی برای تأمین و پرداخت ارز نداریم و همه تلاشها صورت میگیرد تا واکسیناسیون سراسری طبق زمانبندی مشخص انجام شود.
روحانی گفت: رسانههای خارج از کشور و برخی در داخل، به جای آن که بگویند آمریکا چه ظلمی به ملت ایران روا داشته به دنبال نادیده انگاری همه ظلمها و فشارهای آمریکا هستند، گویی آمریکا علیه ملت ایران هیچ ظلمی انجام نداده و این مدیران کشور بودهاند که یک مرتبه ضعیف شدهاند.
وی افزود: آنها که برای مدیریت و تحریم درصد تعیین میکنند با معیاری که میگویم جواب خود را خواهند گرفت. معیار این است که سال ۹۵ و ۹۹ را کنار هم قرار دهیم و مقایسه کنیم. همان مدیران سال ۹۵ در حال اداره کشور در سال ۹۹ با همان قدرت و روحیه و توانمندی و تجربه بیشتر هستند. پس فرق بین ۹۵ و ۹۹ هر چه که هست به خاطر جنایت آمریکا و مربوط به تروریسم اقتصادی، تحریم و فشارهای نارواست.
روحانی گفت: دولت آینده آمریکا با هر سیاستی میداند که سیاست فشار حداکثری علیه ملت ایران شکست خورده و ادامه آن راه امکانپذیر نیست و حتی اگر ترامپ هم پیروز میشد با اینکه چیزی از سیاست نمیفهمد او هم میفهمید که این سیاست غلط بوده است.
رئیس جمهور اضافه کرد: البته آمریکاییها در این سیاست خود ناموفق بودند اما به هر حال رنج فراوانی برای ملت ما ایجاد کردند. هر چند زانوان ملت ما خم نشد و در مقابل این فشار ایستادند اما باز هم فشار زیادی وارد شد. جالب اینجاست که عدهای هر مشکلی ایجاد میشود نمیگویند آمریکا بلکه میگویند چرا دولت این کار را کرد یا آن کار را نکرد. این دولت همان دولت است و آنچه تفاوت ایجاد کرده تحریم ظالمانه علیه یک ملت بزرگ بوده است.
وی در ادامه تاکید کرد: امروز کاملا مطمئنیم پایان مقاومت و ایستادگی مردم نمایان خواهد شد و در ماههای آینده نتیجه این صبر را میبینیم.
روحانی افزود: آنچه ما را به این نتیجه رسانده هم صبر مردم، هم درایت رهبری، هم تلاش دولت و هم همکاری قوای دیگر بوده است. در مخیله آمریکاییها این بود که سه ماه بعد از آغاز فشارها دیگر دولت جمهوری اسلامی نیست و نمیفهمیدند که سه سال بعد هم این ملت مقاوم ایستاد و آن ها سرنگون شدند و پایان غم انگیزی برای زندگی سیاسی خود رقم زدند.
رئیس جمهور با اشاره به ۲۶ دی سالروز فرار شاه از کشور خاطرنشان کرد: فرار آن مزدور نمادی برای رسوایی و پایان استبداد و استعمار خارجی در ایران بود و امروز هم با پدیده کم نظیری از سقوط یک مورد مشابه دیگر در آمریکا مواجهیم. البته در آمریکا بحث پایان یک دولت و آغاز یک دولت جدید نیست. در آنجا امروز سقوطی را همراه با سرافکندگی و رسوایی از سوی کاخ سفید میبینیم.
وی اضافه کرد: این نشانه این است که در دنیا قلدرمآبی، نژادپرستی و زیرپا گذاشتن قانون پایان خوبی نخواهد داشت. در طول این سه سال گذشته مردم خوب و صبور ما در برابر این تروریست تاریخی مقاومت کردند. آنها میخواستند سه ماهه نظام را سرنگون کنند ولی خودشان سرنگون شدند. ما شاهد شکست یک سیاست هستیم. یعنی سیاست فشار حداکثری نسبت به یک ملت بزرگ و تروریسم اقتصادی که میخواستند با آن زندگی مردم را بهم بریزند.
رئیس دولت دوازدهم با بیان اینکه امروز در کشور شاهد احیای اقتصاد هستیم، اظهار کرد: با وجود همه فشارها و کرونا ما در پایان سال ۹۹ شاهد یک حرکت با ثبات در اقتصاد هستیم و انتظارات تورمی شرایط دیگری پیدا کرده و مردم افق روشنتری را میبینند. رشد اقتصادی تغییر کرده و در شش ماهه اول سال شاهد رشد اقتصادی مثبت بودهایم و همه علائم میگویند که در شش ماهه دوم هم رشد اقتصادی با نفت و بدون نفت مثبت خواهد بود.
وی ادامه داد: در تولید هم در کشاورزی و هم در صنعت شاهد رشد هستیم و در صنعت رشد ۶.۵ درصدی داریم. در صنعت ساختمان هم حرکت مناسبی میبینیم و در مناطق شهری رشد ۴.۲ درصد پیدا کرده که علامت خوبی است چون وقتی مسکن حرکت میکند پیشران حرکت در سایر مشاغل و صنایع است. در تجارت هم شاهد این رشد هستیم و حتی صادرات در ماههای اخیر رشد داشته است.
روحانی در ادامه یادآور شد: این حقایق این واقعیت را میگوید که سیاست فشار حداکثری و تروریسم اقتصادی آمریکا با شکست قطعی و حتمی مواجه شده است و نه تنها طراحان آن شکسته خوردهاند و دولتشان تمام میشود بلکه حیات سیاسی آنها هم پایان یافته است. رئیس جمهور آمریکا که فهم سیاسی نداشت و یک وزیر خارجه سفیه و مشاور امنیت ملی افراطی و نادان در کنارش و خودش هم تفکر تاجرمآبی و قماربازی داشت و آن را پیش میبرد که پایان کارشان را دیدیم.
روحانی اضافه کرد: در روزی که مردم ایران پایان این فشار و تروریسم اقتصادی را شاهد هستند مردم آمریکا شاهد یک شکست و شکاف بزرگ در کشورشان هستند. آنچه ما میگفتیم درست بود که یک قانون شکن نسبت به ملتهای مظلوم دنیا همه جا قانون شکنی میکند و یک روز نوبت مردم آمریکا هم میرسد.
روحانی همچنین عنوان کرد: کسی از آن ها باور نمیکرد که این شخص نسبت به امنیت ملی خودشان و مرکز قانونگذاریشان یعنی کنگره دستور آشوب بدهد. روشن شد که مسیر شکستن قانون و زیرپا گذاشتن تعهد و مقررات بینالمللی پایانش به نفع ملت ها و ملت آمریکا نیست. حیثیت آمریکا و اعتماد جهانی به آنها در دنیا تا بخواهد به روز قبل از ترامپ باز گردد سالیان درازی طول میکشد و این خسارت عظیمی بود که برای مردم آمریکا ملموس است.
رئیس قوه مجریه در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به مهم بودن همکاری با مجلس درباره لایحه بودجه عنوان کرد: بودجه یک لایحه تقنینی معمولی نیست و درست است که یک قانون است اما بیشتر رنگ اجرایی دارد. لایحه بودجه پیشبینی منابع و شیوه مخارج است. البته اینجا یک جای تأسفی است چرا که در مخارج آنچه گفته میشود صددرصد صورت میگیرد اما در درآمد باید تلاش شود تا حاصل شود. البته در شرایطی هم ممکن است شرایط بهتر از پیشبینی باشد که معمولا استثنا است. پس ما در بودجه باید حواسمان جمع باشد که چگونه عمل میکنیم.
وی ادامه داد: قانون اساسی در بودجه با یک لحن خاصی حرف زده و گفته اولا بودجه لایحه است و طرح نمیتواند باشد و حتما باید دولت این لایحه را بدهد و این لایحهای که دولت تهیه، آماده و تدوین میکند مجلس باید رسیدگی و تصویب کند. این تعبیر قانون است پس همکاری ما با مجلس در این مقطع خیلی برایمان مهم است و دولت باید در کمیسیون تلفیق و سایر کمیسیونها و در همکاری با همه نمایندگان فعال شود.
روحانی با اشاره به جلسه دیروز سران قوا خاطرنشان کرد: بخشی از این جلسه هم درباره بودجه بود که باید چکار کنیم. ما دلمان میخواهد بودجه جوری دربیاید که مطلوب جامعه و به نفع مردم باشد. مردم ما می دانند طبق اصل ۱۲۶ قانون اساسی امور برنامه و بودجه کشور مستقیما به عهده رئیس جمهور است و هیچ جایی قانون گذار تعبیر به این محکمی انجام نداده است.
وی افزود: ما باید به این نکته توجه کنیم که بودجه از اموری است که مربوط به رئیس جمهور است منتهی این بودجه در دولت بحث، بررسی، تدوین میشود و به صورت لایحه در میآید و مجلس هم آن را رسیدگی و تصویب میکند. باید حواسمان جمع باشد که بودجه با قانون عادی فرق میکند و لایحه بودجه با لوایح تقنینی معمولی متفاوت است.
روحانی همچنین بیان کرد: آنچه باید در مجلس تصویب شود لایحه دولت است نه طرح مجلس و نه پیشنهاد نمایندگان. یعنی ماهیت و کلیت بودجه باید این باشد. حالا طبیعی است وقتی لایحه تصویب میشود در گوشه و کناری اصلاحاتی هم انجام میشود. قدیم در آن ۲۰ سالی که ما در مجلس بودیم همیشه میگفتیم تغییری که مجلس نسبت به لایحه دولت میدهد بین دو تا سه درصد است و هر سال تکرار میکردیم و معمولا وقتی به صورت کمی مقایسه میکردیم همین مقدار بود. من از نمایندگان محترم مجلس خواهش میکنم نسبت به این لایحه بودجه باز هم همکاری و هماهنگی کنند تا بودجه دقیقی تصویب شود.
روحانی در ادامه تأکید کرد: اولا خطر این است که خدایی ناکرده درآمدهایی در بودجه سبز شود که با واقعیت خیلی منطبق نباشد چون این خیلی خسارت بار است. چون درآمد در بودجه برای ما هزینه قطعی درست میکند و درآمدی که واهی باشد یعنی کسر بودجه، یعنی پایه پولی و تورم. ثانیا موردی که مورد تأکید ما هم هست و در لایحه بودجه هم ما به آن دقت کردهایم این است که سال آینده قدرت خرید مردم را بالا ببریم مثلا حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد و فشار جدیدی به مردم وارد نشود.
روحانی ادامه داد: تولید برای ما بسیار مهم است و باید در مسیر رونق و جهش باشد. مالیات باید متعادل باشد. ته مالیات یعنی کمک به مردم. درست است که ما از تولیدکننده مالیات میگیریم و از مصرف کننده نمی گیریم ولی تولیدکننده آن را روی قیمت کالا بازمیگرداند و در نهایت به مصرف کننده باز میگردد. پس هم باید از تولیدکننده و کسی که درآمد دارد مالیات بگیریم و هم باید متعادل باشد و هم باید ببینیم فشار نهایی به کجا وارد میشود.
وی همچنین با تأکید بر اهمیت ارزش پول ملی عنوان کرد: یکی از مسائل بسیار مهم در لایحه بودجه ۱۴۰۰ این بوده که ارزش پول ملی را بالا بردهایم یعنی در حالی که در کشور قیمت دلار حدود ۲۳ و ۲۴ هزار تومان بوده ما قیمت دلار را برای سال آینده حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ و ۱۲ هزار تومان دیدهایم و دولت افق آینده را این چنین دیده است. حالا اگر کمی دلار بیشتر باشد درآمد دولت بالا میرود. اگر شما قیمت دلار را بالا در نظر بگیرید و سال آینده قیمت دلار پایین بیاید که تصمیم ما این است که قیمت را پایین بیاوریم و متوازن و متعادل کنیم مشکل ایجاد میشود.
روحانی اضافه کرد: مشکلی که ما امسال داشتیم این بود که بانک مرکزی ما منابعی که داشت در دسترساش نبود. مثلا شما راجع به یک کشوری به مناسبتهایی زیاد شنیدهاید که هفت میلیارد دلار ما در کشوری حبس است و آن را قفل کردهاند. اگر منابع در اختیار بانک مرکزی قرار بگیرد یعنی همین منابع اگر آزاد شود و نه درآمد جدید، قیمت دلار از ۲۴ و ۲۵ هزار تومان میآید روی حدود ۱۵ و ۱۶ هزار تومان. الان این قیمت دلار در سامانه نیما و بازار قیمت واقعی نیست منتهی بانک مرکزی برای اعمال سیاست دستش بسته است.
رئیس جمهور همچنین گفت: در بازار دست ما باز است اما در حواله دست ما بسته است. البته امروز از دو هفته پیش دستمان بازتر است و در آینده هم تردید ندارم که بهتر خواهد شد. پس خواهشم از نمایندگان این است که همکاری و هماهنگی با هم انجام بدهیم؛ چرا که در لایحه بودجه نباید قانونگذاری انجام شود و شورای نگهبان هم در این زمینه بسیار حساس است و من خودم سالها در مجلس بودهام و این را میدانم.
وی اضافه کرد: قانونگذاری در بودجه راحت است؛ چراکه نمایندهای به راحتی پیشنهادی میدهد و با یک قیام و قعود تبدیل به قانون میشود و در ساعات آخر یک بند و تبصره هم به آن اضافه میکنند. در مورد این موضوع شورای نگهبان بعدا دقت کرد و جلوی بسیاری از این موارد را گرفت. چرا که بحث بودجه، مالیه است و باید دخل و خرج مشخص شود و در آن جایی برای قانونگذاری نیست. در قانون دست مجلس با طرح باز است و دولت هم لایحه میدهد ولی باید کاری کنیم که در لایحه بودجه قانونگذاری نشود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با تأکید بر اینکه اقتصاد، تولید و حرکت جامعه وابسته به امنیت است، اظهار کرد: منظور از امنیت بگیر و ببند و دزدی در خیابان و این چیزها نیست. بلکه منظور از امنیت این است که قانون و مقررات تثبیت شود. نمی شود که مثلا فردا وزارت نفت تصمیم بگیرد که مسیر فلان لوله گاز را تغییر دهد. این چیزها باعث ناامنی میشود. باید بگذاریم مردم نسبت به آن مبانی که سرمایهگذاری کردهاند اطمینان داشته باشند و آن را ادامه دهند و یک وقت چیزی تصویب نشود که امید و اطمینان مردم را در سرمایهگذاری و حرکت اقتصادی دچار مشکل کند.
وی اضافه کرد: ایجاد امنیت سرمایهگذاری اول به عهده مجلس است که به یک باره قانون را تغییر ندهند و بعد به عهده دولت و قوه قضائیه است که با بخشنامه های خود قانون را تغییر ندهند. نباید در چیزهایی که در دولت، مجلس و قانون به مردم قول دادهاند تغییری ایجاد شود و امنیت بهم بخورد.
رئیس دولت دوازدهم در پایان اظهار داشت: در سال آینده تا دولت بعدی مراسم تحلیف و گرفتن رأی اعتماد را انجام دهد تقریبا تا شهریور طول میکشد و پنج، شش ماه ابتدای سال آینده همین دولت فعال خواهد بود. پس هم ما و هم دولت آینده باید مجری قوانین باشیم و امیدواریم این لایحه بودجه با همکاری دولت و مجلس به بهترین وجه تصویب شود.
انتهای پیام/ 151