استاد ممتاز دانشگاه تهران:

برگزاری دوره‌های اجباری «آموزش زوجیت» قبل از عقد برای جوانان ضروری است

«غلامعلی افروز» گفت: اما از آنجا که ممکن است در خانواده نقصان وجود داشته باشد، برگزاری دوره‌های اجباری «آموزش زوجیت» قبل از عقد برای جوانان ضروری است.
کد خبر: ۴۳۹۱۷۲
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۱ - 26January 2021

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، «غلامعلی افروز» در برنامه «بدون توقف» با اشاره به مشخصات یک رابطه سالم در زندگی اظهار داشت: سن روانی و سرزندگی زن و شوهر و جاذبه‌های روانی و کلامی خیلی مهم است، به استقبال و بدرقه همسر و فرزندان رفتن، پذیرایی کردن و گوش دادن به حرف طرف مقابل نوعی تکریم است، خوب است که با زبان تأیید، تکریم و ترغیب و تشویق با هم صحبت کنیم.

این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه واژه‌های انظباطی افراد خانواده را خسته و فرسوده می‌کند، اظهار کرد: آقایان نباید حاکمانه، آمرانه و ناظمانه صحبت کنند چون این واژه‌ها زاویه‌دار است و خانواده را خسته می‌کنند، برعکس افراد از واژه‌های عاطفی و مثبت‌اندیشانه سیر نمی‌شوند، چون خداوند متعال همه ما را محبت‌طلب و اخم‌گریز، تکریم‌طلب و تحقیرستیز، تشویق‌طلب و تنبیه‌گریز آفریده، این فطرت ماست و این فطرت باید در خانواده ارضاء شود.

وی در ادامه افزود: خانم‌ها فوق‌العاده نیازمند نوازشند، آقایان هم نیاز دارند ولی نیاز خانم‌ها به نوازشگری، رامشگری، گل‌واژه‌های عاطفی و ابراز احساسات فوق‌العاده زیاد است، یکی از اختلالات مهم در رابطه فقر احساس عاطفی است، کم‌رویی یک معلولیت اجتماعی است، حیا غیر از کم‌رویی است چون حیا ارادی و کم‌رویی غیرارادی است، باید دوست داشتن را مرتب اظهار کنیم اگر این کار را کردیم روابط عاطفی ما به اوج می‌رسد و روابط ما ماندگار می‌شود.

رئیس اندیشکده خانواده مرکز الگوی پیشرفت همچنین تأکید کرد: زیارت خانه خدا و ائمه بزرگوار(ع) پرثواب است اما اگر به خانه هم می‌رویم باید بگوئیم به زیارت همسرم می‌روم قربت‌الی‌الله و همچنین بالعکس، این زیارت هم پرثواب است، زیارت یعنی مطلوب‌اندیشی و محبوب‌طلبی و محبوب‌طلبی زیارت همسر است. الگوی برتر ما در خانواده برای همیشه تاریخ حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) هستند و باید از آنها بیاموزیم و عمل کنیم.

افروز در ادامه تصریح کرد: آقایی که خسته به منزل می‌رود، وقتی به خانه می‌رسد مثل این است که وارد بوستان زندگی می‌شود باید همه مشکلات را در خورجینش پشت در گذاشته و وارد خانه شود، با یک تبسم خانم و آقا همه خستگی‌ها از بین می‌رود، خستگی به چه معناست؟ نگاه ما باید درست شود، اراده انسان بر هر چیزی غلبه می‌کند، او غیر از شوهری رسالت انسانی دارد، اندیشه، مغز، زبان و عقل دارد، پس باید با خانم و اهل خانه با مهربانی رفتار کند، خستگی او به همسر و فرزندان ربطی ندارد.

وی با اشاره به اینکه در غیر این صورت این شوهر متخلف است و شوهری است که قابلیت آرامشگری ندارد، گفت: چراکه وظیفه او آرامش دادن به همسر است، خانم نیز اگر در خارج از خانه مشغول به کار است نباید دغدغه‌های خود را به خانه بیاورد، او نیز باید همان‌طور که با همکاران و رئیسش خوب برخورد می‌کند با همسر و فرزندان نیز خوش برخورد باشد، درواقع ما گزینشی عمل می‌کنیم با همکاران و دوستان خوش برخوردیم و برای اهل خانه حوصله نداریم، این نگرش غلط است، ما باید عادت‌زدگی‌مان را قربانی کنیم، عادت‌ها ما را خراب می‌کند، رشد شخصیت از جایی آغاز می‌شود که عادت‌ها شکسته شود.

این کارشناس مسائل خانواده در پایان در پاسخ به این مطلب «که بهتر نیست برای زوجین قبل از ازدواج دوره‌های اجباری مهارت زندگی برگزار شود» یادآور شد: این دوره‌ها باید به صورت طبیعی در خانواده برگزار شود و فرزندان از ابتدا با دیدن رفتار پدر و مادر این آموزش‌ها را فرا بگیرند، چون پایدارترین یادگیری مشاهده طبیعی است، در واقع باید خانواده را تبدیل به دانشگاه عروس و دامادپروری کنیم، اما درست است اگر جوانان این دوره‌ها را در خانواده ندیدند و در خانواده نقصان وجود داشت، غیر از آزمایش خون که لازم است حضور در دوره‌های آموزش زوجیت نیز قبل از عقد ضروری است.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها