به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دفاع مقدس، آیین انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی 93 بعد از ظهر امروز و با حضور محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات، نرگس آبیار و جمعی از اهالی هنر و ادب در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
مومنی شریف به عنوان نخستین سخنران این مراسم ضمن تبریک به مناسبت ولایت حضرت زهرا (ع) اظهار کرد: 20 فروردین روز شهادت سید اهل قلم شهید آوینی به نام روز هنر نام گرفت.
"سیدمرتضی آوینی نمونه ای از انسانی بود که معرف انقلاب اسلامی است؛ کسی که دوران حیات به ادبیات انقلاب کمک شایانی کرد و آثار وی در این زمینه مشوق دیگران شد".
وی افزود: آوینی با شهادت تمام نشد، بلکه آغاز شد. ادبیات انقلاب و نهاد آن با بهره گیری از آثار و افکار او امروز به درخت پرثمری تبدیل شده است.
مومنی شریف با بیان این که در سال گذشته در چنین روزی قول دادم که علاوه بر تقدیر از پیشکسوتان هنر انقلاب چهره برجسته هنر انقلاب اسلامی را معرفی کنم به ارائه گزارشی از سیر انتخاب چهره هنر انقلاب پرداخت و گفت: در ابتدا مسئولان تخصصی حوزه هنری افراد و هنرمندان فعال در سال 93 را انتخاب کردند. بیش از 60 نفر معرفی شد که هر کدام در حوزه گفتمان انقلاب اسلامی موثر بودند. پس از داوری های اولیه 11 نفر انتخاب شد که از این میان براساس الگوهای مدنظر 5 نفر به عنوان کاندید اعلام شدند.
وی سپس به معیارهای انتخاب چهره انقلاب اشاره کرد و اظهار داشت: آثاری که صاحب وی به عنوان هنر انقلاب معرفی میشود باید به تمام ابعاد گفتمان انقلاب اسلامی بپردازد.
"نکته پراهمیت دیگر بحث جریان سازی و همچنین نگاه به انقلاب و دفاع مقدس بود. از این میان در حوزه سینما نرگس آبیار و ابراهیم حاتمی کیا در حوزه ادبیات، مرتضی سرهنگی و فاضل نظری و همچنین مسعود نجابتی به عنوان 5 کاندیدای هنر انقلاب اسلامی انتخاب شدند.
مومنی تصریح کرد: در میان 115 آثار حوزه هنری که در جشنواره های ملی و بین المللی رتبه کسب کرده بودند 18 نفر انتخاب و از آنها تجلیل به عمل آمد.
محمد کاظم مزینانی، محمدمهدی بهداروند، احمد دهقان، سیدرضا میرکریمی، فاضل نظری، بهزاد عبدی، مهرداد صدیقی، بهزاد ضرابی زاده، محمد کرم زاده، امیررضا معتمدی، امیرعباس ربیعی، سید جلال دهقانی، امید خوش نظر، آرش کریمی، یاسر خان برایی، حسین بهرامی، حمید جمالی از افرادی بودند که در این مراسم از آنها تقدیر به عمل آمد.
در ادامه این برنامه حجت الاسلام خاموشی با بیان این که انقلاب اسلامی وظایفی برای ما تبیین میکند، اظهار کرد: ما به عنوان یک نهاد فرهنگی و هنری احساس وظیفه میکنیم که به معرفی چهره های هنری بپردازیم.
وی افزود: انقلاب در روزی که محقق شد درواقع آرمان مظلومان تاریخ به وقوع پیوست. روزی که خیلی ها در آرزوی این انقلاب به شهادت رسیدند و خیلی ها هم با چشم خود این پیروزی را دیدند. البته در سال 57 این پیروزی عظیم در باور هیچ کس نمی گنجید. بشریت در قبال این اتفاقات انگشت تعجب به دندان گرفت.
حجت الاسلام خاموشی با خطاب قرار دادن هنرمندان گفت: ما در طول تاریخ مبارزین متعددی را داشتیم و زندگی آنها را مطالعه کرده ایم و خیلی از این مبارزین اسطوره های تاریخی شده اند اما امروز خیلی از جوانان مدافع حرم از آنان گذر کردند یعنی همان ایمان و آرمان را بیشتر دارند.
وی افزود: امروز یمنیها در مقابل عربستان با الهام گرفتن از سخنان بنیان گذار کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری نشان می دهند که ما پیرو این مکتب هستیم.
خاموشی با بیان این که اجتناب از طاغوت و مبارزه با ظلم از محوری ترین شعارهای انقلاب اسلامی است، گفت: انقلاب بدون این دو ویژگی از آرمان خود فاصله می گیرد. انقلاب یک اتفاق در حال جریان و پویا است. سال 57 یک جریان تاریخی بوده و امروز نیز ادامه دارد. از هر هنرمند این مرز و بوم تقاضا می کنم که شعار محوری انقلاب را فراموش نکنند و در این راه علاوه بر وقت جان خود را نیز بگذارند.
وی با اشاره به جنگهای ایجاد شده در منطقه گفت: رژیم دژخیم وهابی امروز به کودک و زن کشی می پردازد و تنها بهانه ی آن برای این کار پیروی مردم سرزمین یمن از مکتب سرزمین اسلامی است.
در ادامه این مراسم از مجمع ناشران انقلاب اسلامی به دلیل طراحی و ایجاد مسابقه فرهنگی که با عنوان رخداد مهم انقلاب اسلامی در سال گذشته بود تقدیر و تشکر شد همچنین مرتضی سرهنگی نویسنده کتاب های دفاع مقدس به عنوان برترین چهره هنر انقلاب اسلامی معرفی شد.
انتهای پیام/