به گزارش خبرنگار دفاعپرس در بجنورد، شهادت یکی از آرزوهای هر مسلمانی است که دنیا در چشم او بی ارزش گشته و به دنبال همنشینی با انبیای الهی در آخرت است.
امام صادق (ع) میفرماید: من قُتِلَ فی سَبیلِ اللهِ لَم یُعَرّفْهُ اللهُ شَیئاً مِن سَیِّئاتِه (کسی که در راه خدا به شهادت برسد خداوند او را بر هیچ یک از گناهانش مطلّع نخواهد ساخت). (وسائل، ج ١١، ص ٩)
هشت سال دفاع و پاسداری از مرزهای میهن عزیزمان صحنه کشاکش خوبی و بدی شر و خیر بود جایی که نهایت ایمان و تقدس را در جوانان کم سن سال اما با عزیت نفس شاهد بودیم.
رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها با تاکید بر اینکه هر چه امروز کشور ما دارد و هرچه در آینده بدست بیاورد به برکت خون این جوانان شهید است، فرمودهاند جهاد در راه خدا و رسیدن به شهادت روحی بزرگ و قلبی بدون وابستگی به دنیای فانی را میخواهد که در چشم بر هم زدنی از دنیا تعلقات آن، خانواده و همسر و فرزند بگذرد و جان و مال خود را در راه خدا فدا کند.
فلسفه شهادت موضوعی که هر چقدر به آن پرداخته شود بازهم برای شناخت آن بحث لازم است. اینکه چقدر یک فرد باید ایمان و عزت نفس داشته باشد تا به عاقبت به خیری و شهادت برسد موضوعی است که می توان ساعتها در مورد آن بحث کرد.
در همین راستا خبرنگار دفاع پرس در بجنورد با سرتیپ دوم ستاد «محمد نجاتی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان شمالی گفتوگویی انجام داده که در ادامه میخوانید؛
دفاع پرس: معنی دینی شهادت و شهید چیست؟
شهادت از دیدگاه آموزههای دین اسلام به عنوان یک فضیلت والا مطرح شده که با جهاد پیوند دارد و شهید کسی است که در مسیر جهاد این فضیلت را با آغوش جان می پذیرد و در مسیر جهاد در راه خدا در واقع با خداوند بزرگ معامله میکند.
دفاع پرس: اینکه در قرآن به (احیا) بودن شهدا و زنده بودن آنها اشاره شده به چه معناست و فلسفه پشت آن چیست؟
بهاعتقاد مسلمانان و به خصوص مذهب تشیع مرگ آغاز یک زندگی جاوید است که هر انسانی پس از گذراندن عالم برزخ ورود به زندگی جاوید خود پیدا میکند ولی شهدا در این موضوع متفاوت هستند چرا که در برزخ روزی دارند، تکامل پیدا میکنند و ترس برای آنها وجود ندارد و قادرند پس از شهادت با مردم حرف بزنند.
دفاع پرس: تفاوت شهادت و مرگی که انسان عادی دچار آن می شود در چیست؟
تفاوت شهدا با سایر انسانها که به مرگ عادی از دنیا می روند در امتیازات آنهاست که در قرآن به (احیا) بودن شهدا و زنده بودن آنها اشاره شده است.
دفاع پرس: آیا همه شهدا در تمام طول زندگی خود انسانهای با تقوا و پاکی بودهاند یا نه شهادت برای کسانی هم که در زندگی تقوا کامل نداشتهاند، وجود داشته است؟
خیر، خیلی از شهدا قبل از شهادت زندگی عادی داشتهاند، حتی ممکن است خطا و اشتباه هم داشته باشند ولی در احوالات آنها دگرگونی ایجاد شده و به مرحلهای میرسند که بجز خدا به چیز دیگری فکر نمیکنند و در مسیر جهاد فی سبیل الله فوز عظیم شهادت را درک کرده و به معامله با خدای خود میپردازند و برابر احادیث معتبر اولین قطره خونی که از شهید بر زمین میریزد تمامی معاصی گذشته او پاک میشود و پاک و مطهر به دیدار معبود میشتابد.
دفاع پرس: چگونه میتوانیم راه شهدا را ادامه دهیم و منش و سبک زندگی آنان را حفظ کنیم ؟
برای ادامه راه شهدا اولا باید اهداف مقدس آنها را درک کنیم ثانیاً توکل خاص به خداوند و حرکت در مسیر صراط مستقیم و از همه مهمتر در خط ولایت حرکت کردن میتواند ادامه راه شهدا باشد.
دفاع پرس: چگونه نسلی تربیت کنیم که نسلی انقلابی باشند و مثل شهدا باشند؟
این برای تربیت نسل آینده که بتوانند در مسیر درست و راه شهدا باشند، توجه به آموزههای دینی، آگاهسازی و بصیرت افزایی دینی برای جلوگیری از انحراف و تحریف بسیار مهم است، تمام تلاش ما برای انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل آینده برای ساختن فردایی بهتر باید معطوف شود، روحیه ایثارگری جوانان، مسیر را برای کارهای سخت و رسیدن به آرمانهای ارزشی هموار میسازد.
دفاع پرس :عرصه جهادی که الان در آن هستیم عرصه جنگ نرم است و دشمن بیش از پیش در حال مقابله با ما است. چگونه در راه جنگ نرم قدم بگذاریم و موفق باشیم؟
دشمنی که از مقابله رو در رو با آرمانهای انقلاب عاجز شده است راه کار خود را برای از بین بردن اندیشههای مذهبی و اعتقادات مذهبی ما قرارداده و برای این نوع مبارزه نیازمند بصیرت دینی، آگاهی سیاسی، ولایتمداری و استحکام اعتقادات مذهبی هستیم و برای این منظور نیاز است تا با تمام توان ترفندهای دشمن را خنثی کنیم و مراقبت کنیم که جوانان ما اسیر تبلیغات فرهنگی دشمن نشوند. در این راه باید هزینه کنیم تا به نتیجه برسیم.
مهمترین اقدام بالا بردن سطح دانشی، مکتبی و اعتقادی است و همزمان توجه به پیشرفتهای علمی و بروز شدن تکنولوژی و صنعت و بالا بردن توان دفاعی که نقطه عطفی برای جلب اعتماد جوانان و هدایت آنها در مسیر درست اهداف مقدس است.
انتها پیام/