به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، انقلاب شکوهمند اسلامی ایران اینک در دهه پنجم عمر پربرکت خود قرار دارد و همچنان با تکیه بر آموزههای حضرت امام خمینی (ره) به راه خود ادامه خواهد داد.
این انقلاب روزها و شبهای سختی را از سر گذارنده که باید بارها مورد بازنگری قرار بگیرد. یکی از این مقاطع حساس اولین نوروز انقلاب اسلامی است، مردم ایران در حالی بهار انقلاب و بهار طبیعت را جشن میگیرند که باید خود را برای در اولین انتخابات (10 فروردین 1358) بعد از انقلاب آماده کنند. این در حالی است که عدهای از ضد انقلابها و تجزیهطلبان با شعارهای فریبنده سعی دارند تا استقرار انقلاب را با شکست مواجه کنند. مجموعه اولین نوروز انقلاب نگاهی دارد به آن روزهای فراموش نشدنی که قسمت دوم آن را در ادامه میخوانید:
امید واهی برای تجزیه
سفارت آمریکا در تهران امروز 2 فروردین 1358 طی گزارشی به امضای سولیوان و با طبقه بندی خیلی محرمانه، موضوع شورش کردها در سنندج برای وزارت امور خارجه آن کشور نوشت: «علیرغم ادامه جنگ در سنندج در تاریخ یکم فروردین، دو هیئت عالی رتبه آزمون سنندج شدند. یک گروه شامل آیتالله طالقانی و دو تن از نزدیکترین معتمدان خمینی است و از قرار معلوم شب گذشته با گروهی از رهبران کردها به سرپرستی احمد مفتیزاده ملاقات کردند.
صبح روز دوم فروردین رادیو دولتی انقلاب ایران اعلام کرد که گروه طالقانی و مفتیزاده امروز نیز به مذاکرات خود ادامه خواهند داد. هیئت دوم به سرپرستی جوادی وزیر کشور و مدنی وزیر دفاع بود.
روز دوم فروردین در ساعت هشت به وقت محلی، ظاهراً شورشیان کرد بیشتر نقاط شهر را اشغال کردند، هرچند پادگان هنوز در دست ارتش است و از قرار معلوم از ارومیه و تهران به وسیله هلیکوپتر نیروی تقویتی بدانجا ارسال میشود. در بیانیهای که رادیو انقلاب ایران در یکم فروردین پخش کرد، مدعی شد که هیچ نیرویی درخارج پادگان وجود ندارد، لیکن بیبیسی در تاریخ دوم فروردین گزارش کرد که تانکهایی در خیابانهای شهر دیده میشود.
ما تردید نداریم صلحی که طالقانی و مفتیزاده در مورد آن توافق کنند، آثار پاینده داشته باشد. در هفتههای اخیر مفتیزاده در میان رهبران میانهروی کرد، ظخصیت برجستهای بود، لیکن ما گمان می کنیم که جنگ در سنندج ظرف چند روز گذشته به شدت موضع میانهروها را در بین خلق کرد تضعیف کرده است.
خبرگزاری فرانسه گزارش کرده است که رهبری در سنندج به دست نیروهای رادیکالتر احتمالاً شامل این عناصر فدائیان افتاده است. این جنگ دولت موقت را با سختترین مبارزه طلبیهایی که تاکنون با آن مواجه شده روبرو ساخته است. اگر پادگان سنندج مجبور به تسلیم یا تخلیه شود، ضعف ارتش تایید خواهد شد و در نتیجه دیگر گروههای ناراضی احتمالی تشویق خواهند شد که در مورد خواسته های خود پافشاری کنند.»
منبع: پیدایش نظام جدید به قلم «هادی نخعی» و «حسین یکتا»، ناشر مرکز مطالعات و تحقیقات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
انتهای پیام/ 161