به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، فشارهایی که آمریکا به عربستان سعودی وارد میکند، میتوان از یک منظر دیگری به آن نگریست.
عربستان سعودی همپیمان، متحد و رژیم سرسپرده آمریکاست، تاکنون هر آنچه که سیاست واشنگتن بوده است رژیم سعودی مو به مو آنها را در منطقه اجرا کرده تا خوش خدمتی خود را به کاخ سفید ثابت کند و از حمایتهای آمریکا بهره ببرد.
عربستان سعودی در فتنه انگیزیهای خود در منطقه هر آنچه که انجام داده در راستای اهداف آمریکا بوده است و اگر در جایی پای خود را کج گذاشته یا اشتباهی از او سر زده از سوی ارباب خود تنبیه شده است.
جنگ سعودیها علیه مردم مظلوم یمن، با چراغ سبز آمریکا آغاز شد و اکنون نیز با وجود نشانههایی از مخالفت واشنگتن در زمان جو بایدن با جنگ در یمن، اما میبینیم که همچنان حمایتهای آمریکا از عربستان در این جنگ نابرابر ادامه دارد.
اما در این میان به نظر میرسد که رژیم سعودی در جنگ یمن شکست خورده است، چرا که قرار بود عربستان در چند ماه این کشور را اشغال کند و انصارالله را نابود کند، اما اکنون بیش از ۵ سال است که جنگ ادامه دارد و همه محاسباتی که در اوایل جنگ شده بود، به هم خورده است و اکنون دست برتر با یمنیهاست تا جایی که سعودیها برای پایان جنگ التماس میکنند.
حملات پی در پی موشکی و پهپادی به مناطق حساس عربستان تا ریاض نیز رسیده است.
رژیم سعودی وظیفه خود در این ماموریت را به خوبی انجام نداد و هزینه زیادی به خود و آمریکا تحمیل کرد.
حتی سعودیها در تولید تروریستهای وهابی و حمایت از آنها که ماموریتی از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی بود، موفق عمل نکردند و در سوریه و عراق سناریویی که برای این دو کشور نوشته شده بود، اجرا نشد.
البته همه شکستهایی که در اهداف و برنامههای محور «غربی عبری عربی» در غرب آسیا رقم خورده است، یک عامل اصلی دارد و آن جبهه مقاومت است.
پس از آنکه قطار سازش با رژیم صهیونیستی به ایستگاه امارات و بحرین رسید، آمریکا انتظار داشت که عربستان سعودی سوار این قطار شود، اما رژیم سعودی به خاطر ملاحظاتی که داشت هنوز از سوار شدن به این قطار امتناع میکند.
برقراری ارتباط سیاسی عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی برای آمریکا از اهمیت بسیار بالاتری برخوردار است.
واکنشها نسبت به سازش خیانت بار حکام امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی کم نبود، بسیاری از کشورهای اسلامی و مردم مسلمان جهان این اقدام را محکوم کردند و اعلام کردند که تن به سازش با رژیم صهیونیستی نخواهند داد.
برخی رژیمهای سرسپرده منطقه غرب آسیا و خلیج فارس از تبعات سازش با رژیم اسرائیل بیم دارند و تاکنون موضع روشنی در این باره اعلام نکردهاند حتی سران رژیم سعودی سکوت اختیار کرده و خود را در سایه نگه داشتهاند.
سران سعودی از عواقب سازش با رژیم صهیونیستی به خوبی آگاهند به همین خاطر است که همچنان در سیاست خود در قبال سازش، کج دار مریز حرکت میکنند تا از تبعات ناگهانی آن در امان باشند.
اما آمریکا در این زمینه عجله دارد، فرایند سازش عربستان سعودی در دوران دونالد ترامپ کامل نشد و او تنها توانست دو رژیم در عربی را وادار به برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی کند.
اگر بایدن بتواند عربستان سعودی را وادار به ساز با رژیم اسرائیل کند، یک پیروزی در کارنامه سیاست خارجی جو بایدن ثبت خواهد شد.
اما چگونه میتواند ریاض را وادار به سازش با تل آویو کند؟
پرونده قتل خاشقجی به جریان افتاده است و جو بایدن از این گاف بزرگی که سعودیها دادهاند، بهترین بهره را میبرد.
در چند روز گذشته آمریکا درباره پرونده قتل خاشقجی اظهارات تندی علیه سران سعودی مطرح کرده که حتی خاندان سعودی جرات پاسخگویی به این تندگوییها را نداشتهاند و زبان به کام فرو بردهاند.
آمریکا از پرونده قتل خاشقجی چند هدف دارد که مهمترین آن وادار کردن رژیم سعودی به سازش با رژیم صهیونیستی است.
اگر عربستان تن به سازش بدهد، پرونده خاشقجی مختومه خواهد شد و فشارهای سیاسی و تهدیدات و تحقیرهایی که علیه آل سعود میشود پایان خواهد یافت و آمریکا در منطقه به یک دستاورد بزرگ خواهد رسید.
اما آیا تبعات فشار به عربستان برای سازش با رژیم صهیونیستی را در نظر دارند؟
شاید در آنِ واحد، اتفاق خاصی نیفتد، اما میتوان پیش بینی کرد که در کوتاهترین زمان اتفاقات بزرگی در عربستان واقع شود که همه نتایج و دستاوردهای سازش با رژیم صهیونیستی را به باد دهد که حتی آمریکا هم نتواند از وقوع تحولاتی که در عربستان حادث خواهد شد جلوگیری کند.
منبع: میزان
انتهای پیام/ 341