در نشست خبری جشنواره «استاپ موشن خانگی» مطرح شد؛

رقابت ۱۷۰۰ اثر در جشنواره «استاپ موشن خانگی»/ محرومیت کودک و نوجوان در فضای مجازی علت برگزاری جشنواره بود

سرپرست حوزه هنری کودک و نوجوان به حضور ۱۷۰۰ اثر در جشنواره بین‌المللی پویانمایی «استاپ موشن خانگی» محرومیت کودک و نوجوان در فضای مجازی علت برگزاری «استاپ موشن خانگی» است.
کد خبر: ۴۴۶۴۳۵
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۵ - 07March 2021

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، نشست خبری نخستین جشنواره بین‌المللی پویانمایی «استاپ موشن خانگی» با حضور بهنام بهادری دبیر هنری و حجت‌الله ناظری دبیر جشنواره در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدا، «محمدرضا زنگنه» مجری کارشناس نشست گفت: برگزاری این جشنواره کاملا یک اتفاق ابداعی است که در نوع خودش منحصربه‌فرد است.

رقابت ۱۷۰۰ اثر در جشنواره «استاپ موشن خانگی»/ محرومیت کودک و نوجوان در فضای مجازی علت برگزاری جشنواره بود

وی به جشنواره فیلم کوتاه ۱۰۰ اشاره کرد و افزود: جشنواره فیلم صد از حوزه هنری کرج شروع شد و مجموعه‌های بسیاری را وارد میدان کرد و فیلمسازان زیادی از کشور‌های جهان در آن شرکت کردند که ایده اصلی و محور محرک آن «بهنام بهادری» بودند که امروز در جشنواره استاپ موشن خانگی حضور دارند.

ناظری: محرومیت کودک و نوجوان در فضای مجازی علت برگزاری جشنواره «استاپ موشن» بود

«حجت‌الله ناظری» دبیر جشنواره درخصوص شکل‌گیری این رویداد اظهار داشت: این جشنواره با توجه به ضرورت‌هایی که جامعه امروز ما دارد شکل گرفت چراکه فضای مجازی با اینکه مجازی است، اما واقعیت دارد و از طرفی خوراک و محتوای لازم برای کودک و نوجوان در آن وجود ندارد و کم است.

وی تولید محتوا برای کودک و نوجوان را دغدغه حوزه هنری کودکان و نوجوانان دانست و افزود: حوزه هنری کودک و نوجوان به دلیل فعالیت و تولید محتوا برای مخاطبین کوک و نوجوان و دغدغه داشت این جشنواره را برای پرکردن محتوا برگزار کند و البته با توجه به استقبالی که صورت گرفت متوجه شدیم اشتباه نکرده‌ایم.

رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان به وضعیت کرونا اشاره و عنوان کرد: کرونا فرهنگی را به‌دنبال خودش وارد خانواده‌ها کرد و ورود رسمی کودک و نوجوان به فضای مجازی را رقم زد. در این شرایط خانواده‌ها به‌دنبال تامین گوشی و موبایل برای فرزندانشان شدند و فعالیت حوزه‌هنری در همین راستا شکل گرفت.

ناظری از بسته شدن صفحه اینستاگرام جشنواره از سوی مدیران اینستاگرام خبر داد و گفت: در دنیای زندگی می‌کنیم که آزادی تنها یک شعار است و آزادی در رسانه‌ها وجود ندارد. این جشنواره یکی از شاخه‌هایش آن آسانی و سهل الوصول بودن است. ما یک موبایل را به‌عنوان وسیله‌ای برای تولید محتوا و فیلم سالم به خانواده‌های معرفی می‌کنیم و جشنواره را در همین راستا پیگیری کردیم.

وی شرایط ویژه بیماری را اهداف اصلی جشنواره دانست و تاکید کرد: لزوم برنامه‌ریزی برای کودکان و نوجوانان برای فعالیت‌های خلاقانه، آموزش خلاقانه کودکان و نوجوانان در عرصه فرهنگ و هنر و تولید انیمیشن هدف بعدی این جشنواره بود که در تکنیک استاپ موشن در فضای باز مجازی منتشر شود که کودکان و نوجوانان را تشویق به تولید فیلم درست کند.

ناظری به جمله معروف امام خمینی (ره) درخصوص هنر انقلابی اشاره کرد و افزود: به نظر ما در این جشنواره به گونه‌ای تعریف جدیدی از جمله معروف امام خمینی (ره) صورت خواهد گرفت چراکه معتقدیم باید مبانی فکریمان را به‌روز آوری کنیم و محرومیت موجود در فضای مجازی را رفع کنیم.

وی گفت: حساسیت داوران در این جشنواره نسبت به جشنواره‌های بزرگسال ببشتر بود و این نگاه درست به مخاطب کودک و نوجوان بود. به‌نظرم مدیران هنری در کشورمان کارشان را درست انجام نداده‌اند و امیدواریم به عنوان سرباز بتوانیم قدمی برداریم البته در شرایطی که همه خودشان را صاحب فضل و دانش می‌دانند این کار سخت است.

در ادامه، «بهنام بهادری» دبیر هنری این رویداد بابیان اینکه استاپ موشن هنوز ترجمه فارسی نشده است لذا تا وقتی که معادل فارسی ندارد باید همان جمله را عنوان کنیم، اظهار داشت: در دنیا تنها دو جشنواره تخصیصی با عنوان استاد موشن برگزار می‌شود که به‌صورت حرفه‌ای و آماتور برگزار می‌شود، اما جشنواره ما نخستین جشنواره استاپ موشن خانگی در دنیاست که با گوشی‌های شخصی تولید می‌شود.

وی گفت: تبلیغات و گذر زمان لازمه شناخته شده این جشنواره است، اما در نهایت استقبال خوبی از جشنواره صورت گرفته و درحالی که سه ماه فرصت انعکاس تبلیغات و دریافت آثار داشتیم و با توجه به همه این محدودیت‌ها در بخش ملی ۴۳۱ اثر به دبیرخانه رسید که برخی از آن‌ها را کودکان و نوجوانان با موبایل ساخته بودند.

وی افزود: ۱۹ استان در جشنواره شرکت کردند که تهران و اصفهان بیشترین آثار را داشتند. در نهایت ۸۷ فیلم در بخش مسابقه با سه مرحله بازبینی پذیرفته شدند. در بخش بین‌الملل جشنواره که اتفاقی تعجب‌آور بود ۱۳۲۶ اثر از ۹۶ کشور شرکت کردند.

انتهای پیام/ ۱۲۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار