یادداشت/

جایگاه استراتژی فرهنگی اردوهای راهیان نور

اردوی راهیان نور دارای استراتژی فرهنگی موثری است که اثر بخشی آن را در ابعاد مختلفی می‌توان مشاهده کرد.
کد خبر: ۴۴۷۱۱۴
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۴ - 10March 2021

اردوهای راهیان نور از جایگاه فرهنگی و اجتماعی ارزشمند و استراتژیکی برخوردارندگروه استان‌های دفاع‌پرس ـ عذرا شباب؛ با تجاوز رژیم بعثی عراق به ایران در سال ۱۳۵۹ کشور در سال‌های اولیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی درگیر جنگی شد که هشت سال به طول انجامید.

شروع این دفاع مقدس نسل پیروزمند انقلاب اسلامی را برای حفظ کیان انقلاب، میهن، دین، شرف و عزت روانه جبهه‌ها کرد و فرهنگ انقلاب با فرهنگ جبهه عجین شد.

به شهادت تاریخ، این جنگ به رغم خسارات سهمگینی که به همراه داشت موجب سربلندی نظام اسلامی و تعدیل موازنه قدرت بین المللی به نفع اسلام و ایران بود، هشت سال دفاع مقدس، علاوه بر این آثار بیرونی، آثار و دستاورد‌هایی نیز درون نظام اسلامی به جای گذاشته است.

تا آن جا که اتکا به دستاورد‌های فرهنگی آن می‌تواند راهنمای تعیین کننده راهبرد حرکت و روند آتی انقلاب اسلامی تلقی شود.

حفظ آثار جنگ تحمیلی اعم از آثار سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، و اقتصادی آن از جمله احساس صلابت، قدرت، سرفرازی در مقابل زورمداران و کرنش تنها در مقابل قدرت لایزال الهی، شهادت طلبی، اعتماد به نفس، ایثار و از خود گذشتگی، قناعت و اعتماد به امداد‌های غیبی از وظایفی است که کم توجهی به آن موجب خسران فراوان خواهد شد.

از سوی دیگر، توجه به آفت‌های تهدید کننده این فرهنگ، که حاصل خون هزاران شهید انقلاب است، امری ضروری است، تا آنجا که اتکا به دستاورد‌های فرهنگی آن می‌تواند راهنمای تعیین کننده راهبرد حرکت و روند آتی انقلاب اسلامی تلقی شود.

امروزه تور‌های مناطق جنگی در دنیا، علاوه بر این که فرصتی را برای تجلیل از رزمندگان مدافع هر کشور فراهم می‌کنند، به منزله کلاسی برای آموزش و ترویج فرهنگ صلح و نشان دادن پیامد‌های ویرانگر جنگ و خشونت به نسل‌های بعدی و مرور درس‌ها و عبرت‌هایی که می‌توان از آن نبرد‌های خونین گرفت، به شمار می‌روند.

بازدید از مناطق جنگی یک کشور می‌تواند نقش مهمی را در آشنایی افراد با فرهنگ جنگ و پایداری در آن کشور و شناخت قهرمانان ملی و افتخار آفرینان آن ایفا کند، در واقع اماکن جزئی از هویت ملی اند که می‌توانند باعث افتخار هر ملتی شوند.

با توجه به نقش بی بدیل رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیروزی و استقرار جمهوری اسلامی مشخص می‌شود که تأکید ایشان بر ضرورت پاسداشت مبانی و اصول فرهنگی این انقلاب ضرورتی مهم است و در این میان برنامه‌های راهیان نور جایگاهی ممتاز دارد که مقام معظم رهبری بر آن تصریح داشته اند.

راهیان نور در پی حضور هدایت کننده رهبری در هشتم فروردین سال ۱۳۷۷ در شلمچه قوت گرفت و منشأ حرکتی نو جهت توجه، درک و پذیرش عظمت ارزش‌های دفاع مقدس و انتشار آن در جامعه گردید.

یکی از اقداماتی که در سال‌های اخیر به منظور آشناسازی نسل جوان با دستاورد‌های هشت سال جنگ تحمیلی و ترویج فرهنگ پایداری دفاع مقدس انجام شده است، سفر به مناطق جنگ هشت ساله در قالب اردو‌های راهیان نور است.

در واقع جنگ فقط یک زمان، مکان و رویداد نیست، بلکه نمایشی از قهرمانی‌ها و نمودی از جانفشانی‌ها و ایثارگری‌های ملتی سرافراز است که امروزه در گذران اوقات فراغت و گردشگری نقش مهمی پیدا کرده است.

این دفاع مقدس، علاوه بر آثار و برکات بیرونی، دستاورد‌هایی نیز درون نظام اسلامی بر جای گذاشته است، تبیین دستاورد‌های فرهنگی این دفاع مقدس از ضروریاتی است که می‌تواند بن مایه تعیین کننده استراتژی حرکت و روند آتی انقلاب تلقی شود.

مسلما یکی از اثربخش‌ترین روش‌های آشناسازی جوانان نسل سوم انقلاب با دستاورد‌های جنگ تحمیلی و ترویج فرهنگ پایداری دفاع مقدس، حضور آنان در مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس، مشاهده آثار به جای مانده از آن دوران از نزدیک و درک فضای معنوی این مناطق است.

اردو‌های راهیان نور از جایگاه فرهنگی و اجتماعی ارزشمند و استراتژیکی برخوردارند که در دفاع مقدس تجلی یافتند. بعد معنوی راهیان نور چنان پر رنگ است که به راحتی نمی‌توان به تحلیل علمی دست زد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار