«سیده فرشته حسن زاده» از شاعران لرستانی و بر گزیده کشوری در بیست و دومین کنگره ملی شعر دفاع مقدس و مقاومت در گفتوگویی با خبرنگار دفاعپرس از خرمآباد داشته که ماحصل آن از نگاهتان میگذرد.
دفاعپرس: بیشترین فعالیت ادبی شما در چه زمینهای است؟
ادبیات کودک و نوجوان با مفاهیم دفاع مقدسی، هم در زمینه داستان نویسی فعالیت دارم و هم در زمینه شعر.
دفاعپرس: نوشتن را در چه سنی شروع کردید؟
از دوران دانش آموزی نوشتن داستان، سرودن شعر و پژوهش را آغاز کردم.
دفاعپرس: مهمترین آثار ادبیتان را نام ببرید و در مورد هر کدام از آنها به اختصار توضیح دهید؟
کتاب شعر کودک و نوجوان با عنوان«زائر کوچک» با موضوع شعر رضوی، که این کتاب را انتشارات «سوره مهر» چاپ کرد و کتاب «بابای قهرمان» که آماده چاپ است، اشعار این کتاب شامل 11 قطعه شعر است که در حوزه ادبیات کودک و نوجوان با مفاهیم دفاع مقدسی در قالب چارپاره سروده شده است که امیدوارم اشعار این کتاب مورد توجه و علاقه کودکان سرزمینم قرار بگیرید.
دفاعپرس: سایر فعالیتهای فرهنگی و ادبیتان را بیان کنید؟
از دیگر فعالیتهای ادبی و فرهنگی بنده میتوانم به مسئولیت انجمن ادبیات داستانی بسیج هنرمندان استان لرستان، عضویت در کانون نویسندگان کودک و نوجوان کشور، عضو جمعیت بانوان پژوهشگر در حوزه دفاع مقدس، داوری مسابقات شعر، داستان و خاطره و متن ادبی نسل سلمان با موضوع دفاع مقدس، داوری جشنواره سراسری «نامهای به شهید» و داروی جشنوارههای ادبی کانون پرورش فکری در ادوار مختلف و عضویت در بنیاد ملی نخبگان اشاره کنم.
دفاعپرس: تاکنون در چه جشنوارهای موفق به کسب مقام شده اید؟
در جشنواره بینالمللی شعر رضوی در سال 1390، جشنواره بینالمللی خوارزمی در بخش ادبیات داستانی و در جشنوارهای ادبی شعر و داستان بخش کشور و استان جزء برگزیدهها بودم و اخیرا در بیست و دومین کنگره ملی شعر دفاع مقدس و مقاومت در بخش شعر کودک و نوجوان موفق به کسب مقام اول شدم.
دفاعپرس: چه تعریفی از ادبیات مقاومت دارید؟
این ادبیات مقاومت و پایداری همانگونه که از نامش پیداست ادبیاتی را در بر میگیرد که آینه تمام نمای ایستادگی در برابر بیگانگان و دفاع از حریم مقدس خویش است این ادبیات داری لطافتهای حماسی، بیگانه ستیزیهای عاقلانه، بیدار باشهای هوشمندانه و ثبت جاودانه یک قوم و ملت است.
دفاعپرس: چه تعریفی از شعر دفاع مقدس دارید؟
شعر دفاع مقدس آن گستره از ادبیات را شامل میشود که شاعران متعهد، رشادات و برومندیهای مردم خود را در حین جنگ و چه بعد از جنگ در سروده های خویش به تصویر بکشند تا برای نسلهای آینده به یادگار بماند و در این سروده ها علاوه بر حضور مسائل ناب ادبیات روح حماسی مردم نیز تبلور مییابد.
دفاعپرس: حرف آخر؟
از سرهنگ پاسدار «محسن رشیدی » مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس لرستان و همکاران وی در این اداره کل که اهمیت ویژه ای برای پیشرفت ادبیات دفاع مقدس استان قائل هستند و امسال به برگزاری نهمین دوره جایزه ادبی یوسف و بیست دومین دوره جشنواره شعر دفاع مقدس و مقاومت توجه ویژه ای داشتند کمال تشکر و قدر دانی را دارم.
انتهای پیام/