به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، مراسم اختتامیه «مهرواره ملی شعر وحدت» در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
بنابراین گزارش، در این مراسم که با حضور حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمد مهدی دادمان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی، حجتالاسلام عزت زمانی معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام لطفیان دبیر شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت و با شعرخوانی شعرای مطرح کشور و برگزیدگان مهرواره برگزار شد.
در ابتدای مراسم، پیام محمدجواد محبت شاعر مطرح کشور و دبیر مهرواره- پخش شد. وی در بخشی از این پیام گفت: بزرگترین مفاهیم بشری و فرهنگی را میتوان در قالب شعر بیان کرد، علایق و ارکان ملی و مذهبی مشترک تمامی ادیان را شعر میتواند بیان کند. شعر وحدت، دست مهر، عاطفه و آشتی است، که دلهای سلیم را به هم نزدیک میکند. شعر وحدت میتواند پلی باشد که عاشقان نور و سیرت رسول اکرم (ص) را از این سو و آن سوی جهان به هم رساند.
دبیر مهرواره در ادامه پیام خود افزود: امیدوارم که دبیرخانه چنین جشنوارههایی نه تنها دائمی گردد، بلکه به همت مسئولان، عزیزان و بانیان، این جشنواره به خارج از مرزهای ایران و سراسر کشورهای اسلامی نیز کشیده شود و در آینده، بخشهای جنبی و شعر بینالملل وحدت هم به این حرکت عالی اضافه گردد.
پیشنهاد تشکیل دبیرخانه دایمی
در ادامه مراسم، پس از شعرخوانی چند نفر از برگزیدگان، حجتالاسلام عزت زمانی معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی در سخنانی با بیان اهمیت پرداخت هنری به موضوع وحدت و معارف اسلامی گفت: کسی که قلم، هنر و فکرش در مسیر این نگاه بلند ایفای نقش میکند، حتما در عمق وجودش و عمق قلبش هم اعتقاد عمیقی بر این کلامی که بر زبانش جاری میشود دارد.
وی با تاکید بر اهمیت وحدت گفت: تفرقه عارضهای است که منشاء اصلی آن دشمنان قسم خورده اسلام هستند که هر جا که بتوانند از شمشیر تفرقه، برای مقابله با کسانی که قصد مقابله با ظلم و فساد را دارند استفاده میکنند.
عزت زمانی با پیشنهاد تشکیل یک دبیرخانه دایمی که توجه همه جانبه به عرصههای فرهنگی و هنری و خصوصا شعر در زمینه وحدت اسلامی را دارد گفت: این دبیرخانه میتواند مرکزی باشد که همه کسانی که علاقه به خدمت در این زمینه را دارند را گرد هم جمع کند.
در ادامه مراسم، حجت الاسلام لطفیان دبیر شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت نیز در سخنانی گفت: هنر و ادبیات، از عناصر اصلی تغییر دهنده هویت جاهلی به سمت پیشرفت و هویت اسلامی بود و در این میان، ابزار فوق العادهای که در قله هنر قرار داشت شعر بود که میتواند جوشش و آگاهی را به انسان هدیه دهد و در این میان، «شعر وحدت» ممتازترین نوع شعر است.
وی با بیان اینکه، شعر امروز باید سه ویژگی مهم حقیقت، خیر و زیبایی را داشته باشد در توضیح گفت: شعر باید برگرفته از معارف حقیقی باشد و خیر را در سطح جامعه بگستراند و زیبایی معارف اسلام را به رخ دیگران بکشد و این همان «شعر آیینی» است.
لطفیان افزود: چنین شعری است که میتواند وحدت را هم در عرصه ملی و هم در عرصه اسلامی ایجاد کند و فرد به جای آنکه بگوید که شیعه یا سنی هستم میگوید مسلمانم و به جای آنکه بگوید که از این یا آن قومیت هستم – که البته همگی قابل احترامند- میگوید ایرانی ام.
وی با بیان اینکه شعر آیینی باید مشتمل بر پنج مولفه باشد گفت: اجتماع حول محور رسول الله، پرداختن به مسئله فلسطین و جلوگیری از فراموشی در این زمینه، تلاش برای جلوگیری از بدبینی، روشنگری نسبت به استکبار و تشکیل یک نهضت علمی، منطقی و فراگیر برای ریشه کنی تکفیر، باید مهمترین پایههای این نوع از شعر باشند.
دبیر شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت نیز با استقبال از ایجاد دبیرخانه دایمی بین المللی، گفت ما در این زمینه حاضر به همکاری با دیگر دوستان هستیم و پیشنهاد میکنیم در سطح اول برای فارسی زبانهای دنیا و بعد در زمینه زبانهایی که در سطح جهان اسلام رایج هستند فعالیت کنیم.
در ادامه مراسم، عباس محمدی مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری با استقبال از پیشنهاد تشکیل دبیرخانه دایمی از آمادگی حوزه هنری برای همکاری در زمینه فعالیتهای ملی و بینالمللی در این زمینه خبر داد.
انتهای پیام/ ۱۲۱