به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، کشورهای عضو اتحادیه عرب که ۱۰ سال پیش در پی آغاز بحران سوریه اقدام به خارج کردن این کشور از بلوک عربی منطقه کرده بودند، اکنون و در پی تشدید اختلافهای داخلی، در مورد بازگشت دمشق به این اتحادیه نیز دچار تفرقه هستند؛ اعمال تحریمهای آمریکا علیه سوریه نیز بر ابعاد آشفتگی در این اتحادیه میافزاید.
به گزارش «نشنال نیوز»، اعلام آمادگی و حمایت چند کشور عربی از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب به تشدید اختلاف نظرها در این بلوک منطقهای منجر شده است.
به گفته یکی از مقامهای ارشد اتحادیه عرب، این اتحادیه در آستانه هفتاد و ششمین سالگرد تاسیس خود با موضوع بحث برانگیز بازگشت سوریه به این چارچوب منطقهای مواجه است.
سوریه به عنوان یکی از بنیانگذاران اتحادیه عرب در سال ۱۹۴۵، در نوامبر سال ۲۰۱۱ در پی آغاز بحران در این کشور از اتحادیه مذکور خارج شد.
این تصمیم اتحادیه عرب در حالی تصویب شد که لبنان و اردن به آن رای منفی و عراق به این پیشنهاد رای ممتنع داده بود؛ تاکنون عراق، لبنان، امارات و اردن برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب اعلام آمادگی کرده اند.
از مهمترین دلایل استقبال برخی از کشورهای عربی از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- روشن شدن چشم انداز پایان جنگ در سوریه
- تلاش روسیه برای تسهیل فرآیند بازگشت سوریه به اتحادیه عرب
- نگرانی از تشدید اختلاف نظرها در اتحادیه عرب
- نگرانی در مورد بحران پناهجویی سوریه سرریز شده به سایر کشورهای همسایه
- نگرانی از احیای مجدد تروریستها در سوریه
- تشدید بحران انسانی در سوریه
- نگرانی از حذف اتحادیه عرب در روند صلح منطقهای
با وجود همه موارد مذکور، ضعف و ناتوانی بی سابقه اتحادیه عرب در روند مسائل منطقهای سبب شده تا این بلوک منطقهای با پذیرفتن بازگشت سوریه، ناتوانی خود را از تصمیم اولیه مبنی بر ایفای نقش در تحولات داخلی این کشور پوشش دهد.
منبع: میزان
انتهای پیام/ 341