رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و ارتباطات معاونت اجتماعی ناجا مطرح کرد؛

رصد هوشمندانه فضای مجازی توسط پلیس

سرهنگ خسروی با اشاره به رصد هوشمندانه فضای مجازی توسط پلیس گفت: امنیت بستر مجازی، چون فضای حقیقی و واقعی نیازمند مشارکت همگانی خصوصاً همراهی و همکاری مردم با پلیس است؛ لذا همه با هم برای ارتقای امنیت فضای مجازی تلاش کنیم.
کد خبر: ۴۴۷۹۷۱
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۸ - 15March 2021

رصد هوشمندانه فضای مجازی توسط پلیس/ همه با هم برای ارتقای امنیت فضای مجازی تلاش کنیمبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، سرهنگ «سید احمد خسروی» رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و ارتباطات معاونت اجتماعی ناجا اظهار داشت: در عصر حاضر، «اینترنت» به‌عنوان ابزاری پیچیده این امکان را برای بشر فراهم کرده تا علاوه بر برقراری ارتباط بتواند به سایر نیاز‌های خود در فضای مجازی پاسخ دهد؛ نیاز‌هایی که با انتقال محتوا‌هایی نظیر عکس، صوت و کلیپ، بهره‌مندی از آموزش، تبلیغات، خرید و فروش‌های اینترنتی برطرف می‌شود؛ این ابزار هوشمند می‌تواند در کسری از ثانیه اطلاعات بسیاری را از یک نقطه دنیا به دیگر نقاط دنیا ارسال کند.

وی با بیان اینکه فضای مجازی به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین رسانه‌های عصر حاضر شناخته می‌شود، افزود: این روز‌ها با شیوع ویروس کرونا و مشکلاتی که این امر در پی تجمع مردم در مجامع ایجاد می‌کند، حضور و استفاده اقشار مختلف در فضای مجازی بیش از پیش شده و باتوجه به اینکه این تکنولوژی، امکانات رفاهی خوبی در اختیار بشر قرار داده، اما در بسیاری از بخش‌ها، چالش‌هایی را نیز به همراه داشته و به مانند فضایی مخرب، بستر را برای بروز انواع آسیب‌ها در جامعه فراهم کرده است.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و ارتباطات معاونت اجتماعی ناجا با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی که فضای مجازی را چون شمشیری دو لبه توصیف کردند، ادامه داد: معتقدم که با فرهنگ‌سازی و مدیریت در این حوزه می‌توان ضمن کاهش تأثیرات مخرب آن، از کارکرد‌های مفیدی که دارد، بهره برد؛ در واقع فضای مجازی در کنار آثار مخربی که بر جامعه و افراد دارد، می‌تواند کارکرد‌های مفیدی نیز داشته باشد.

تمرکز بر اقدامات پیشگیرانه
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کوچ مجرمان به فضای مجازی، رصد فعالیت‌های سایبری را یکی از محور‌های مأموریتی نیروی انتظامی برشمرد و با گریزی بر تمرکز پلیس بر تقدم رویکرد «ایجابی» و اقدامات پیشگیرانه بر اقدامات «سلبی»، یادآور شد: علاوه بر اقداماتی که در حوزه اطلاع‌رسانی، ارائه هشدار‌های عمومی، ارتقای آگاهی اجتماعی و... در این حوزه انجام شده که ضریب «هوشیاری» و «دانش رسانه‌ای» کاربران را افزایش داده، بحمدالله ضمن توسل بر اقدامات «پیش‌دستانه»، همواره درصددیم با تکیه بر روش‌های «هوشمندانه»، جرایم در فضای سایبری را رصد، کنترل و ضمن شناسایی مجرمان سایبری، این محیط را برای کاربران «امن» و «ایمن» کنیم.

سرهنگ خسروی با اشاره به دستاورد‌های پلیس در شناسایی، دستگیری و برخورد با مجرمان فضای سایبری خاطرنشان کرد: علاوه بر رصد جرایم مشهود در فضای مجازی و برخورد قاطع و بلادرنگ با متخلفان، باید بگویم؛ بر اساس رصد‌های صورت گرفته در فضای مجازی کشور، متأسفانه گا‌هی شاهد انتشار اخبار جعلی، کلیپ، تصاویر و اصوات ساختگی، غیرواقعی، تقطیع شده و... با سوژه‌های مختلف هستیم که انتشار این‌گونه کلیپ‌ها و اخبار جعلی در فضای مجازی باعث ایجاد نگرانی خانواده‌ها، تشویش اذهان عمومی و یا برهم زدن نظم و امنیت عمومی در جامعه می‌شود.

وی توضیح داد: همواره عده‌ای افراد سودجو و فرصت‌طلب درصدند با دامن زدن به انتشار اخبار کذب، شایعات و موج‌سواری بر فضای رسانه‌ای کشور، به اهداف منفعت‌طلبانه خود دست یابند در حالی که نباید از این مهم غافل شوند که در تیررس و رصد هوشمندانه پلیس هستند.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و ارتباطات معاونت اجتماعی ناجا با اشاره به راه‌اندازی «دبیرخانه قرارگاه فضای مجازی ناجا» ضمن اظهار امیدواری در افزایش دستاورد‌های پلیس در این حوزه، در توصیه‌ای به مردم گفت: به هیچ عنوان مطالب به اشتراک گذاشته شده در فضای مجازی فاقد اطمینان از صحت و سقم موضوع و منبع را «ملاک باور» قلمداد نکنند و از بازنشر اخبار غیرواقعی و مخرب خودداری کنند.

سرهنگ خسروی ضمن تأکید بر تأمین نیاز‌های خبری و اطلاع‌رسانی از طریق منابع معتبر نظیر رسانه ملی، خبرگزاری‌های رسمی و سایت‌های خبری مرجع، عنوان کرد: امنیت بستر مجازی، چون فضای حقیقی و واقعی نیازمند مشارکت همگانی خصوصاً همراهی و همکاری مردم با پلیس است؛ همه با هم برای ارتقای امنیت فضای مجازی تلاش کنیم.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها