تاکید فرمانده ناجا به راهبردهای هوشمندانه و فرصت محور در فضای مجازی/ استخدام تروریست در فضای سایبری

فرمانده نیروی انتظامی گفت: نباید در تعامل با کشورهای دیگر، استقلال خود را از دست بدهیم و در فضای مجازی به راهبردهای هوشمندانه و فرصت محور نیاز داریم .
کد خبر: ۴۴۸۶
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۵ - 12October 2013

تاکید فرمانده ناجا به راهبردهای هوشمندانه و فرصت محور در فضای مجازی/ استخدام تروریست در فضای سایبری

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، سردار "اسماعیل احمدیمقدم" در همایش تخصصی "بررسی ابعاد شبکههای اجتماعی" درباره فرصتها و تهدیدات این شبکهها، اظهار داشت: رسانه های جدید از جمله اینترنت، شبکه های اجتماعی و ...، ابزارهایی هستند که توسعه دانش، اطلاعات و ارتباطات را تسهیل می کنند.

وی، "دیده نشدن" را مزیت فضای مجازی برای مجرمان عنوان کرد و گفت: در فضای مجازی، امروز "تروریست" استخدام میکنند، آموزش میدهند بیآنکه شخص مزبور، آموزش دهنده و استخدام کننده را دیده باشد.

این مقام ارشد انتظامی افزود : استفاده از تکنولوژی های نوین در ذات خود دارای اشکال نیستند زیرا باعث سرعت تبادل اطلاعات، دانش افزایی و رشد عمومی بشر می شوند اما آن چیزی که در استفاده از فضای مجازی باعث نگرانی می شود، محتوایی است که بر این ابزار ها می نشیند .

احمدی مقدم ادامه داد:هنگامی که انبوهی از اطلاعات در شبکه های اجتماعی وارد می شود، قدرت گزینش افراد کاهش می یابد، در این مرحله قدرت های جهانی از این فرصت برای دستیابی به سیطره خود در خصوص استعمار فرهنگی ، رسانه ای و اطلاعاتی کشورها استفاده می کنند .

فرمانده ناجا به نیت قدرتهای بزرگ در ساخت و ارائه تولیدات شان اشاره کرد و گفت: اصل سیاست خارجی بر پایه منافع ملی است، طبیعی است که آنها چیزی را که برایشان منفعتی نداشته باشد در اختیار دیگران قرار نمی دهند.

وی به انقلاب در کشورهای عربی اشاره کرد و گفت: البته این نظامها مشکلاتی دارند که به وسیله فضای مجازی، مردم میتوانند نسبت به این موضوعات اعتراض کنند البته جمهوری اسلامی ایران نسبت به این امر احساس خطری نمیکند.

احمدیمقدم با اشاره به اینکه امروز قدرت نرم بر قدرت اقتصادی برتری دارد، گفت: جامعهشناسان آمریکایی از اینکه کشوری از لحاظ اقتصادی از آمریکا پیشی بگیرد، احساس خطر نمیکنند زیرا معتقدند این قدرت فرهنگی و رسانهای است که امروز حرف اول را در دنیا میزند.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته، مبنای قدرت های جهانی بر مسائل نظامی پایه گذاری شده بود اما آنها امروز به سمت استفاده از ابزارهای فرهنگی و رسانهای گرایش پیدا کرده اند.

احمدیمقدم، پشت صحنه فضای مجازی را دستگاههای بزرگ اطلاعاتی غرب عنوان کرد و گفت: آنها عادات ملل و سلایق افراد را بررسی و در نهایت به دستکاری سلایق میپردازند به گونه ای که اگر شما در گوگل کلمهای را جستجو کنید در ایران یک سری اطلاعات و در ترکیه اطلاعات دیگری به شما خواهد داد.

فرمانده نیروی انتظامی خاطرنشان کرد: نگاه ساده اندیشانه به شبکههای اجتماعی میتواند ما را به مصرف کننده، تبدیل کند در حالیکه نباید از این زاویه به مسئله شبکههای اجتماعی بیتفاوت باشیم و بگوییم که مردم به طور نامحدود میتوانند از آنچه غرب در اختیار آنها گذاشته استفاده کنند.

وی گفت: امروز کشورهای بزرگ در تمام الگوهای اقتصادی و فرهنگی یا تماماً غربی شده، یا به سوی غربی شدن گام برمی دارند و این به دلیل سلطه نظام رسانهای آنها است.

این مقام مسوول تصریح کرد : امروز ابزار فضای مجازی، مهمترین وسیله برای کسب و حفظ برتری در حوزه قدرت نرم در جهان است که نباید از آن غافل شویم.

فرمانده ناجا در ادامه فرصت های فضای سایبر را شامل نفوذ در مرزهای سیاسی، قدرت گروه های مردم نهاد رسمی و غیر رسمی برشمرد و افزود: یکی از ابعاد منفی فضای سایبری این است که مجرمان در این فضا به هم پیوند می خورند و کلاهبرداری اینترنتی، شرکت های هرمی، وجود شخصیت های غیر واقعی ، هتک حیثیت، سرقت اطلاعات ، اموال ، تولید مواد مخدر و ... از جمله جرایم بوقوع پیوسته در این فضا به شمار می آید.

سردار مقدم در خاتمه تصریح کرد: نباید در تعامل با کشورهای دیگر، استقلال خود را از دست بدهیم، و در فضای مجازی به راهبردهای هوشمندانه و فرصت محور نیاز داریم.
 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار