امیرعبداللهیان مطرح کرد؛

تلاش آمریکا و اروپا برای دستیابی و تخریب سند راهبردی ایران و چین

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل گفت: برای آمریکا و اروپا بسیار مهم است که به روش‌های مختلف بتوانند به سند راهبردی ایران و چین دسترسی یابند و آن را تخریب کنند.
کد خبر: ۴۴۹۸۰۵
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۶ - 04April 2021

تلاش آمریکا و اروپا برای دستیابی و تخریب سند راهبردی ایران و چینبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل با تبیین اهمیت امضای سند همکاری‌های راهبردی ایران و چین، آن را ترسیم کننده چشم‌انداز روابط بلندمدت و راهبردی میان دو کشور برشمرد و اظهار داشت: این سند چشم‌اندازی است که در چارچوب تامین حداکثری منافع ملی و با نگاه به همه مناطق جهان و بازیگران اصلی به ویژه قطب‌های اقتصادی در جهان امضا شد که در چارچوب سیاست خارجی متوازن آن را پیگیری و اجرا می‌کنیم.

وی افزود: بر این اساس، نگاه ما نه صرفا به غرب یا کشوری خاص، بلکه نگاه به قطب‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، تاریخی و تمدنی است که می‌تواند تامین کننده منافع ملی باشد.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل گفت: امروز از چینی صحبت می‌کنیم که در عرصه اقتصادی رشد چشم‌گیری دارد و این در حالی‌ است که آمریکا با صدها میلیارد دلار کسری تجاری مواجه است، اما چین در سال ۲۰۲۰ یکی از قدرت‌های بزرگ اقتصادی محسوب می‌شود که رشد اقتصادی داشته است.

امیرعبداللهیان اضافه کرد: چین در عرصه فناوری و هوا فضا نیز حرف‌های اساسی برای گفتن دارد و پیشرفت‌های زیادی داشته است، بنابراین همان طور که در عرصه سیاست بین‌الملل، مفاهیم در حال تغییرند در عرصه اقتصادی، سیاسی و فناوری، قطب‌های علمی و فناوری نیز در حال حرکت و جابجایی هستند.

وی با اشاره به افول هژمونی آمریکا در منطقه و جهان، گفت: در این چارچوب در حالی که آقای بایدن از وضع اسفناک زیرساخت‌ها در جامعه آمریکا و بدهی‌های این کشور صحبت کرد، اکنون در چین عکس این وضع را شاهدیم.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل افزود: بنابراین عقل و خرد جمعی ایجاب می‌کند که در چارچوب منافع ملی، قدرت‌ها و بازیگران نوظهور جهانی را با رعایت انصاف، عدالت و همزیستی مسالمت آمیز در عرصه سیاست و روابط خارجی ببینیم.

امیرعبداللهیان، چین را یکی از بازیگران اصلی و تاثیرگذار جهانی دانست و گفت: چینی‌ها نیز در قبال جمهوری اسلامی ایران چنین درکی دارند و وقتی وارد همکاری‌های راهبردی با ایران می‌شوند با کشوری همکاری می‌کنند که بیش از ۸۰ میلیون جمعیت دارد و از موقعیت ژئوپولیتیک، ژئو اکونومیک و ژئواستراتژیک در منطقه برخوردار است.

وی افزود: این‌ها نشان دهنده این است که دو کشوری که به عنوان دو بازیگر مهم در منطقه آسیا هستند و هیچ سابقه جنگ، بدبینی و استعمار میان دو کشور وجود ندارد با استفاده از تحولات جدید در حوزه اقتصاد و علم و فناوری با رویکرد مبتنی بر منافع ملی وارد چنین عرصه‌ای شدند و این سند چشم انداز را امضا کردند.

مدیر کل امور بین‌الملل مجلس همچنین در خصوص علت هجمه گسترده رسانه‌ای علیه این سند همکاری، گفت: بخشی از این هجمه‌ها منشا تاریخی دارد اگر سوابق تاریخی امضای قرارداد مودت میان ایران و چین را مرور کنید، آن سند در حدود سال ۱۹۲۰ در ایتالیا میان وزیران مختار دو کشور امضا شد.

امیرعبداللهیان افزود: در آن زمان، سفرای انگلیس و آلمان در تهران از دولت وقت کشورمان خواستند که نسخه‌ای از آن سند در اختیارشان قرار گیرد.

ماجرای هیاهوی انگلیس برای اطلاع از جزئیات توافق ایران و چین در سال ۱۹۲۰

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل اضافه کرد: سفارت انگلیس در آن سال‌ها حافظ منافع کشورمان در چین بود و زمانی که دولت وقت ایران کپی قرارداد مودت میان ایران و چین را در اختیار انگلیس قرار نداد، آنان به نشانه اعتراض اعلام کردند از آن پس از اتباع کشورمان نزد دولت چین حمایت نمی‌کنند.

امیرعبداللهیان گفت: این در حالی‌ست که امضای قرارداد مودت میان ایران و چین هیچ ارتباطی به دولت انگلیس نداشت، اما ببینید چه اصرار و حساسیتی داشتند که خواستند حتما نسخه‌ای از آن قرارداد در اختیارشان قرار گیرد.

وی افزود: جنجال و هیاهو درباره سند همکاری‌های ایران و چین مربوط به برخی از بازیگران خارجی است و چه بسا آمریکایی‌ها نقش مهمی در این موضوع دارند و برایشان مهم است که به محتوای این سند چشم انداز راهبردی دست یابند.

تلاش آمریکا و اروپا برای دستیابی و تخریب سند راهبردی ایران و چین

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل با اشاره به ادامه تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه کشورمان، تصریح کرد: اروپایی‌ها نیز نشان دادند که تاکنون جز بازی‌های سیاسی و مذاکراتی، آورده‌ای برای ملت ایران نداشتند و حتی در قالب برجام نیز اقدام قابل اعتنایی نکردند، با این حال برای آنان بسیار مهم است که به روش‌های مختلف بتوانند به این سند دسترسی یابند و آن را تخریب کنند.

امیرعبداللهیان گفت: دو روز پیش دیدم که یکی از تحلیلگران سیاسی در یکی از شبکه‌های معاند به صراحت و بسیار مبالغه آمیز گفت، امضای سند همکاری‌های ایران و چین، سقوط جمهوری اسلامی را به تاخیر می‌اندازد.

وی تاکید کرد: این در حالی است که ریشه‌های جمهوری اسلامی ایران آن قدر قوی و مستحکم است که ده‌ها نمونه از این سندها امضا شود یا نشود، هیچ خللی در آن ایجاد نمی‌کند و ربط دادن این اقتدار به امضای چنین اسنادی بسیار ساده اندیشی است، اما ببینید که به رغم استحکام و اقتدار نظام، دشمنان انقلاب در این خصوص چه ایده پردازی‌هایی می‌کنند.

انتهای پیام/ 151

نظر شما
پربیننده ها