به گزارش خبرنگار دفاعپرس از قم، آیتالله «محمدمهدی شبزندهدار» عضو فقهای شورای نگهبان قانون اساسی در دیدار با حجتالاسلام «علی لقمانپور» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم اظهار داشت: مسئله دفاعی از مهمترین مسائلی است که در کنار همه اهداف مطرح میشود.
وی با اشاره به گستره مفهوم دفاع افزود: منظور از دفاع، ایستادگی در برابر دشمنانی است که فیزیکی و نظامی حمله میکنند و یا در مبانی یک حرکت صحیح، مناقشه، تردید و یا استدلال غیرصحیح مطرح میکنند.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: خدشه به مبانی یک حرکت صحیح، ممکن است از سوی افرادی جاهل باشد که سوء نیتی هم ندارند و یا امکان دارد از ناحیه کسانی باشد که با وجود داشتن علم، برای رسیدن به اهداف سیاسی یا دنیوی، اشکالتراشی میکنند.
آیتالله شبزندهدار با ذکر این نکته که هر دو جبهه حق و باطل برای استمرار حرکت خود، ناگزیرند از موجودیت خویش دفاع کنند، تصریح کرد: این دفاع، وجوه مختلفی از جمله تقویت مبانی علمی، پاسخگویی به شبهات و بروز کردن استدلالات دارد.
وی افزود: هرچه زمان میگذرد، تفکرات عالمانهتری بروز میکند و لذا سخنان و استدلالات ساده و سطحی دیگر مقبولیتی نخواهد داشت.
عضو فقهای شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنان خود، بر ضرورت حفظ تجربهها و ایثارگریهای دوران دفاع مقدس تاکید و ابراز کرد: خیلی اوقات امکان وقوع یک پدیده، بیشتر از امکان ذاتی آن نتیجه میدهد، در واقع اگر پدیدهای اتفاق افتاد، هم وقوعش و هم ثبوتش و هم ذاتش را اثبات میکند.
وی گفت: از این رو است که همه نمادها و جلوههای درسآموز ایثار و شهادت میتواند بهعنوان سوژههایی برای محققان و پژوهشگران مورد استفاده قرار گیرد.
آیتالله شبزندهدار عنوان کرد: انقلاب اسلامی توانست با از بین بردن نظام ۲ هزار و ۵۰۰ ساله طاغوت با آن پشتوانه جهانی، حکومت اسلامی را در کشور برقرار کند و این از الطاف الهی به حضرت امام خمینی (ره) و یارانش بود که با نیت خالص و بصیرت عمیق خود و با تکیه به وعده الهی «ان تنصروااالله ینصرکم» به پیروزی در این مسیر اطمینان داشتند.
وی با اشاره به نقش مردم در پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: مردم نیز چون هدف مقدس حضرت امام خمینی (ره) در دفاع از اسلام را دیدند، پشت سر روحانیت به صحنه آمدند و بهگونهای تربیت شدند که حتی دو یا سه فرزند خویش را در این راه تقدیم کردند.
عضو فقهای شورای نگهبان تصریح کرد: همه صبر و شکیبایی مردم بهخصوص خانوادههای معظم شهدا نتیجه تربیتهای دینی و الهی است که بایستی این آموزههای تربیتی با تلاش مجموعههای عهدهدار حفظ و ترویج ارزشهای ایثار و شهادت، به نسلهای آینده منتقل شود تا مورد تحریف و فراموشی واقع نشود.
وی با اشاره به ضرورت تقویت بُعد علمی موضوع ایثار و شهادت در جامعه، عنوان کرد: بهطور کلی موضوعات علمی و تاریخی نیازمند نظارتی از سوی فرهیختگان متخصص واقف به امور است که غفلتاً یا تعمداً بر خلاف آنچه که باید باشد، ترویج نشود.
آیتالله شبزندهدار تاکید کرد: در حوزه نشر کتاب باید مراقب باشیم مطالب سستی که منجر به خدشه به اصل موضوع و تشکیک در آن میشود، مطرح نشود و کتابهایی دارای وزنی قوی و کیفیتی بالا انتشار یابد.
وی با اشاره به اهمیت شهر مقدس قم در جهان، افزود: تخلق به اخلاق الهی از سوی همه اقشار در این شهر، از مظاهر دفاع از اسلام محسوب میشود و عمل نکردن به آن، موجب ضربه به شعائر اسلامی خواهد بود.
عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به اینکه انقلاب در کشوری با اسم اسلام و مکتب اهل بیت (ع) رخ داده و از این رو باید زی انقلاب را حفظ کرد، خاطرنشان کرد: همه گروههای جامعه از روحانیت، بانوان، دانشگاهها، محافل علمی، ادارات، فروشگاهها و... بایستی شان و کیان انقلاب را رعایت کنند؛ زیرا در غیر این صورت، انقلاب ضربه میخورد.
وی تاکید کرد: یکی از شئون دفاع، همین رعایت زی انقلاب است و بخاطر گستردگی که دارد، نیازمند رصد است.
استاد حوزه علمیه با استناد به روایات، گفت: جامعه شیعی باید رفتارش زینتی برای اهل بیت (ع) باشد و انشاءالله دفاع از دین و آرمانها، گسترده و همهجانبه شود و مجموعههای مرتبط با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و دفاع از آرمانهای اسلام و انقلاب، بتوانند با دعای حضرت حجت (عج) و رضایت آن حضرت، پشتوانهای محکمی برای نیل به این هدف مهم باشند.
انتهای پیام/