معاون اول قوه قضاییه:

دیوان عدالت اداری نقش مهمی در جلوگیری از انحرافات دستگاه‌های اجرایی دارد

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای گفت: نقش دیوان عدالت اداری در جلوگیری از پیدایش انحرافات و کجروی‌ها در دستگاه‌های حکومتی و اجرایی بسیار برجسته است.
کد خبر: ۴۵۲۱۵۰
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۶ - 20April 2021

///به گزارش گروه اجتماعی دفاع‌‎پرس، مراسم معارفه رئیس دیوان عدالت اداری با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضاییه صبح امروز (سه‌شنبه) برگزار شد.

در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق که پیشتر عهده‌دار معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه بود، به عنوان رئیس دیوان عدالت اداری معرفی و از زحمات حجت الاسلام والمسلمین بهرامی رئیس سابق این دیوان تقدیر شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضاییه در این مراسم با اشاره به برکات ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: ماه رمضان فرصت بزرگی برای خودسازی و خدمت به مردم است. غفلت ورزیدن در این ماه که در آن خواب، عبادت است و نفس‌های مومن به منزله تسبیح است، حقیقتاً یک خسارت محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه ماه مبارک رمضان فرصت ارزنده‌ای است تا از دریچه‌ای دیگر به جامعه نگاه کنیم و به مردم خدمت ارائه دهیم، گفت: ما به اسلام و پیامبر اسلام و ائمه اطهار و مقام معظم رهبری که با تدبیر و خلوص و ایستادگی کشور را اداره می‌کند، مدیون هستیم؛ لذا باید با مسئولیت و قدرت قانونی که داریم به مردم خدمت کنیم و خدا را سپاسگزار باشیم که در نظام جمهوری اسلامی در زیر پرچم، ولی فقیه می‌توانیم به اسلام و مسلمین و مردم خدمت کنیم.

معاون اول قوه قضاییه با اشاره به اصل ۱۵۶ قانون اساسی و وظایف و مسئولیت‌های دستگاه قضایی مندرج در این اصل، گفت: برای تحقق وظایف و تکالیف دستگاه قضایی مقرر در اصل ۱۵۶ قانون اساسی، دو بازوی مهم در خود قانون اساسی تعریف شده است که در اصول ۱۷۳ و ۱۷۴ مضبوط هستند و آن‌ها عبارتند از تکالیف و مسئولیت‌های سازمان بازرسی کل کشور که ناظر بر حسن انجام امور و اجرای صحیح قوانین است و تکالیف و مسئولیت‌های دیوان عدالت اداری که ناظر بر رسیدگی به تظلمات و شکایت‌های مردم از مأمورین و واحد‌های حکومتی و همچنین بررسی آیین‌نامه‌های دستگاه‌های اجرایی از حیث انطباق با قانون و شرع می‌باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان اینکه نقش دیوان عدالت اداری در جلوگیری از پیدایش انحرافات و کجروی‌ها در دستگاه‌های حکومتی و اجرایی بسیار برجسته است، گفت: دیوان عدالت اداری با رسیدگی به موقع به شکایات مردم از مأمورین و واحد‌های حکومتی و همچنین با انطباق آیین‌نامه‌های دستگاه‌های اجرایی با قانون و شرع در مقابل پیدایش انحرافات و کجروی‌ها در دستگاه‌های حکومتی و اجرایی می‌ایستد و از این منظر به اقامه حق و اعتلای کشور کمک شایانی می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به ضرورت اتقان آرای صادره در دیوان عدالت اداری، گفت: لازمه صدور آرای متقن، عبارت از سهم درست از قوانین و تقریب برداشت‌ها از قانون و همچنین ایجاد ساز وکار‌های مدون برای تشخیص درست موضوع و مشورت کردن با کارشناسان خبره است.

معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: ابلاغ و اجرای اصولی و درست حکم صادره از سوی دیوان عدالت اداری و نحوه اجرای این حکم می‌تواند در اثربخشی و بازدارندگی احکام صادره بسیار نقش‌آفرین باشد.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به ارجاعات زیاد و کار سنگینی که بر دوش قضات و کارکنان دیوان عدالت اداری است، گفت: مسئولان و قضات دیوان عدالت اداری باید نسبت به عدم ایجاد فاصله زیاد بین صدور دستور موقت و رسیدگی‌های ماهوی، توجه جدی داشته باشند؛ چرا که در صورت ایجاد فاصله زیاد میان دستور‌های موقت و رسیدگی‌های ماهوی، عارضه‌های زیادی تحمیل می‌شود.

وی در ادامه با تقدیر از زحمات و خدمات حجت الاسلام والمسلمین بهرامی در طول مسئولیت تصدی ریاست دیوان عدالت اداری و همچنین آرزوی توفیق برای حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق ریاست جدید این دیوان، اظهار داشت: آقایان بهرامی و مصدق در زمره مدیران جهادی و انقلابی دستگاه قضا هستند که در اذهان هر دوی این بزرگواران چیزی جز خدمت به مردم و کشور و نظام نیست و هردوی آن‌ها جزو مدیران تکلیف‌مدار دستگاه قضایی هستند که در هر پست و سمتی که حضور داشتند با حسن سلوک و تمرکز در امور، توفیقات شایانی را کسب کردند.

معاون اول قوه قضاییه در پایان با اشاره به مسئولیت خطیری که مسئولان، قضات و کارکنان دستگاه قضایی بر عهده دارند، گفت: شاغلین در این سمت‌ها باید دائماً نسبت به زیرمجموعه خود مراقبت داشته باشند و این مراقبت‌ها شامل نظارت‌های تشکیلاتی و فردی می‌باشد.

حجت الاسلام والمسلمین بهرامی نیز در این مراسم با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان گفت: خدارا شاکرم که توانستم در طول این مدت در بخش‌های مختلف دستگاه قضایی خدمت کنم البته ما با بضاعت اندک و توان محدود قطعا قصور و تقصیر‌هایی داشتیم که از خداوند و از همه مدیران و کارمندان عذرخواهی می‌کنم.

رئیس سابق دیوان عدالت اداری همچنین تاکید کرد که گزارش عملکرد دیوان عدالت اداری را نیز امروز به معاون اول قوه قضاییه ارائه کرده است.

رئیس دیوان عدالت اداری: تلاش برای کاهش اطاله دادرسی و تسریع در وصول پاسخ‌ها

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین مصدق رئیس جدید دیوان عدالت اداری گفت: هدف از تاسیس و تشکیل دیوان عدالت اداری ایجاد نظم اداری صحیح در کشور است؛ اساسا دیوان عدالت اداری برای آن تشکیل شده که اگر کسی مظلوم واقع شد به دیوان عدالت اداری مراجعه کند و برای نظام قضایی ما افتخاری است که نهادی به عنوان دیوان عدالت اداری دارد.

وی ادامه داد: بدون شک تلاش خواهیم کرد تا پنجاه درصد توانمان را برای سه وظیفه ذاتی خود که در قانون اشاره شده بگذاریم و پنجاه درصد توان را نیز برای پیشگبری از وقوع پرونده به دیوان عدالت اداری خواهیم گذاشت و حتما اتاق فکری را در این خصوص تشکیل می‌دهیم.

حجت الاسلام والمسلمین مصدق تاکید کرد: امروز باید آسیب شناسی شود که دلایل ورود پرونده به دیوان عدالت اداری چیست و آیا نمی‌توان در همان سازمان‌ها و ادارات این مشکلات را حل و فصل کرد؟ امروز سیاست قوه قضاییه حتی در خصوص جرایم نیز این چنین است.

وی با بیان اینکه باید برنامه‌ریزی جدی برای کاهش ورودی پرونده‌ها به دیوان عدالت اداری داشته باشیم، گفت: شاید بعضی از این مسایل نیازمند قانون باشد که حتما به دنبال آن خواهیم رفت، اما گاهی هم ممکن است بعضی از این مسایل با یک آیین نامه و یک دستور رفع شود.

وی تلاش برای کاهش اطاله دادرسی و تسریع در وصول پاسخ‌ها را نیز از دیگر برنامه‌های کاری خود در دیوان عدالت اداری عنوان کرد

رئیس دیوان عدالت اداری یادآور شد: تلاش خواهیم کرد قانون جدید دیوان عدالت اداری و اصلاح آن نیز با قید فوریت به نتیجه برسد چراکه محسنات خوبی با خود به همراه دارد.

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار