به گزارش دفاعپرس از یزد، امیر سرتیپ دوم شهید «محمدرضا فتحی» فرزند محمود، سوم آبان سال ۱۳۳۵ هجری شمسی در خانوادهای مذهبی و در روستای «رباط پشت بادام» از روستاهای بخش «خرانق» شهرستان «اردکان» پا به عرصه وجود نهاد.
دوران کودکی را در سایه پدری مهربان و در دامن مادری متعهد رشد کرد و آنچنان تربیت شد که خود را نبیند و دیگران را بر خود مقدم دارد و اگر لازم باشد در این راه بالاترین سرمایه زندگی خود یعنی جان شیرینش را هم فدا کند. دوران ابتدایی را در زادگاهش «رباط پشت بادام» با موفقیت گذراند. بعد از آن، چون دوره متوسطه در روستایشان نبود، جهت ادامه تحصیل راهی بخش «خورو بیابانک» از توابع شهرستان «نائین» شد.
سیکل اول را در یکی از دبیرستانهای «خور» با موفقیت طی کرد و بعد از آن به یزد مهاجرت کرد و سیکل دوم متوسطه را در دبیرستان ایرانشهر یزد در رشته طبیعی به پایان برد و دیپلم طبیعی گرفت. وی به علت علاقه شدید به حفظ کشور و ایجاد مرزهای امن و فراهم کردن آسایش برای مردم خویش، پس از اخذ دیپلم به تهران رفت و در دانشکده افسری ثبت نام کرد و پذیرفته شد.
او دوره دانشکده را با رتبه ممتاز به پایان برد و دوره رسته پیاده و خمپاره را نیز در شیراز گذراند، سپس به شاهرود رفت و فرمانده یکی از گروهانهای آموزشی شد. زمانی که دشمن بعثی به کشور عزیز ما ایران حمله کرد و اقشار مختلف مردم جهت دفع تجاوز، راهی جبهههای غرب و جنوب شدند، وی نیز از این قافله عقب نماند، بلکه حضوری فعال داشت و حدود هشت سال از عمر با ارزش خود را به دفاع و جهاد و حراست از عزت و ناموس مسلمین در جبهههای جنوب و غرب کشور گذراند و فرماندهی یکی از گردانهای لشکر ۷۷ ثامن الائمه (ع) خراسان را به عهده گرفت و با اعتقاد و جدیت فرماندهی کرد؛ بهطوری که بارها از سوی فرماندهان تیپ و لشکرهای مستقر و عملکننده در جنگ مورد تقدیر و تشویق کتبی قرار گرفت.
این سرباز رشید اسلام پس از پایان جنگ و آتشبس به شیراز رفت و دوره عالی را گذراند و پس از پایان دوره عالی مجدداً به لشکر ۷۷ خراسان برگشت و زمانی که بهعنوان معاون تیپ ۳ لشکر ۷۷ خراسان مسئولیت داشت، به مأموریت در مرزهای شرقی اعزام شد و چند روز به پایان مأموریتش مانده بود که در سحرگاه ۱۳۷۹/۱/۲۱ برابر با چهارم محرم سال ۱۴۲۱ به فیض عظمای شهادت نائل شد و با پرواز روح بلندش از قفس کوچک جسمش به جنان پر کشید.
پیکر پاک این شهید والامقام، پس از انتقال به مشهد مقدس و تشییع باشکوه تا حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) و طواف در حرم مطهر به زادگاهش انتقال یافت و در روز پنجشنبه ۱۳۷۹/۱/۲۶ برابر با تاسوعای حسینی پس از تشییع بر دوش مردم قدرشناس زادگاهش، رباط پشت بادام، در گلزار شهدای روستا به خاک سپرده شد.