محرز:

واکسن کووبرکت عارضه‌ای نداشت

متخصص عفونی گفت: بنابر اظهارات رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، نهایتا تا مرداد حدود ۳۰ میلیون دوز واکسن به دولت تحویل می‌شود.
کد خبر: ۴۵۴۰۱۵
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۵ - 01May 2021

محرز: واکسن کووبرکت عارضه‌ای نداشت/ تحویل ۳۰ میلیون دز واکسن تا مردادماهبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‌‎پرس، مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در گفت‌وگو با برنامه «تهران ما سلامت» رادیو تهران با اشاره به افزایش شدید مراجعه بیماران کرونایی به بیمارستان‌ها اظهار داشت: در این روز‌ها علائم بیمارانی که مراجعه می‌کنند شدت بیشتری دارد. گرفتاری ریه بسیار سریع است و سرعت انتقال هم بسیار بالاتر از نوع انگلیسی است.

وی در واکنش به اینکه بر اساس خبر‌های منتشر شده روند بهبود بالای ۹۳ درصد است گفت: بیمارانی که در آی سی یو بستری می‌شوند بهبودی نسبتا خوبی دارند، ولی تعداد جمعیت بیماران و به تبع آن مرگ و میر هم بسیار بالا است.

محرز در ادامه با تاکید بر اینکه با بررسی‌های جدید باید از ورود ویروس هندی به کشور مطلع شویم گفت: باید آزمایشات تعیین ساختار‌های ژنتیکی متوالی انجام شود تا از ورود این ویروس به ایران مطمئن شویم. در بررسی‌های انجام شده بیش از ۷۰ درصد بیماران درگیر ویروس جهش یافته انگلیسی هستند. انتظار داشتیم به واسطه سفر‌های نوروزی به ترکیه ویروس آفریقای جنوبی در کشور دیده شود. خبر‌هایی مبنی بر وجود این ویروس در ایران را شنیده ام، اما مطمئن نیستم. مراکز کمی هم برای انجام این آزمایش‌ها وجود دارد و دستگاه‌های آن کم است. آزمایشی گران دارد و نمی‌توان همه را تست کرد. وجود ویروس هندی به صورت رسمی در ایران گزارش نشده، اما قاعدتا باید وجود داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه هنوز در قله پیک چهارم هستیم از مردم خواست: حتما ماسک بزنند. حتی المکان بیرون نیایند. فاصله گذاری فیزیکی را رعایت کنند و در تجمعات حاضر نشوند ضمن اینکه دست‌های خود را به صورت مکرر بشویند. این سه اصل کارآمدترین روش‌ها برای جلوگیری از انتقال بیماری است این اصل‌ها باید رعایت شود تا واکسن کافی در دسترس قرار بگیرد تا با واکسینه کردن همه مردم شدت بیماری کاهش پیدا کند.

محرز در ادامه از عدم مشاهده عوارض تست واکسن کوو برکت در بدن خود خبر داد و گفت: خوشبختانه تا امروز هیچ عارضه‌ای نداشته ام برخی می‌گویند آب تزریق کرده ام و من دلیل اینهمه بدبینی را نمی‌دانم. ضمن اینکه ۳۳۰ داوطلبی که این واکسن را تزریق کرده اند هم تا کنون هیچ عارضه‌ای نداشته اند. این واکسن در برابر ویروس انگلیسی موثر است، اما هنوز از موثر بودن آن در برابر ویروس‌ها جهش یافته آفریقای جنوبی و هندی مطمئن نیستیم. اگر این ویروس به ایران وارد شود حتما بر روی آن آزمایش خواهد شد.

وی افزود: وقتی ویروس جدیدی وارد جامعه می‌شود پس از گرفتار کردن ۴۰ تا ۷۰ درصد مردم شروع به کاهش می‌کند اگر مردم رعایت نکنند، قرنطینه هم انجام نشود و سوش جدیدی هم بیاید که بیماری ادامه دار خواهد بود.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با انتقاد از برخی محتوا‌ها در فضای مجازی و تکذیب این نکته از قول خودش که ویروس آفریقای جنوبی قوی‌تر از ویروس هندی است؛ گفت: فضای مجازی مسموم است و به حالت تهوع آوری حتی درباره مسائلی که به سلامت مردم مربوط است؛ رسیده است. هر دو ویروس جهش یافته هندی و آفریقای جنوبی از انواع دیگر قوی‌تر هستند.

محرز درباره عملیلتی شدن فاز واکسیناسیون عمومی کشور خاطرنشان کرد: بنابر اظهارات دکتر مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، نهایتا تا مردادماه حدود ۳۰ میلیون دوز واکسن به دولت تحویل داده می‌شود.

انتهای پیام/ 141

نظر شما
پربیننده ها