به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاعپرس، امیر دریادار «حبیبالله سیاری» معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران در مراسم گرامیداشت روز معلم که صبح امروز (یکشنبه) در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش برگزار شد، اظهار داشت: اقتدار و بالندگی هر سازمانی به نحوه آموزش آن سازمان وابسته است؛ لذا اگر آموزش عمیقتر و کیفیتر باشد، رشد و پیشرفت، بیشتر و دستیابی به موفقیتها آسانتر میشود.
وی با بیان اینکه آموزش صحیح منجر به ارتقای توان بازدارندگی میشود، افزود: آموزش مؤثرترین مؤلفه در ارتقاء توان رزم است.
معاون هماهنگکننده آجا با اشاره به مأموریت اصلی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: حفظ تمامیت ارضی از مهمترین مأموریتهای ما در ارتش است و قطعاً آموزش میتواند نقش مؤثر و بیبدیلی در این رابطه داشته باشد؛ بنابراین همه فرماندهان باید نگاهشان به آموزش بهعنوان اولویت اول باشد؛ چرا که این موضوع، موجب موفقیت ما در عرصه اجرای مأموریت است.
دریادار سیاری همچنین با اشاره به پیدایش کرونا و اثربخشی آن در حوزه آموزش عنوان کرد: از اسفند ۱۳۹۸ که کرونا شیوع پیدا کرد، ما صحنه را به خوبی مدیریت کردیم و اجازه ندادیم کلمه «بحران» وارد ادبیات ارتش شود؛ چون بحران برابر است با خروج از ریل نظم؛ لذا توانستیم با اتکا به خلاقیت و نوآوریها و بهرهگیری از فرصتها، در شرایط کرونایی نیز آموزشهای خود را انجام دهیم.
وی با تأکید بر اینکه امنیت تعطیلبردار نیست، افزود: ما برای برقراری امنیت به نیروی انسانی آموزشدیده نیاز داریم؛لذا باید آموزشهایمان را به نحو مطلوب انجام میدادیم؛ بدین ترتیب برخی شیوههای آموزشی را تغییر دادیم، از فضای مجازی استفاده کردیم، ظرفیت کلاسها را پایین آوردیم، محل برگزاری کلاسها را تغییر دادیم و پروتکلهای بهداشتی را کاملاً اجرا کردیم.
معاون هماهنگکننده ارتش ادامه داد: اگر در این رابطه با گامهای موثر و موفقیتآمیز پیش نمیرفتیم، امروز در حوزه تأمین امنیت با مشکل مواجه بودیم.
امیر سیاری اضافه کرد: بهحمدالله امروز مراکز آموزشی ما امنترین مراکز هستند؛ به طوری که در آخرین دوره سربازگیری، بیش از ۹۸ درصد مشمولان با توجه به گستردگی موج چهارم کرونا در مراکز آموزشی ارتش حضور یافتند که این بیانگر اعتماد مردم به ارتش و نیروهای مسلح است.
وی با اشاره به مطالبات و انتظارات از حوزه آموزش ارتش گفت: معاونت آموزش باید جهت پیشرفت قابل ملاحظه، بازنگری در همه امور آموزشی را در دستور کار قرار دهد و با توجه به پیشرفت علم و فناوری و تغییر شرایط، آموزشها را متناسب با تغییرات روز ارائه دهد.
معاون هماهنگکننده ارتش افزود: بازنگری متون آموزشی نیز باید انجام شود و این بازنگریها نیز باید بهصورت مستمر و مطابق با تغییرات و شرایط روز، تغییر پیدا کند.
دریادار سیاری با بیان اینکه ما در ارتش، تربیت را مقدم بر آموزش میدانیم، تأکید کرد: باید یک برنامهریزی منسجم برای تربیت داشته باشیم و در اجرای این مأموریت، گامهای مناسبی برداریم؛ همچنین «مهارتمحوری» نیز از دیگر موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار داشت: با توجه به اثربخشی شبیهسازها در حوزه آموزش، باید با خلاقیت بیشتری در این حوزه گام برداریم؛ چراکه شبیهسازها را در ارتقای آموزش و مهارتافزایی افراد مؤثرند.
امیر سیاری عنوان کرد: باید در انتخاب کادر مناسب آموزشی توجه لازم را داشته باشیم؛ چرا که هر کسی نمیتواند وارد این عرصه حساس شود؛ ما باید دقت کنیم که افراد خلاق و مبتکر و کسانی که به ارائه آموزشها علاقهمند هستند، وارد عرصه آموزش شوند.
معاون هماهنگکننده ارتش اضافه کرد: تعامل با مراکز علمی و پژوهشی نیز میتواند در رشد و موفقیت ما مؤثر باشد.
امیر سیاری در پایان گفت: در حوزه آموزش همانطوری که مورد تأکید فرمانده معظم کل قواست، باید بازی جنگ را مورد توجه قرار دهیم؛ توجه به این موضوع میتواند در مقاطع مختلف، ظرفیت لازم را ایجاد کند و تجربه ما را در صحنه واقعی نبرد ارتقا بخشد.
انتهای پیام/ 221