به گزارش دفاعپرس از زاهدان، سردار «احمد شفاهی» فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت سالروز تاسیس بسیج سازندگی در محل مهمانسرای 5 آذر مجتمع شهید لکزایی برگزار شد، اظهار داشت: بسیج سازندگی به عنوان یک نهاد مولود انقلاب، به فرمان مقام معظم رهبری در ۱۷ اردیبهشت سال ۷۹ تشکیل شد.
وی ادامه داد: اهدافی که برای بسیج سازندگی کشور منظور شده شامل غنی سازی اوقات فراغت با استفاده از نیرو و نشاط جوانان در سازندگی کشور، کمک به دولت در خدماترسانی، محرومیت زدایی و سازندگی با اولویت در روستاها و نقاط مرزی و محروم کشور،اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی و همان طرح تولیدی و تبدیلی وکمک به شناسایی و ایجاد زمینههای اشتغال است.
فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان اضافه کرد: ما در سپاه پاسداران با اتکا به اهداف مشخص شده اقدامات خود را دنبال می کنیم و به صورت موزائیکی سراسر کشور را در حوزه بسیج سازندگی و محرومیت زدایی تحت پوشش قرار داده و کمک به تحقق اهداف و راهبردهای دهه عدالت و پیشرفت در حوزه های سازندگی و محرومیت زدایی ، بهره برداری از ظرفیتهای سپاه و بسیج برای سازندگی و محرومیت زدایی، کمک به ترویج فرهنگ سازندگی و محرومیت زدایی و عمق بخشی داخلی نظام و مقابله با تهدید نرم، هم افزایی ظرفیت های موجود در کشور و سازماندهی و اعزام گروه های جهادی و غیره در دستور کار قرار دارد.
سردار شفاهی تصریح کرد: رویکردهای کلی شامل سه موضوع برنامه محور، عملیاتی و اجرایی حاکم بر اجرای اقدامات بوده و برنامه های ما منطبق بر تفکر و فرهنگ جهادی و بسیجی است.
وی گفت: در روند اجرای اقدامات متعدد و گوناگون در نقاط مختلف استان در حال اجرا است، یک اصولی نیز داریم که همیشه مد نظر بوده و خواهد بود، اولاً تلاش داشته وداریم که فرامین رهبر معظم انقلاب را در این حوزه عملیاتی کنیم،دوما موجب عمق بخشی و کارآمدی نظام شویم، سوماً تلاش داشته و داریم اولویتهای استان را احصا کرده و بیشتر به دنبال کارهای بر زمین افتاده باشیم.
سردار شفاهی تصریح کرد: طوری به اجرای برنامه بپردازیم که اقدامات مورد استقبال مردم باشد یعنی به نوعی مشارکت مردم در اجرای پروژههای متعدد را پیگیری کردیم و به این موضوع توجه کردهایم که در اجرا از حمایت نهادهای دولتی عمومی و خصوصی برخوردار باشیم، یعنی هم افزایی را دنبال کنیم و استفاده از شبکههای بسیج و گروههای جهادی در اولویت قرار داده و همچنین توجه به جغرافیا و فرهنگ بومی و محلی و کمک به اقتصاد خانواده و درآمد آنها مدنظر قرار داشته باشد.
وی با بیان اینکه برای برخی منابع انسانی و مالی اجرای پروژه ها سوال است، اظهار کرد: منابع انسانی در اجرای این اقدامات بستر پایگاههای مقاومت بسیج که مهمترین تامین کننده نیروی انسانی می باشند، هستند و در جهت اجرای همه اقدامات، هزار و 600گروه جهادی را در استان سازماندهی و بکارگیری کردهایم.
فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان گفت: منابع دولتی ما با استفاده از ظرفیتهای قانونی بسیج سازندگی و تفاهم نامه هایی که با دستگاههای عمومی و دولتی مانند کمیته امداد امام خمینی(ره) و موسسات خیریه دریافت و پروژه ها اجرا می شود و همچنین بخشی از منابع مالی سپاه در این عرصه مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد: از ابتدای تشکیل بسیج سازندگی تاکنون در بحث اجرای پروژههای اقتصاد مقاومتی از محل تسهیلات قرضالحسنه تاکنون ۲۵ میلیارد تومان به دو هزار و ۵۶۷ نفر خدمات ارائه شده است. در زمینه اجرای پروژههای اقتصاد مقاومتی از محل تسهیلات عقود اسلامی به هزار و ۱۷۲ نفر به مبلغ ۳۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان خدمت ارائه شده است.
این مسئول تاکید کرد: در حوزه تولید محصولات کشاورزی اتفاقات خوبی در استان رقم خورده است و در این خصوص تسطیح ۱۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی راه اندازی مجتمع های کشت و صنعت آبرسانی و برق رسانی به اراضی کشاورزی استان توسط بسیج سازندگی، تاکنون انجام شده است.
وی بیان کرد: تا کنون ۸۰۰ هزار نفر روز گروه جهادی برای فعالیت های ۱۰ روزه در عرصه های مختلف به نقاط استان مختلف اعزام شده اند و همچنین در قالب گروههای یک روزه نیز در مدت فعالیت بسیج سازندگی، قریب به یک میلیون نفر روز در این پروژه های عملیاتی شده حضور داشته و به فعالیت پرداخته اند.
سردار شفاهی گفت: در حوزه مردم یاری و خدمات رسانی نیز اتفاقات خیلی خوبی به همت خیرین، مساعدت بچههای بسیج و تلاش ما رقم خورده است، در حوزه اقتصاد مقاومتی تاکنون هزار و ۱۴۷ صندوق قرض الحسنه اشتغال زا و مردم یار در نقاط مختلف استان راه اندازی کرده ایم که در آنها ۵۶ هزار و ۴۸۲ نفر عضو هستند و از طرق آنها تاکنون به اعضا ۶۲ میلیارد و ۶۵۵ میلیون و پانصد هزار تومان تسهیلات پرداخت است.
وی با بیان این مطلب که در طول مدت بسیج سازندگی در استان حرکت های جهادی و محرومیت زدایی متعددی اجرا شده، خاطر نشان کرد: در سیستان و بلوچستان هزار ۵۹۶ گروهجهادی در حوزه بسیج سازندگی به ثبت رسیدند که از این تعداد، هزار و ۲۲۹ گروه مربوط به برادران و ۳۶۷ گروه نیز مربوط به خواهران می باشد که در حوزه های مختلف فعالیت دارند. یکی از مسائل امروز استان و کشورمان در حوزه سلامت می باشد و بسیج هم خود را ملزم می داند در حوزه هایی که در جامعه ضرورت دارد ورود پیدا کند، بر این اساس از کل گروههای جهادی ثبت و سازماندهی شده، ۱۵۳ گروه نقش فعال و کلیدی در عرصه سلامت استان داشته اند به طوریکه فقط در فروردین ماه امسال، این گروه ها در موضوعات مختلف نقش محوری شایستهای در قالب طرح شهید سلیمانی دنبال کرده اند.
سرهنگ «غلامرضا ملایی» مدیر سازمان بسیج سازندگی سیستان و بلوچستان گفت: در عید نوروز امسال ۹۹ گروه جهادی در عرصه های بهداشت و درمان، فرهنگی و آموزشی و خدمات رسانی به نقاط مختلف استان اعزام و به فعالیت پرداخته اند.
سرهنگ ملایی با بیان اینکه از کل تعداد گروه های جهادی اعزام شده در عید نوروز امسال، ۷۰ و یک گروه بومی و ۲۸ گروه غیر بومی بودند، افزود: از بدو تشکیل بسیج سازندگی کشور پروژهها و برنامه های بسیار زیادی را در سطح استان اجرا کرده ایم به طوری که علاوه بر احداث 400جایگاه دام سنگین، پروژه هایی به مثل تسطیح 15هزار هکتار از اراضی کشاورزی، حفر۲۰۰ حلقه چاه عمیق، آب رسانی و برق رسانی به زمین های کشاورزی و مجتمع های کشت و صنعت از جمله اقدامات انجام شده توسط بسیج سازندگی استان می باشد.
وی ادامه داد: در بحث حرکت های جهادی تا قبل از شیوع ویروس کرونا، اقدامات و خدماتی شامل توزیع سبد کالا به میزان ۲۹۹ هزار ۷۶۵ بسته، کمک به دو هزار و ۱۲۵ نفر ایتام، ۲۸۳ هزار بسته لوازم التحریر، ۵۸ هزار و ۹۰۰ بسته سبد بهداشتی، ۳۲ هزار دست پوشاک، هزار و ۵۰۰ سری جهیزیه و غیره در سطح استان توزیع شده اند.
سرهنگ ملایی افزود: تاکنون ۴۱ مورد بیمارستان صحرایی در نقاط مختلف استان راهاندازی شده و دو میلیون و ۱۲۶ هزار و نفر در بیمارستان های صحرایی و در اکیپ های بهداشت و درمان سپاه در مناطق محروم مورد ویزیت قرار گرفته و مسیر درمان خود را طی کرده اند. از ابتدای راه اندازی بسیج سازندگی در کشور، ۱۵۶ هزار و 200 گروه جهادی به مناطق مختلف استان اعزام شده اند.
وی اضافه کرد: در عید نوروز امسال ۹۹ گروه جهادی در عرصه های بهداشت و درمان، فرهنگی و آموزشی و خدمات رسانی اعزام کردیم که از این تعداد ۷۱ گروه بومی و ۲۸ گروه غیر بومی بودند.
انتهای پیام/