به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، نشست خبری یادواره شهدای مشترک ایرانی و افغانستانی با عنوان «خون شریکی» صبح امروز در محل خبرگزاری تسنیم برگزار شد.
برخی دوست ندارند مشترکات ایران و افغانستان دیده شود
محمد باقر غلامپور دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت در دانشگاه شهید بهشتی و دبیر مراسم یادواره با اشاره به حضور یازده هزار دانشجو و شانزده هزار فارغ التحصیل مهاجر در کشور ایران گفت: مهاجرین طی سی سال حضور خود هیچ مشکل امنیتی برای کشور به وجود نیاوردهاند بلکه بیش از دو هزار شهید در دفاع مقدس تقدیم کردهاند.
وی با اشاره به این که هیچ کس امروز از این شهدا یادی نمیکند، افزود: حتی وقتی با بسیاری از افراد فرهنگی و هنرمندان صحبت میکنیم چیزی از این شهدا نمیدانند. در طول این سالها حتی هیچ برنامه سادهای نیز برگزار نشده است و هیچ کس پاسخگو نیست. یک نفر باید جواب خون دو هزار شهید مظلوم افغانستانی را بدهد.
دبیر یادواره 30 سال خون شریکی با گلایه از این که چه طور میشود دو هزار شهید داده باشیم ولی اسمی از آنها برده نشود، تصریح کرد: جای افسوس است که حتی از شهدای ایرانی شهید شده در افغانستان نیز کسی یاد نمیکند به همین منظور خانواده این شهدا را از شهرهای قم، مشهد و تمامی ایران در این مراسم دعوت کردهایم.
وی با بیان هدف برگزاری این همایش برای نشان دادن نگاه دو کشور افزود: دو ملت ایران و افغانستان هیچگاه خون همدیگر را نریختهاند ولی به پای هم خون دادهاند و در این سالها امتحان خود را پس دادهاند.
غلام پور با گلایه از این که برخی دوست ندارند مسائل مشترک بین دو کشور دیده شود، بیان داشت: اینها میگویند شما خارجی هستید، اینجا ایران است و افغانستان نیست. خدا را شکر که تعداد این افراد اندک است.
استقبال مسئولان پشتوانهی برگزاری جدیتر مراسم
فاطمه امینی دانشجوی زمین شناسی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه نشست در رابطه با ایده شکل گیری این مراسم گفت: شروع کار از بهمن سال گذشته انجام شد اما طرح ایده از مدتهای پیش در ذهن دانشجویان کانون فردوس ملل (کانون دانشجویان غیرایرانی) شکل گرفته بود و به دنبال آشنا کردن مردم نسبت به شهدای دو کشور بودیم.
دانشجوی افغانستانی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: در رایزنی با امور فرهنگی، ریاست دانشگاه و دفتر مقام معظم رهبری توانستیم موافقت آنها را جلب کنیم.
نکته جالب این که زمانی که صحبت از طرح میکردیم اطلاعات چندانی نداشتند اما جای خوشحالی بود که از این موضوع استقبال کرده و پشتوانهای شدند تا جدی تر کار کنیم. امیدواریم با برگزاری این مراسم تغییری در دیدگاهها ایجاد کنیم.
مردم افغانستان از حضور ایران در جام جهانی خوشحال شدند
محمد مظفری دانشجوی افغانستانی رشته جغرافیای دانشگاه شهید بهشتی به زبان، تاریخ، ادبیات و فرهنگ به عنوان مولفههای اصلی و مشترک بین دو کشور اشاره کرد و گفت: تنها چیزی که این دو ملت را از هم دور میکند مرزهای جغرافیایی است. ما از این که این دو ملت به پای هم خون دادهاند و در سخت ترین شرایط با هم بودهاند، افتخار میکنیم.
وی به علاقه ملت افغانستان به امام خمینی(ره) نیز اشاره کرد و افزود: زمانی که در افغانستان بودم حتی در دورترین نقاط افغانستان هرکس از ایران سوغاتی میآورد عکس امام خمینی(ره) در بین آن بود. ما در افغانستان مرجعیت امام خمینی را میبینیم. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران مردم افغانستان نیز همچون ایرانیها خوشحال بودند که کشوری اسلامی به پیروزی رسیده است.
مظفری بیان کرد: زمان حمله شوروی به افغانستان، ایران به رهبری امام خمینی(ره) به کشور ما کمک کرد. این مسائل نشان دادند که در طول تاریخ همواره دو ملت در کنار هم بودهاند. تاکید ما بر روی مشترکات و نقاط قوت دو ملت است آنقدر روی نقاط ضعف کار شده است که همچون سیاست انگلیس میخواهند این دو کشور را از هم دور کنند.
مظفری به خوشحالی مردم افغانستان در صعود ایران به جام جهانی نیز اشاره کرد و گفت: از اصحاب رسانه انتظار داریم که بیشتر روی مشترکات دو ملت مانور بدهند. متاسفانه در این مورد کمی کم کاری شده است.
رونمایی از قطعه موسیقی شهید و تقدیر از فعالین رسانهای ایرانی در موضوع مهاجرین
حسینی دبیر کانون فردوس ملل در دانشگاه شهید بهشتی و دانشجوی کارشناسی علوم سیاسی در خصوص برگزاری همایش «30 سال خون شریکی» گفت: دانشجویان یک روز میهمان دانشگاه هستند. از جمله برنامههای این گروه حضور و اهدای گل به مزار شهدای دانشگاه شهید بهشتی است. دانشجویان افغانستانی ساکن در شهرهای دیگر و حاضر به شرکت در این مراسم با همکاری سازمان امور دانشجویان غیرایرانی و ثبت نام در دفتر دانشجویان غیرایرانی در دانشگاههای خود میتوانند از وسیله ایاب و ذهاب استفاده کنند.
وی از دیگر برنامههای این همایش را رونمایی از قطعه موسیقی به نام شهید دانست و تصریح کرد: این قطعه موسیقی توسط کانون موسیقی شهید بهشتی برای همایش ساخته شده که در جریان برگزاری مراسم اجرا میشود. همچنین ویژه نامه خاطرات مشترک شهدای ایرانی و افغانستانی توزیع میشود.
حسینی به برگزاری میزگردی با حضور محمدکاظم کاظمی، نادر طالب زاده و رضا امیرخانی اشاره کرد و افزود: تقدیر و حضور اصحاب رسانه و هنرمندان که در موضوع مهاجرین فعالیت داشتند همچون خانم رخشان بنی اعتماد و دست اندرکاران فیلم چند متر مکعب عشق از دیگر برنامههای این مراسم خواهد بود. نامه ای از طرف دانشجویان افغانستانی به رهبر معظم انقلاب نیز به نماینده مقام معظم رهبری در همایش تقدیم میشود.
وی افزود: تقدیر و تجلیل از خانوادههای شهدای ایران و افغانستان که از شهرهای مشهد، قم و تویسرکان در این مراسم حضور پیدا میکنند و تقدیر از شهدای ملی افغانستان از دیگر برنامههای این مراسم است.
انتهای پیام/