فتح خرمشهر، فتح خون/ مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران:

گرامیداشت حماسه «فتح خرمشهر» و «روز مقاومت دزفول» در مازندران برگزار می‌شود

سردار «ملکی» از برگزاری گرامیداشت حماسه سوم خرداد سالروز «فتح خرمشهر» و چهارم خرداد روز «دزفول، مقاومت و پایداری» در مازندران برگزار می‌شود.
کد خبر: ۴۵۷۴۵۱
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۷ - 20May 2021

گرامیداشت حماسه «فتح خرمشهر» و «روز مقاومت دزفول» در مازندران برگزار می‌شودبه گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از ساری، سردار «عبدالله ملکی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران امروز (پنجشنبه) در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت سوم خرداد سالروز حماسه فتح خرمشهر و بیان اینکه خرمشهر در طول تاریخ چهار بار توسط دشمنان ایران اشغال شد، اظهار داشت: بار اول در سال ۱۸۵۷ میلادی توسط عثمانی‌ها اشغال و دولت وقت مجبور شد بخشی از مناطق سلیمانیه را واگذار کند تا عثمانی‌ها خارج بشوند، بار دوم نیز در سال ۱۸۸۳ میلادی توسط انگلیس اشغال شد و بخشی از ایران در منطقه افغانستان هرات را از دست دادیم.

وی با بیان اینکه برای سومین بار کشور در سال ۱۳۲۰ توسط انگلیس اشغال شد که برای حفظ منافع خود مجبور به ترک شدند، گفت: بار چهارم در چهارم آبان ۱۳۵۹ توسط دولت بعثی عراق اشغال شد و بعد از ۳۵ روز مقاومت، ۵۷۵ روز در اشغال عراق بود و مردم خرمشهر، ارتشیان، پاسداران، بسیجیان، نیرو‌های انتظامی و عشایر عرب کوچه به کوچه، خیابان به خیابان جنگیدند و با حماسه بزرگ عملیات بیت المقدس و تقدیم ۶ هزار شهید خرمشهر به آغوش وطن بازگشت.

سردار ملکی با بیان اینکه عملیات بیت المقدیس با رمز یا علی بن ابیطالب (ع) از دهم اردیبهشت ۱۳۶۱ آغاز شد و تا سوم خرداد به مدت ۲۳ روز ادامه داشت، گفت: این عملیات در چهار مرحله با هدف آزادسازی خرمشهر، هویزه، جاده اهواز- خرمشهر، دور کردن آتش توپختانه دشمن از شهر‌های اهواز، حمیدیه، سوسنگرد و جاده اهواز آبادان و تامین مرز بین المللی انجام شد.

وی با بیان اینکه دستیابی به کلیه اهداف عملیات، آزادسازی پنج هزار و ۳۸۰ کیلومتر مربع از خاک ایران، ۱۶ هزار کشته و مجروح ارتش عراق و ۱۹ هزار اسیر از دشمن از نتایج این عملیات بود، افزود: نیرو‌های مازندرانی نیز در این عملیات در تیپ بیت المقدس، تیپ ۳۷ نور و تیپ ۲۵ کربلا حضور داشتند و حماسه‌آفرینی کردند.

سردار ملکی با اشاره به اینکه در راستای گرامیداشت این روز بزرگ، دستورالعمل گرامیداشت سی‌ونهمین سالروز آزادسازی خرمشهر از سوی ستاد کل نیرو‌های مسلح به همه نیرو‌های مسلح؛ سپاه، ارتش، نیروی انتظامی، جهاد و همچنین به وزارت کشور ابلاغ شد، گفت: پیرامون دستورالعمل ستاد کل، جلسه ستاد را با حضور استاندار، مدیران کل و فرماندهان نظامی در استانداری تشکیل دادیم، و ستاد به دبیری اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران دارای ۱۳ کمیته است که کمیته‌های فرهنگی، نیرو‌های مسلح و رسانه و اطلاع رسانی از آن جمله هستند.

سردار ملکی با بیان اینکه ۲۲ ستاد شهرستانی نیز به ریاست فرماندار و دبیری فرمانده سپاه نواحی تشکیل شد، افزود: ستاد‌های شهرستانی نیز دارای کمیته هستند و بر اساس شرح وظایفی که به آن‌ها ابلاغ کردیم به اجرای برنامه می‌پردازند.

این مسئول با بیان اینکه با توجه به فضای کرونایی، برابر دستورالعمل ستاد ملی مبارزه با کرونا و تأکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی، در برگزاری برنامه‌ها محدودیت‌هایی داریم، گفت: بیشتر برنامه‌ها رسانه‌ای بوده و در فضای مجازی و فضاسازی محیطی توسط شهرداران انجام می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های گرامیداشت سی‌ونهمین سال آزادسازی خرمشهر برابر ابلاغ در دو روز پیش‌بینی شده است، افزود: دوشنبه سوم خرداد با عنوان «روز مقاومت و ایثار و پیروزی» نامگذاری شد و عنوان سه‌شنبه چهارم خرداد «روز دزفول روز مقاومت و پایداری» است که برنامه‌ها بیشتر با محور پایداری مردم دزفول است.

وی با بیان اینکه مردم دزفول علاوه بر اینکه در جنگ نیرو اعزام کردند و از رزمندگان پذیرایی کردند، گفت: همچنین در برابر بمباران وحشیانه بعثی‌ها مقاومت کردند و شهر را ترک نکردند.

این مسئول با بیان اینکه به مناسبت سوم خرداد برنامه‌هایی در سطح استان پیش بینی شده است، صبحگاه مشترک نیرو‌های مسلح در سطح شهرستان‌ها در سوم خرداد، دیدار و سرکشی از رزمندگان و ایثارگران و خانواده‌های شهدای عملیات بیت المقدس، عطرافشانی گلزار شهدا و میثاق با شهدا، پرداختن به فتح خرمشهر در خطبه‌های نمازجمعه بعضی شهرستان‌ها و پخش زنده برنامه «روایت فتح خرمشهر» را از شبکه استانی از جمله برنامه‌ها برشمرد.

سردار ملکی گفت: مصاحبه با پیشکسوتان عملیات بیت المقدس در برنامه‌های صدا و سیما، تولید و پخش مستند و فیلم‌های دفاع مقدس، پخش بانگ «مقاومت و پیروزی» همزمان با اعلام خبر آزادسازی خرمشهر در روز سوم خرداد از شبکه استانی، برگزاری نمایشگاه مجازی «مقاومت و پیروزی» در فضای مجازی، تهیه و تولید هنر‌های نمایشی، فیلم، عکس، صوت و... در فضای مجازی، برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری و... در فضای مجازی، مراسم شب شعر و خاطره، برگزاری مسابقات بومی‌محلی، تهیه و توزیع بسته‌های کمک مومنانه، محفل یاد یاران در مساجد از دیگر برنامه‌های این مناسبت است.

این مسئول ادامه داد: برنامه‌ها با توجه به وضعیت کرونا در سه محور فضاسازی محیطی توسط شهرداران و سپاه نواحی و همه دستگاه‌های دولتی و ادارات و صدا و سیما و فضای مجازی پیش‌بینی شده است و با همکاری مردم در روستاها، شهر‌ها و دستگاه‌ها برای گرامیداشت روز مقاومت، ایثار و پیروزی برنامه خواهیم داشت.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار