فتح خرمشهر، فتح خون/ مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس خراسان رضوی:

آهنگ تکریم معارف دفاع مقدس نباید کند شود/ پیروزی فلسطین در امتداد فتح خرمشهر است

سردار «یوسفعلی‌زاده» گفت: نباید اجازه داد که آهنگ تکریم معارف دفاع مقدس کند شود، بلکه دفاع مقدس باید نکو داشته شود تا جریان تحریف نتواند جای شهید و جلاد را عوض کند و فلسفه اساسی دفاع ملت ما از ارزش‌هایش را زیر سؤال ببرد.
کد خبر: ۴۵۷۷۱۴
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۷ - 22May 2021

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از مشهد، سردار سرتیپ دوم پاسدار «حسینعلی یوسفعلی‌زاده» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی در نشست خبری گرامیداشت سی و نهمین سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار داشت: علیرغم اینکه بیش از 39 سال از زمان عملیات بیت المقدس و فتح خرمشهر می‌گذرد امام هنوز یاد و راه شهدای تاریخ‌ساز این عملیات با قوت در حافظه تاریخی ملت ایران باقی مانده است و مشمول مرور زمان نمی‌شود.

وی افزود: راز جاودانگی نام و یاد شهیدان در خدامحور بودن اعمال و رفتار آنان است. هنگامی که امام خمینی (ره) در سخنانی تاریخی فرمودند که خرمشهر را خدا آزاد کرد، نمود بارزی از این خدامحوری در نگرش و دیدگاه به منصه ظهور رسید و در واقع شهدا نیز به امام شهیدان متوسل شده بودند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی ضمن تجلیل از ایستادگی و مقاومت مردم مظلوم فلسطین، پیروزی مجاهدان مقاومت را در امتداد فتح خرمشهر دانست و خاطرنشان کرد: نام‌گذاری عملیات فتح خرمشهر بنام «الی بیت المقدس» نشان می‌دهد که افق مجاهدت‌های رزمندگان ما از همان سال مبتنی بر آزادسازی قدس شریف بود.

وی ادامه داد: پس از یک نبرد دلاورانه و شجاعانه در 11 شبانه روز، فتح و نصرت الهی شامل حال رزمندگان و مجاهدان راه خدا شد و یکبار دیگر به دشمنان ثابت گردید که دوران نبرد تن با تانک گذشته و اکنون هر اقدام خصمانه‌ای با واکنش قاطعانه جریان مقاومت همراه خواهد بود. شعار شهیدان دفاع مقدس، امروز عملیاتی شده است؛ ادامه دهندگان راه حماسه آفرینان دفاع مقدس در راه فتح قدس هستند و ضرب آهنگ ناقوس مرگ صهیونیست‌ها بیش از پیش شدت یافته است.

نباید آهنگ تجلیل از معارف دفاع مقدس کند شود

یوسفعلی‌زاده در تشریح رویکرد اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس استان در برنامه‌های گرامیداشت حماسه خرمشهر گفت: تجلیل از 100 هزار پیشکسوت خراسانی جبهه‌های عزت و شرف، یکی از برنامه‌های ستادی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان است که تا 22 اسفندماه سال جاری که بنام روز شهید نام‌گذاری شده است، تلاش داریم تا این هدف‌گذاری محقق شود اگرچه که اداره کل حفظ آثار استان ماهیت ستادی و دبیرخانه‌ای دارد و میان نهادهای متولی فرهنگ، همگرایی و هم‌افزایی ایجاد می‌کند و خود عامل منحصر به فرد اجرای همه برنامه‌ها نیست.

وی ابراز داشت: نکوداشت پیشکسوتان دفاع مقدس و تجلیل از مجاهدت فاتحان خرمشهر به این معناست که با قلم، زبان و اقدام قدرشناس حماسه آفرینی‎های آنان باشیم و خود را در برابر فداکاری و ایثارگری آنان متواضع بدانیم. در این بزرگداشت‌ها، الزاماً ملاحظات مادی و تجلیل‌های مالی مدنظر نیست؛ همان‌طور که دیدار تصویری رهبر معظم انقلاب با یک میلیون پیشکسوت دفاع مقدس کشور در سال گذشته بدون ملاحظات مادی برگزار شد و در حوزه فرهنگ، فرازهایی بیان شد که به دو صد تجلیل و تکریم مادی ارزش داشت.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی تصریح کرد: نهادهای نظامی استان همچون قرارگاه منطقه‌ای شمال‌شرق نزاجا، سپاه امام رضا (ع)، نیروی انتظامی استان و رده‌های مختلف وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با تمام توان به صحنه آمده‌اند و از تبلیغات محیطی گرفته تا سلسله رزمایش‌های همدلی قرارگاه مواسات در قالب حرکت‌های جهادی، برای بزرگداشت مقام حماسه فتح خرمشهر کمر همت بسته‌اند.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص نحوه برگزاری تجمعات حضوری مردم در جشن‌های مربوط به گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر تصریح کرد: گرچه امکان برگزاری تجمعات گسترده و عمده به دلیل فراگیری ویروس کرونا میسر نیست اما برنامه‌ریزی داریم تا با مجاهدت اصحاب رسانه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های فضای مجازی، خط سیر درخشان و امیدوارکننده این قدرشناسی‎ها منطقع نشود.

یوسفعلی‌زاده تأکید کرد: نباید اجازه داد که آهنگ تکریم معارف دفاع مقدس کند شود. دفاع مقدس باید نکو داشته شود تا مبادا در سال‌های آینده، جریان تحریف کار را به جایی برساند که جای شهید و جلاد عوض شود و فلسفه اساسی دفاع ملت ما از ارزش‌های خود، زیر سؤال برود. 

مرکز فرهنگی و موزه، دانشگاهی برای آشنایی با معارف دفاع مقدس است

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی در پاسخ به سؤال خبرنگار دفاع‌پرس در مشهد در خصوص آخرین وضعیت پروژه مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان و تأثیر احداث این مرکز در گرامیداشت مناسبت‌های بزرگ دفاع مقدس اظهار داشت: در سال گذشته اولین ساختمان مرکز فرهنگی به بهره برداری رسید و در سال جاری، پروژه احداث و بهره برداری از ساختمان دوم در دستور کار قرار گرفت که به لطف خدا در مراحل پایانی خود خود قرار دارد.

وی افزود: ساختمان فنی و موتورخانه مرکز فرهنگی که به منظور سرمایش و گرمایش موزه و تهویه مطبوع مرکز اسناد در دست احداث قرار گرفته است، بیش از 80 درصد پیشرفت اجرایی داشته است و علاوه بر این، پارکینگ ورودی مرکز فرهنگی از ضلع شرقی پارک خانوادگی کوهسنگی مشهد به یاری خدا و به برکت خون مطهر شهیدان در سوم خرداد و همزمان با سالروز فتح غرورآفرین خرمشهر به بهره برداری می‌رسد و پروژه بزرگ محوطه‌سازی نیز در  شهریور سال جاری و همزمان با هفته دفاع مقدس افتتاح خواهد شد.

یوسفعلی‌زاده با بیان اینکه عمده تمرکز اداره کل حفظ آثار استان در سال جاری بر اجرای عملیات‌های بزرگ احداث استوار خواهد بود، خاطرنشان کرد: ساخت موزه دفاع مقدس استان نقطه عطف و سرآغاز همه برنامه‌های رسمی، مطالعاتی و فرهنگی مرتبط با دفاع مقدس است و در این عرصه، سوژه پردازی و تولید محتوا، همزمان با عملیات اجرای پروژه‌های ساختمانی، با قدرت در دست پیگیری است.

وی ادامه داد: این موزه یک دانشگاه برای کسانی خواهد بود که به آشنایی با معارف دفاع مقدس علاقه مند هستند. دانش آموزان و دانشجویان، زائران امام هشتم و همه گردشگران داخلی و خارجی در رده بندی مخاطبان مرکز فرهنگی هستند و یکی از رسالت‌های مستمر ما در آینده، اداره این مرکز فرهنگی شایسته و فاخر با محوطه‌سازی آراسته و مزین به تجهیزات نظامی و دفاعی است تا مرکز ثقل برنامه‌های فرهنگی و دانشگاهی و مأمنی برای علاقمندان این حوزه باشد تا برنامه‌های خود را با استفاده از ظرفیت‌های این مکان اجرا نمایند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی تأکید کرد: یکی از خواسته‌های قلبی ما این است که مرکز فرهنگی تبدیل به وعده‌گاه کسانی شود که خواهان آشنایی با حقایق دفاع مقدس هستند و اساساً یکی از دلایل جانمایی مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان در پارک خانوادگی کوهسنگی نیز بر همین اساس است که همه افراد از آحاد مختلف جامعه بتوانند به این مرکز دسترسی داشته باشند و همچون مراکز نظامی، محصور در تدابیر امنیتی و سیم خاردار نباشد.

وی در انتهای سخنان خود ابراز امیدواری کرد: از خداوند متعال می‌خواهیم که رهرو صادق شهیدان و حماسه آفرینان دفاع مقدس باشیم و توفیق نشر فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه را داشته باشیم.

«ما مقتدریم»؛ شعار برنامه‌های فرهنگی گرامیداشت حماسه خرمشهر

در ادامه این نشست، حجت الاسلام «علیرضا دهقان» مسئول روابط عمومی اداره کل حفظ آثار استان نیز با اشاره به شعار واحد برنامه‌های گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر در سال 1400 بنام «ما مقتدریم» اظهار داشت: گلچین فاخری از محتوای چند رسانه‎ای مرتبط با فتح خرمشهر تهیه شده و علاوه بر اینکه در اختیار ادارات مختلف و اصحاب رسانه قرار خواهد گرفت، در فضای مجازی هم به انحاء مختلف منتشر خواهد شد.

وی افزود: برگزاری مراسم شب شعر دفاع مقدس به همت انجمن‎های ادبی استان، برپایی آیین‌های غبارروبی و تجدید بیعت با آرمان‌های شهیدان در گلزارهای شهدا، سلسله جلسات روایتگری به همت معاونت امور ایثارگران آموزش و پرورش استان، برگزاری جشنواره ملی ادبی «مادران چشم انتظار» در دانشگاه فردوسی مشهد، نشست های تخصصی بازخوانی عملیات، اکران، نقد و بررسی تولیدات سینمایی مرتبط با دفاع مقدس در کنار تبلیغات محیطی و اجرای نمایش‌های خیابانی از جمله برنامه‌های گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر در سال جاری است.

دهقان ادامه داد: مسابقات کتابخوانی با محوریت فتح خرمشهر، بازگویی خاطرات رزمندگان مسجدی به همت ائمه مساجد و رونمایی از کتاب «رسانه، شمشیر دو دم» به همت انجمن راویان فتح رضوی بخش دیگری از برنامه‌های متنوع فرهنگی در ایام منتهی به سالروز آزادسازی فتح خرمشهر خواهد بود.

مسئول روابط عمومی اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس خراسان رضوی با بیان اینکه هم‌افزایی مناسبی میان نهادهای مختلف به وجود آمده است، خاطرنشان کرد: لشکر 77 پیروز ثامن الائمه خراسان تنها یکی از نهادهای استان است که تجلیل از پیشکسوتان مخصوص خود در جریان آزادسازی خرمشهر را در دستور کار برنامه‌های امسال قرار داده و سایر نهادها نیز در این راستا برنامه‌ریزی‌های مشابه و شایسته‌ای داشته‌اند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها