فتح خرمشهر، فتح خون/ مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هرمزگان مطرح کرد؛

عملیات بیت‌المقدس یک نقطه عطف در تاریخ دفاع مقدس

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هرمزگان گفت: وقتی به وسعت عملیات بزرگ بیت‌المقدس نگاه می‌کنیم، با همه موانع و مشکلاتی که سر راه رزمندگان ما بود می توان گفت این عملیات یک نقطه عطف در تاریخ دفاع مقدس بود.
کد خبر: ۴۵۸۵۹۹
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۲ - 25May 2021

«عطاء ناوکی» مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع‌پرس از هرمزگان،در خصوص عملیات بیت المقدس گفت: وقتی به حجم و وسعت عملیات بزرگ بیت المقدس نگاه می‌کنیم می توان گفت عملیات بیت المقدس یک نقطه عطف در تاریخ دفاع مقدس بود.

وی اضافه کرد: در این عملیات ما توانستیم در همه ابعاد هم هیمنه دشمن را بشکنیم، هم به اهدافی که در نظر گرفته بودیم برسیم و هم توانستیم نگاه دشمنانی که به رژیم بعثی عراق کمک می کردند تغییر دهیم.

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هرمزگان اظهار کرد: این عملیات بزرگ در سوم خرداد ۱۳۶۱ در منطقه اهواز-خرمشهر اجرا شد و عملیاتی بود که با ۱۳۰ هزار سرباز و نیروهای ارتش و سپاه در این منطقه انجام گرفت.

وی افزود: استان هرمزگان در این عملیات سهم بزرگی را ایفا کرد، تقدیم بیش از ۶۰ شهید سرافراز و جانبازهایی در این عملیات نشان دهنده این است که هرمزگان سهم بزرگی در عملیات مختص رزمندگان دوران دفاع مقدس داشته است.

ناوکی ادامه داد: این عملیات با رمز یا علی بن ابی طالب و با وسعت پنج هزار ۴۰۰ کیلومتر مربع که یک وسعت بسیار نادر و بزرگ بود انجام گرفت.

وی تصریح کرد: در این عملیات بیش از ۱۶ هزار کشته های دشمن، بیش از ۱۹ هزار اسیر از رژیم بعث عراق را شاهد بودیم که به پشت خط انتقال داده شدند.

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هرمزگان بیان کرد: گردان هایی که در این عملیات از دشمن و لشکرهای آنها شرکت داشتند بیش از ۱۲ لشکر ،بیش از ۱۵ تیپ و ۳۰ گروهان بود که در این عملیات کار دفاع از خط و خطوط عملیات خود را بر عهده داشتند در حالی که ما فقط ۵ لشکر ارتش و سپاه با ۱۳۰ هزار نفر سرباز که با امکاناتی بسیار محدود بود.

وی خاطرنشان کرد: اگر تاریخ دفاع مقدس را ورق بزنید می بینید که ما در این عملیات چه اندازه کمبود وسایل تجهیزات نظامی داشتیم.

ناوکی ابراز کرد: رزمندگانی که در این عملیات شرکت داشتند و امروز به عنوان جانبازان و افتخاران استان هستند بازگو می کنند که در آن زمان ما گاهی دو یا سه نفر با یک اسلحه می جنگیدیم تا توانستیم این عملیات را با موفقیت پشت سر بگذاریم.

وی اشاره کرد: اعتقاد من همیشه بر این است که عملیات فتح خرمشهر همانطور که حضرت امام اشاره کردند فتح خرمشهر یک فتح آدینه بود، این فتح را خدا انجام داد و خدا خرمشهر را آزاد کرد.

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هرمزگان گفت: یک حرکت ماورای جنگ های نظامی بود. رزمندگان با عقیده به اخلاص، تدین، تقوا و روحیه جهادی، انقلابی و مخصوصا ولایت پذیری و اعتقاد، اعتماد و توکلی که به خداوند متعال و ائمه اطهار داشتند این عملیات را شروع کردند.

وی افزود: یکی از مهمترین شاخصه هایی که احساس می کنم از موفقیت های ما در همه امورات است ولایت پذیری است که رزمندگان ما در دوران دفاع مقدس دارای آن بودند و ولایت پذیری بود که در کنار اخلاص رزمندگان توانست به اهداف از پیش تهیه شده این عملیات دست پیدا کند.

ناوکی عنوان کرد: ما در این عملیات بزرگ اهداف بزرگی را دنبال می کردیم اول خارج نمودن اهواز و حمیدیه و سوسن گرد از سلطه دشمن، دوم تأمین مرز بود که مرز مشترک بین ما و عراق باید تأمین می شد و نیروهای ما آن طرف مرز مستقر می شدند که مرز ما تهدید نشود، سوم کاهش توان رژیم بعث عراق که با این عملیات ضربه خوردند و توان عملیاتی از دشمن گرفته شد.

وی اظهار کرد: چیزی که بیشتر حائز اهمیت بود تهدید بصره بود که در دید ما قرار گرفت و رزمندگان ما به راحتی توانستند بصره را زیرنظر داشته باشند.

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هرمزگان ادامه داد: همه این موارد، هم تلفات دشمن، هم پیروزی های ما و هم موفقیت هایی که در این عملیات به دست آوردیم به سبب روحیه بسیار بالای رزمندگان و دعای خیر حضرت امام که همیشه پشت سر رزمندگان بود.

وی اضافه کرد: خصوصا در این عملیات که خواسته خود ایشان در آن دوران بود که توانست ما را در این عملیات یاری دهد و این عملیات بسیار بزرگ، غرورآفرین و ارزشمند را در طول تاریخ جنگ های بی نظیر دنیا، تقدیم سربازان نیروهای مسلح و بسیج مردمی کند.

ناوکی در خصوص نقش و جایگاه استان هرمزگان در عملیات آزادسازی خرمشهر گفت: همانطور که کم و بیش از زبان فرماندهان جنگ یا در سخنرانی ها شنیده می شود شجاعت بی نظیری که بچه های هرمزگان داشتند و مخصوصا ولایت پذیری نیروهای استان هرمزگان نقش موثری در ایجاد روحیه رزمندگان داشت.

وی تصریح کرد: گردان هایی که نیروهای هرمزگان در آن مستقر بودند، شجاعت، نترس بودن و ولایت پذیری رزمندگان هرمزگان قطعا در روحیه آنها موثر واقع شده است و سبب پیروزی های سترگی در این عملیات شد.

ناوکی در پایان خاطرنشان کرد: سلام و درود به روح حضرت امام که فرماندهی واقعی این عملیات را داشت و سلام و درود به روح شهدا که در این عملیات حضور داشتند. سر تعظیم فرود می آورم در مقابل رزمندگان، جانبازان و آزادگان این عملیات مخصوصا از استان هرمزگان که حضور فعال داشتند و نقش بسیار ارزنده ای را ایفا کردند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها