به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، «عبدالرحیم سعیدیراد» یکی از شاعران کشورمان در برنامه «از پارسی تا فارسی» رادیو گفتوگو با اشاره به نقش ادبیات دفاع مقدس در زبان فارسی، اظهار داشت: واژههای مقاومت، دفاع مقدس و پایداری را مربوط به ادبیات سالهای بعد از انقلاب میدانم؛ شروع ادبیات انقلاب اسلامی به دوران انقلاب مربوط میشود و کم کم با شروع شدن جنگ تحمیلی به آن ادبیات جنگ گفته شد و پس از چند سال با مفهوم کامل ادبیات دفاع مقدس جایگزین شد.
سعیدیراد با بیان اینکه پس از جنگ، ادبیات دفاع مقدس به ادبیات مقاومت و سپس ادبیات پایداری تغییر نام داد، گفت: ادبیات پایداری تمام سرزمینهای دیگر را دربر میگیرد و ادبیات مربوط به فلسطین و یمن و هر جایی را که در حال جنگ هستند، شامل میشود.
این نویسنده با بیان اینکه شاعران باید ابتدا در شهرهای خود و سپس در استانها و کشور فعال باشند، تصریح کرد: شخصیتها و شهدای عزیزی در شهرهای مختلف کشور داریم باید در قالب هنر شعر به جامعه معرفی شوند.
وی از جای خالی روایت «جنگ شهرها» در ادبیات دفاع مقدس یاد کرد و تشریح کرد: در پشت جبههها، خانوادهها درگیر جنگ بودند، اما در شعرها به این بخش نگاه نشده هر چند که سینما به صورت کمرنگ آن را نشان داده است.
سعیدیراد با معرفی مجموعه شعر «چشمان بیشکیب» با موضوع درفول که از او به چاپ رسیده اشاره کرد و افزود: پرداختن به طنز دفاع مقدس نیز مغفول مانده است و به نوعی میتوان ادبیات را مدیریت کرد تا کشش به این سمت بیشتر شود.
این شاعر در رادیو گفتوگو اذعان کرد: ادبیات پایداری، یک ادبیات ظلم ستیز است و میتواند به هر جایی که درگیر ظلم است، گسترش داده شود.
انتهای پیام/ 121