به گزارش خبرنگار
دفاعپرس از سمنان، سرهنگ «محمد حسن سلامی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان در اولین جلسه از کارگروه دانشگاهیان و ستاد بزرگداشت برنامههای دفاع مقدس و مقاومت ۱۴۰۰ در دانشگاه سمنان با حضور روسای دانشگاها و مراکز آموزشی استان سمنان اظهار داشت: انقلاب اسلامی ثمره مجاهدت همه انبیا و اولیا الهی، ثمره قیام عاشورا در قرن حاضر و ثمره مجاهدتهای امام راحل و یارانش بود.
وی با بیان این که با شکل گیری انقلاب اسلامی، تمام اسلام خواهان و آزادی خواهان دنیا قوت و نیرو گرفتند ادامه داد: با شکل گیری انقلاب اسلامی، اسلام و حکومت اسلامی بعد از قرنها زنده شد و در متن زندگی مردم و جامعه قرار گرفت.
سلامی با بیان این که انقلاب اسلامی معجزه اسلام در قرن حاضر بود، افزود: جنگ تحمیلی اوج خباثت دشمنان بر علیه انقلاب بود و دفاع مقدس، قله با عظمت افتخارات و عزت ملت ایران ثبت شد.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارز شهای دفاع مقدس استان سمنان ادامه داد: در دوران دفاع مقدس ملت بزرگ ایران با اتحاد و همدلی در مقابل تمام دنیا ایستادند و پیروز شدند و ایثار، شجاعت، روحیه حماسی، پیروی محض از امام و ولایت، ایمان و توکل به خدا رزمندگان در آن سالهای بی نظیر بود.
وی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس هر رزمنده خودش را مجاهد فی سبیل الله میدانست و برای خدا میجنگید و در میدان مبارزه به یاری خداوند امیدوار بود که این ویزگیها درسهای بزرگی برای ما در تمام دورههای پس از انقلاب و دفاع مقدس است.
سلامی تصریح کرد: ارزشهای دوران انقلاب و دفاع مقدس اگر در جامعه و دانشگاهها ترویج داده شود در حقیقت روحیه مجاهدت در راه خدا زنده شده است و وحدت و روحیه فداکاری برای کشور و انقلاب تقویت میشود که این امر باعث کاهش آسیبهای اجتماعی خواهد شد.
وی ادامه داد: چهلمین سال دفاع مقدس یک فرصت ارزشمند و یک مقطع تاریخی بزرگ بود جهت نشر و ترویج ارزشهای دفاع مقدس در جامعه دانشگاهی، که همه از این فرصت ارزشمند استفاده کردندو انتظار میرود در بزرگداشت برنامههای دفاع مقدس و مقاومت ۱۴۰۰ هم همانند سال گذشته جامعه دانشگاهی خوش بدرخشد وتمامی واحدهای دانشگاهی و آموزشی برنامههای خود را در سامانه جامع دفاع مقدس ثبت کنند.
این مسئول خاطر نشان کرد: در مناسبتهای بزرگ دفاع مقدس به خصوص ۴۰ مناسبت برنامه ریزی شده انتظار داریم علاوه بر برنامههای اختصاصی، برنامههای متمرکز و مشترک جامعه دانشگاهی در سطح استان برنامه ریزی و اجرا شود.
سلامی با بیان این که درس دفاع مقدس تقریبا در تمامی دانشگاها و مراکز آموزشی استان ارائه میشود، افزود: تدریس درس آشنایی با دفاع مقدس سبب آشنایی جوانان با حماسههای جاودانه و پایداریهای مردانه رزمندگان دوران هشت سال دفاع مقدس میشود و سعی شود در تمامی واحدهای دانشگاهی و در هر ترم تحصیلی این درس ارائه و تقویت شود.
وی در ادامه از حمایت پایاننامهها با موضوع دفاع مقدس خبر داد و افزود: پژوهشهای حوزه دفاع مقدس مبنای فعالیتهای علمی در آینده قرار میگیرند و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان از همه اساتید و دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد با تمام گرایشها دعوت میکند تا با ارائه پایاننامه و رسالههای دانشجویی خود از منابع مطالعاتی و مالی اداره کل حفظ آثار بهرهمند شوند و انتظار داریم هر دانشگاه حداقل یک پایان نامه به همراه یک مقاله با موضوع دفاع مقدس درمقطع کارشناسی ارشد و دکتری در دستور کار قرار گیرد.
این مسئول در خصوص حمایت از پایان نامههای دانشحویی ادامه داد: این اداره کل در گام نخست، در زمینه موضوعیابی و راهنمایی به دانشجویان کمک میکند و از سوی دیگر کتابخانه تخصصی دفاع مقدس استان با ۱۲ هزار جلد کتاب، منابع مطالعاتی و علمی مورد نیاز دانشجویان را در اختیار آنها قرار میدهد که پس از مرحله دفاعیه، این تحقیق در اختیاراین اداره کل قرار میگیرد تا حمایت مالی شوند و در صورتی که قابلیت انتشار داشته باشند، با نظر کارشناسان به صورت کتاب منتشر میشوند.
سلامی با بیان اهمیت نامگذاری امکان با نام شهدا و ثبت در سامانه معبر شهدا، افزود: نامگذاری امکان و ساختمانها در دانشگاه و مراکز آموزشی در راستای فرهنگ ایثار و شهادت است و باید با این تفکر و ایده افراد در این راستا حرکت کنند و در کنار نامگذاری اماکن اهداف مرتبط با تبیین فرهنگ ایثار و شهادت را نیز دنبال کنند.
وی گفت: ما وظیفه داریم با بیان رشادتها و ایثاگری رزمندگان در دوران هشت سال دفاع مقدس نگذرایم که تلاشها و ازخودگذشتگی نسل نخست انقلاب به فراموشی سپرده شود و ارتباط گیری پیشکسوتان دفاع مقدس با دانشگاهها در قالب محافل خاطره گویی، هفتههای گفتمان محور، با محوریت دفاع مقدس و گام دوم انقلاب و انتقال تجربیات، مورد توجه دانشگاهها و مراکز آموزشی قرار گیرد.
«مسعود نصیری زرندی» رئیس دانشگاه سمنان و مدیر کارگروه جامعه دانشگاهیان استان در این جلسه بیان داشت: باید هرچه در توان داریم برای خدمت به شهدا بگذاریم چراکه امنیت امروز ما و اینکه ما می توانیم امروز اینجا بنشنیم و جلسه بگیریم بخاطر از خود گذشتگی شهیدان است.
وی گفت: شهدای هشت سال دفاع مقدس جان خود را برای حفظ اسلام و ارزشهای آن فدا کردند و یاد و راه شهدا در جامعه باید برای همیشه زنده نگه داشته شود.
نصیری زرندی ادامه داد: امسال نیز همانند سال چهلمین سال دفاع مقدس با همکاری و مشارکت دانشگاهها و مراکز آموزشی استان تلاش می کنیم برنامه های شاخص و اثر گذاری را برنامه ریزی و اجرا نماییم.
در این دیدار، به از اعلام نظر هر یک از روسای دانشگاه مقرر شد، برگزاری دوره معارف دفاع مقدس ویژه کارکنان، استادان و اعضای هیئت علمی به صورت مجازی و یا حضوری، انجام طرحهای تحقیقاتی و پروژههای دانشجویی با موضوع دفاع مقدس با محوریت کسر خدمت سربازی، استفاده از ظرفیت دانشجویان رشته زبان جهت ترجمه کتب و مقالات دفاع مقدس، حمایت مالی اداره کل از طرحهای پژوهشی علمی کاربردی دفاع مقدس، برپایی گفتمانهای ترویج دفاع مقدس ویژه دانشجویان در دانشگاهها، تجلیل از پیشکسوتان، رزمندگان و ایثارگران و استادان درس دفاع مقدس، میزبانی دانشگاهها در برگزاری نشستهای و کارگاههای آموزشی و پژوهشی دفاع مقدس، برگزاری برنامههای فرهنگی و ادبی، جمع آوری اسناد و مدارک و خاطرات رزمندگان هر واحد دانشگاهی و تدوین و چاپ به صورت کتاب، همکاری دانشگاهها در دایره المعارف و دانشنامه دفاع مقدس، مورد توجه اعضا کارگروه قرار گرفت.
انتهای پیام/