سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس:

بدون انتفاع اقتصادی، محدودیتی در برنامه هسته‌ای ایجاد نمی‌کنیم

عمویی در گفت‌و‌گو با یک روزنامه قطری با اشاره به اینکه واشنگتن رفع برخی از تحریم‌ها را نمی‌پذیرد، تأکید کرد که ایران بدون انتفاع اقتصادی، محدودیتی در برنامه هسته‌ای اعمال نخواهد کرد.
کد خبر: ۴۶۱۱۶۸
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۰ - 09June 2021

بدون انتفاع اقتصادی، محدودیتی در برنامه هسته‌ای ایجاد نمی‌کنیمبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «ابوالفضل عمویی»‌ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، شامگاه امروز (چهارشنبه)، در گفت‌و‌گو با روزنامه قطری «العربی الجدید» به گفت‌و‌گوهای وین پرداخت.

ابوالفضل عمویی در این خصوص گفت: «اختلافات درباره مسائل مهمی در گفت‌وگوهای وین همچنان ادامه دارد».

عمویی اضافه کرد: «آمریکا با برداشتن تحریم برخی افراد و نهادها مخالفت می‌کند. واشنگتن با برداشتن تحریم‌های اقتصادی از بخش‌های انرژی و بانکی موافقت کرده است».

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان تأکید کرد: «برنامه هسته‌ای خودمان را بدون وجود ضمانت‌هایی برای انتفاع اقتصادی از توافق هسته‌ای محدود نخواهیم کرد».

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و دستور احیای تحریم‌های متوقف‌شده علیه ایران را صادر کرد.

ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد او در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران اردیبهشت‌ماه سال گذشته در سالگرد خروج آمریکا از برجام اعلام کرد قصد دارد طی گام‌هایی تعهداتش به این توافق را کاهش دهد. اقدام ایران ذیل مفاد مندرج در برجام اعلام شد.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها