به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، حجتالاسلام محمد نوروزپور مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی این سازمان درباره ضرورت تبدیل بقاع متبرکه و امامزادگان به قطب فرهنگی کشور و اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه در این خصوص چه فعالیتهایی داشته است، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی بر ضرورت تبدیل بقاع متبرکه و امامزادگان به قطب فرهنگی کشور تاکید کردهاند؛ ما طبق فرمایش معظم له و رهنمودهای حجتالاسلام خاموشی، دو سال است که مراکز افق (اجتماعی، فرهنگی و قرآنی) را در بقاع متبرکه و امامزادگان کشور راهاندازی کردهایم.
وی تصریح کرد: مراکز فرهنگی و قرآنی در بقاع متبرکه از سال ۱۳۹۰ فعالیت میکردند اما نظر حجتالاسلام والمسلمین خاموشی این بود که خدمات اجتماعی باید به ماموریتهای بقاع متبرکه و امامزادگان اضافه شود و ما نباید نسبت به مسائل اجتماعی بی تفاوت باشیم.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: بر این اساس هیت امناء و خدام هر بقعه متبرکه وظیفه دارند تا آسیبهای اجتماعی اطراف امامزاده خودشان را شناسایی کنند و در مراکز افق همان امامزاده نسبت به کاهش آسیبها تلاش کنند.
حجتالاسلام نوروزپور با تاکید بر اینکه مراکز افق بقاع متبرکه بهترین راهکار برای تبدیل امامزادگان به قطب فرهنگی کشور در دوران شیوع ویروس کرونا بودند، گفت: از ابتدای شیوع ویروس منحوس کرونا با شناسایی فقرا و نیازمندان بیش از دو میلیون بسته معیشتی با حفظ کرامت به این خانوادهها اهدا شده است.
وی تصریح کرد: از دیگر خدمات اجتماعی در بقاع متبرکه و امامزادگان، راهاندازی اتاقهای مشاوره ذیل مراکز افق بوده است؛ یعنی کسانی که مشکلات خانوادگی دارند به این مراکز مراجعه میکنند تا مشکلشان حل شود؛ همچنین خدمات اجتماعی گوناگونی به تناسب شرایط هر منطقه در مراکز افق بقاع متبرکه ارائه میشود.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه جشنهای دهه پر برکت کرامت در بقاع متبرکه و امامزادگان سراسر کشور در حال انجام است، افزود: مشاهده کردیم که در ماه مبارک رمضان و محرم و صفر که بسیاری از مساجد و حسینیهها توانایی برگزاری مراسم با حفظ دستورالعملهای بهداشتی را نداشتند، برنامهها بهدلیل صحنهای بزرگ بقاع متبرکه و امامزادگان با مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا در این اماکن مذهبی برگزار شد.
حجتالاسلام نوروزپور درخصوص جایگاه امامزادگان در ایران اسلامی گفت: امامزادگان عظیمالشان به دو دلیل به کشورمان آمدند؛ نخستین دلیل تبلیغ دین و به درخواست مردم بوده است؛ بویژه اینکه در اوایل دوره اسلامی بهدلیل اینکه مردم ایران با احکام و معارف اسلامی آشنایی نداشتند، از ائمه مُبلغ درخواست میکردند؛ مثلا مردم کاشان با مراجعه به امام محمدباقر (ع) از ایشان درخواست مُبلغ کردند و امام نیز فرزندش حضرت علی بن باقر (ع) را به کاشان فرستادند که قبر مطهرشان نیز در مشهد اردهال قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه نخستین امامزادهای که وارد کشورمان شد، حضرت هلال بن علی (ع) فرزند امیرالمومنین (ع) بوده که مزارش در آران و بیدگل است، تصریح کرد: شما مشاهده کنید در نقاطی که تجمع علویان بیشتر بوده حضور امامزادگان نیز در آنجا بیشتر بوده است؛ در استانهای شمالی کشور یعنی مازندران، گلستان و گیلان حضور امامزادگان بیشتر از دیگر نقاط کشور است، به طوری که بیش از دو هزار امامزاده در نقاط شمالی کشور وجود دارد.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: دلیل دومی که امامزادگان را به ایران کشانده است، ظلم حکومتها و خلفا بوده است؛ تاکید اهلبیت (ع) به فرزندان خود این بوده که مردم ایران به اهلبیت (ع) ارادت دارند؛ بنابراین با ظلم خلفای بنی امیه و بنی عباس، امامزادگان به ایران پناه میآوردند.
حجتالاسلام نوروزپور در پایان خاطرنشان کرد: ممکن است مشاهده شود که برخی بقاع متبرکه در کوهها و جنگلها قرار دارند؛ این موضوع به این دلیل است که امامزادگان عظیمالشان از دست دشمنان اهل بیت به این مناطقِ ایران پناه میآوردند و زمانی که حکومت به آنها دسترسی پیدا میکرد؛ آنها را در همانجا به شهادت میرساند.
انتهای پیام/ 121