«عبدالرضا خدادادی» مدیر گروه علمی، نظامی و جغرافیای مرکز تاریخ دانشنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در یزد اظهار داشت: دانشنامه مجموعهای از مقالاتی است که بهمنظور دسترسی سریع و آسان مخاطبین پژوهشگر و معرفی منابع دسته اول پژوهشگران در موضوعات خاص تخصصی تدوین میشود.
وی افزود: بر همین اساس، در دوران هشت سال دفاع مقدس نیز مجموعهای از دادهها و دانشهایی تولید شد که مستلزم حفظ و استخراج هرکدام از این موضوعات بود؛ بنابراین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چندین سال پیش تصمیم گرفت تا این مجموعه تولیدشده که در قالب مباحث فرهنگی، نظامی، شهدا و اشخاص است را گردآوری و تبدیل به دانشنامه کند.
خدادادی با بیان اینکه گام اول تدوین دانشنامههای دفاع مقدس در استانها، با شکل گرفتن ایده آن از سال ۱۳۹۴ کلید خورد و بهسرعت شیوهنامههای لازم آن تدوین و به استانها ارسال شد، تصریح کرد: با آغاز گام دوم تدوین دانشنامههای دفاع مقدس در استانها که آموزش «دانشنامهنگاری» بود و طی این مرحله، گام سوم آن با هدف «مدخلیابی» آغاز شد و در این مرحله نیز آموزش استخراج مداخل توسط استانها مورد توجه قرار گرفت و حدود یکسال و نیم طول بهطول انجامید.
وی ادامه داد: منابعی که برای نوشتن هرکدام از مداخل نیاز بود، توسط استانها در قالب کارگاه آموزشی تشکیل پرونده علمی صورت گرفت و استانها با جدیت و سرعت قابل ملاحظهای اقدام به این کار کردند.
مدیر گروه علمی نظامی و جغرافیای مرکز تاریخ دانشنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، با بیان اینکه مرحله آخر تدوین دانشنامههای دفاع مقدس «نگارش مقالات» است و امروز بیشتر استانها در این مرحله قرار دارند، تصریح کرد: نگارش مقالات نزدیک به ۲ سال پیش شروع شد و در این بین بعضی از استانها سرعت عمل بیشتری دارند و پیشقدم هستند که در حال حاضر بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ مقاله توسط استانها تدوین شده است و از مجموع ۲۵ هزار مدخلی که توسط ۳۱ استان استخراج شده است، با توجه به زمانی که داشتیم، تعداد قابل ملاحظهای محسوب میشود.
وی با بیان اینکه استان یزد از جمله استانهایی است که سرعت عمل بیشتری در تدوین دانشنامه دفاع مقدس داشته است، اذعان داشت: استان یزد تا امروز جزو پیشروترین استانهای کشور در بحث تدوین و چاپ دانشنامه دفاع مقدس است.
این مسئول افزود: بر اساس هدفگذاری که ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان یزد برای سال جاری انجام داده است، تصمیم بر این است که دانشنامه دفاع مقدس این استان در هفته دفاع مقدس رونمایی شود و از طرفی دیگر نیز برنامههایی برای حمایت از استانهایی که در مرحله چاپ و نشر دانشنامه دفاع مقدس هستند، وجود دارد.
وی با بیان اینکه مراحل علمی تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان یزد تمام شده است، خاطرنشان کرد: عمده مراحلی که باید از سوی ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان یزد در زمینه دانشنامه دفاع مقدس این استان انجام شود، مراحل شکلی هستند و فقط بحث ویراستاری، نمونهخوانی و تشکیل شورای علمی و مصوب کردن مقالاتشان در شورای علمی و ارسال آنها به مرکز باقی مانده است و بعد از آن هم مرحله نهایی، صفحه آرایی و چاپ است که الحمدالله کار محتوا در استان یزد تقریباً تمام شده است.
انتهای پیام/