به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، نشست خبری تشریح برنامههای سوم خرداد (روز مقاومت، ایثار و پیروزی) صبح امروز با حضور سردار سرتیپ بسیجی دکتر "بهمن کارگر" رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و سومین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر و رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در ستاد مرکزی راهیان نور برگزار شد.
عملیات بیت المقدس نماد وحدت نیروهای رزمنده
سردار کارگر در این نشست با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با دستاندرکاران ستاد بزرگداشت سه هزار شهید استان سمنان عنوان کرد: ارتش عراق از سال 58 برای تصرف خوزستان برنامهریزی کرد و در 31 شهریور 59 خرمشهر و آبادان را مورد تهاجم قرار داد. با توجه به تعداد کم رزمندگان ارتش، عراق پیشبینی تصرف سه روزه خرمشهر را داشت، ولی با توجه به مقاومت رزمندگان و نیروهای مردمی فاصله هشت کیلومتری مرز شلمچه تا پل نو را در هشت روز طی کرد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با بیان این که موضوع خرمشهر برای عراق بسیار مهم بود، تصریح کرد: پس از عملیات ثامنالائمه(ع)، طریقالقدس و فتحالمبین تصمیم گرفته شد تا 5300 کیلومتر از خاک کشورمان که در تصرف عراق بود از نیروهای صدام بازپس گرفته شود. در روزهای ابتدایی اردیبهشت ماه سال 61 عملیات بیتالمقدس برنامهریزی و در دهم همین ماه عملیات با رمز «علی ابن ابیطالب» آغاز شد.
وی افزود: سه قرارگاه مشترک سپاه و ارتش مسئولیت عملیات را برعهده داشتند؛ قرارگاه قدس به فرماندهی سردار غلامپور از سپاه و امیر لطفی از ارتش، قرارگاه فتح به فرماندهی سردار رشید و شهید منفرد نیاکی از ارتش و قرارگاه نصر به فرماندهی سردار شهید حسن باقری از سپاه و امیر حسنی سعدی از ارتش. همچنین در پایان عملیات، قرارگاه فجر به مجموعه اضافه شد.
سردار کارگر به آزادسازی خرمشهر در ساعت 11 روز سوم خرداد 61 اشاره کرد و گفت: در این عملیات پنج هزار و 300 کیلومتر از زمینهای اشغال شده کشور آزاد شد، 16 هزار نفر از مزدوران بعثی کشته و 19 هزار نفر به اسارت گرفته شدند، 56 فروند هواپیما و بالگرد منهدم و 467 دستگاه نفربر و خودرو به غنیمت گرفته و نیز 165 تانک دشمن منهدم شد.
وی تصریح کرد: یکی از بزرگترین محاسن این عملیات وحدت همه نیروهای سپاه، ارتش، جهاد، ژاندارمری و خصوصا مردم بود، که ارزش فوق العادهای داشت.
"ما میتوانیم" شعار سوم خرداد امسال
سردار سرتیپ بسیجی دکتر بهمن کارگر با تاکید بر این که آزادسازی خرمشهر روحیه فوقالعادهای به مردم داد و استکبار را برای قد علم کردن در مقابل انقلاب مایوس کرد، گفت: فتح خرمشهر در وضعیت اقتصادی، فرهنگی و خصوصا ایجاد روحیه در بین مردم تاثیر بسزایی داشت.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و سومین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر در ادامه به برنامههای امسال ستاد اشاره کرد و افزود: شعار امسال سوم خرداد «ما میتوانیم» انتخاب شد، که شعار امسال در حوزه دفاع مقدس و راهیان نور بود.
31 اردیبهشت؛ آغاز برنامههای گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر
سردار کارگر با بیان این که برنامههای امسال سوم خرداد تنها به یک روز ختم نمیشود، گفت: از پنجشنبه 31 اردیبهشت ماه با غبارروبی مزار شهدا در سراسر کشور و دیدار با خانوادههای شهدا بهخصوص شهدای عملیات بیتالمقدس برنامهها آغاز میشود. در روز دوم خرداد که سالروز میلاد امام حسین(ع) است و روز پاسدار نامگذاری شده است، فرماندهان ارشد بهویژه فرماندهان حاضر در عملیات بیتالمقدس در نماز جمعه سخنرانی خواهند کرد. همچنین در این روز تجلیل از رزمندگان و پیشکسوتان صورت میگیرد.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و سومین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر تصریح کرد: روز دوم خرداد که مصادف با میلاد حضرت ابوالفضل(ع) بوده و به نام روز جانباز نامگذاری شده است از جانبازان بهویژه جانبازان عملیات بیتالمقدس به همراه همسران و خانوادههای آنان تجلیل میشود؛ و نیز با نثار گل به مرقد مطهر امام راحل توسط نیروهای مسلح با آرمانهای حضرت امام خمینی(ره) تجدید میثاق خواهد شد.
ساعت 11 سوم خرداد؛ پخش مارش پیروزی در سراسر کشور
دکتر کارگر به برنامههای روز سوم خرداد و سالروز میلاد امام سجاد(ع) اشاره کرد و افزود: امسال همچون سال گذشته رأس ساعت 11 سوت کلیه کشتیها و قطارها به صدا درخواهد آمد، و زنگ پیروزی در دانشگاهها و مدارس نواخته خواهد شد. در صدا و سیما نیز در ساعت 11 پخش برنامهها متوقف شده و نوای خبرنگاری که خبر آزادی خرمشهر را در سال 61 اعلام کرد پخش خواهد شد.
تاکید بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس بر خاطرهگویی رزمندگان
سردار کارگر در ادامه این نشست به دیدار یکی از فرماندهان نظامی با رهبر معظم انقلاب اشاره و خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در این دیدار به آن فرمانده نظامی تاکید فرمودند که خاطرات دوران دفاع مقدس را بیان کنید لذا یکی از برنامههای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تشویق و ترغیب رزمندگان به بیان خاطرات در جمع خانواده، در مساجد و مدارس است تا نهضت خاطره گویی شکل گیرد.
بهره برداری باغ موزه دفاع مقدس دزفول در 4 خرداد
وی با بیان این که در سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر مراسم صبحگاه مشترک در ستادها و پادگانهای نیروهای مسلح برگزار میشود، تصریح کرد: روز دوشنبه 4 خرداد به نام روز مقاومت دزفول نامگذاری شده است از این رو برنامههایی با عنوان روز "مقاومت، ایستادگی، پایداری و صلابت" توسط رسانه ملی و سایر دستگاهها برگزار خواهد شد. همچنین تقدیر از خانواده شهدای شهر دزفول یکی از این برنامههاست.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گفت: دزفول یک شهر نمونه است و در دوران دفاع مقدس برخلاف بمبارانهای زیادی که توسط ارتش بعثی صورت گرفت، مردم ایستادگی کردند و شهر را خالی نکردند.
وی ادامه داد: ما در هر استان تنها در مرکز استان باغ موزه دفاع مقدس داریم اما در استان خوزستان به غیر از اهواز در شهرهای خرمشهر و دزفول نیز باغ موزه داریم. باغ موزه دفاع مقدس دزفول در روز چهارم خرداد مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
سردار کارگر با بیان این که برنامههای گرامیداشت سی و سومین سالروز آزادسازی خرمشهر در 5 روز پیش بینی شده است، گفت: این برنامهها از روز 5 شنبه 31 اردیبهشت آغاز و تا 4 خردادماه ادامه دارد.
برنامههای صدا و سیما در سالروز حماسه فتح خرمشهر
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در ادامه به تشریح برنامههای صدا و سیما پرداخت و گفت: به مدت سه شب برنامههای حماسه فتح خرمشهر به صورت زنده از خرمشهر پخش میشود. همچنین این برنامه در روز گرامیداشت مقاومت دزفول نیز صورت میگیرد.
سردار کارگر اعلام زنگ مقاومت و پیروزی، پخش حداقل 2 مستند از هر یک از شبکههای سیما، پخش انیمیشنهای مرتبط با دفاع مقدس، پخش فیلمهای سینمایی و نماهنگهای دفاع مقدس در شبکههای سیمای سراسری و استانی را از دیگر برنامههای صدا و سیما عنوان کرد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس افزود: فرماندهان دفاع مقدس به خصوص فرماندهان عملیات بیت المقدس در برنامههای صدا و سیما حضور مییابند و به تشریح عملیاتهای دوران دفاع مقدس میپردازند. یکی از این برنامهها برنامه خندوانه است. ما تاکید داریم تا فرماندهان نیروهای مسلح و حماسه سازان دفاع مقدس در این برنامه حضور یابند. لذا ابتدا خودم در این برنامه شرکت کردم و خانم معصومه آباد نیز حضور یافت. برخی دفاع مقدس را تلخ تعریف می کنند اما واقعیت این است آنقدر که ما در آنجا شاد بودیم و خندیدیم بعد از دفاع مقدس، آن روحیه را نداشتیم.
رئیس ستاد بزرگداشت سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر بیان کرد: همچنین تعدادی برنامه گفت و گو محور و سایر برنامهها از رادیوی جمهوری اسلامی پخش خواهد شد.
برنامه دستگاهها و وزارتخانهها در سیوسومین سالروز حماسه فتح خرمشهر
وی در ادامه به برنامههای سایر سازمانها اشاره کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی لوح چند رسانهای شهید فارسی در خصوص فرماندهان پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد تهیه کرده است که رونمایی میشود. در بحث دفاع مقدس نقش جهاد مورد غفلت قرار گرفته است در حالی که آنان نقش بی بدیلی در دفاع مقدس ایفا کردند. وزارت فرهنگ و شورای فرهنگ عمومی کشور نیز جهت توجیه دستگاهها اقداماتی انجام دادهاند. وزارت نفت تقدیر از ایثارگران این وزارت خانه را در دستور کار دارد. نیروی انتظامی نیز برنامههای متعدد و ویژهای در این خصوص برگزار خواهد کرد. شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز از خادمان فرهنگ عمومی در حوزه ایثار و شهادت و دفاع مقدس تقدیر میکند.
جدیدترین تسلیحات دفاعی رونمایی میشود
سردار کارگر خاطرنشان کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران علاوه بر برگزاری صبحگاه مشترک، تقدیر از ایثارگران و خانوادههای شهدای ارتش و ساخت تندیس شهدای آجا را در دستور کار دارد. وزارت دفاع نیز در این روز از جدیدترین تسلیحات خود رونمایی خواهد کرد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با بیان این که همایش تقدیر از زنان حماسه ساز خونینشهر در خرمشهر برگزار میشود، خاطرنشان کرد: معاونت زنان ریاست جمهوری به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر از کتابی در رابطه با شهیده "شهناز محمدی" شهیده مقاومت 45 روزه خرمشهر رونمایی خواهد کرد. همچنین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نمایشگاه خاطرات افسران عراقی از زمان اشغال و فتح خرمشهر با عنوان "فقط خدا" به نمایندگیهای ایران در خارج از کشور ارسال میکند و نمایشگاه "لایههای پنهان جنگ" در 45 نمایندگی ایران برپا خواهد شد. اتاق اصناف نیز به همین مناسبت از جلد دوم کتاب "نقش اصناف در دفاع مقدس" رونمایی خواهد کرد. راه آهن و بسیج راه آهن نیز به برپایی نمایشگاههایی در این خصوص اقدام خواهند کرد.
سردار کارگر بیان داشت: کانون پرورش فکری کودک و نوجوان همایش "پرواز بادبادکها در ساحل اروندرود" را برگزار میکند. دانشگاهها نیز به نقد و بررسی فیلمهای دفاع مقدس خواهند پرداخت و گزیده وصیت نامه شهدا را به صورت پیامکی برای دانشجویان و اساتید ارسال میکنند.
سردار کارگر در ادامه از رونمایی سه عنوان کتاب دفاع مقدس در پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در سالروز آزادسازی خرمشهر خبر داد و گفت: جلد دوم و سوم دایره المعارف دفاع مقدس نیز در این روز رونمایی خواهد شد. کارهای نهایی این دایره المعارف انجام شده است و اکنون ماکت آن در نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفته است.
وی افزود: در برخی از مدارس که هنوز فعال هستند نیز نمایشگاههایی برپا خواهد شد. 22 منطقه شهرداری تهران نیز مراسم شب خاطره دفاع مقدس و نمایشگاه عکس دفاع مقدس برگزار خواهند کرد. همچنین سیمای شهر تهران در این روز دفاع مقدسی خواهد شد.
زمین باغ موزه دفاع مقدس اهواز تهیه شده است
سردار کارگر در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار دفاع پرس در خصوص توسعه باغ موزه دفاع مقدس خرمشهر بیان داشت: یکی از زبده ترین نیروها اکنون مسئول باغ موزه دفاع مقدس خرمشهر است و به امورات آن رسیدگی دارد. اکنون بحث نگهداری از باغ موزهها باید تقویت شود. بحث توسعه کمی و کیفی این باغ موزه نیز در دستور کار آیندهمان قرار دارد چون کاروانهای راهیان نور بسیاری در خرمشهر حضور پیدا میکنند.
وی همچنین در خصوص باغ موزه دفاع مقدس اهواز گفت: زمین این باغ موزه تهیه شده است.
سردار کارگر در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در رابطه با تئاتر خیابانی دفاع مقدس گفت: امسال برای اولین بار این کار در راهیان نور با همت سازمان هنرهای نمایشی دفاع مقدس و همکاری سایر دستگاهها صورت گرفت. در رابطه با تئاتر فتح خرمشهر نیز با متولیان امر همکاری خواهیم داشت و از این کار حمایت میکنیم.
حضور 5 میلیون نفر در یادمانهای دفاع مقدس در سال گذشته
رئیس ستاد مرکزی راهیان نور کشور با تاکید بر نقش خبرنگاران و رسانهها در تقویت حماسه راهیان نور اظهار داشت: سال گذشته حدود 5 میلیون نفر در یادمان های دفاع مقدس حضور یافتند که بیش از 50 درصد با ماشینهای شخصی به این مناطق سفر کردند. حدود 200 هزار نفر در حماسه راهیان نور به مردم خدمت کردند که 99 درصد آن در حوزه راویان، مبلغین و خادمین، افتخاری فعالیت میکنند. سال گذشته 23 هزار خادم، 16 هزار راوی و 13 هزار مبلغ که 97 درصد آن روحانی بودند در این حماسه نقش داشتند. همچنین 50 هزار مدیر کاروان در مدیریت این کار نقش داشتند که انشالله کمک شود و راهیان نور روز به روز گسترش یابد.
99 درصد خادمین، راویان و مبلغین افتخاری فعالیت میکنند
وی با بیان این که حدود 50 یادمان در مناطق عملیاتی دفاع مقدس داریم، گفت: تلاشمان این است تا زیرساختهای یادمانهای دفاع مقدس را تقویت کنیم و مردم میتوانند اکنون در طول سال در 7 استان کشور در یادمانها حضور یابند. همچنین سال گذشته 150 هزار نفر در راهیان نور دریایی حضور یافتند.
سردار کارگر در خصوص قرارگاه راهیان نور حوزه علمیه بیان داشت: این قرارگاه سال گذشته تاسیس شد و مدیر حوزه علمیه نیز به عضویت هیات امنای بنیاد درآمد. شهدای روحانی نسبت به جمعیتشان بیشترین شهید را داشتهاند و مظلوم واقع شدهاند.
برنامه های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس جهت جلوگیری از تحریف و فراموشی دفاع مقدس
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه های این بنیاد جهت جلوگیری از تحریف و فراموشی دفاع مقدس تصریح کرد: بنیاد تنها جایی است که میتواند مدارک و اسناد دفاع مقدس را تایید کند. رهبر معظم انقلاب نیز در این خصوص به ما اشاره داشت لذا سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس را تاسیس کردیم. همچنین در خصوص تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر زیارت با معرفت 20 جلد کتاب با موضوع شناسنامه یادمانهای دفاع مقدس تهیه و در اختیار زائرین قرار دادیم.
سردار کارگر همچنین از تعیین حد پیشرویی ارتش بعث خبر داد و گفت: کار شناسایی و میله گذاری در حال انجام است تا مردم بدانند دشمن تا کجا پیشرویی کرده بود.
سردار سرتیپ بسیجی دکتر بهمن کارگر در پایان خاطرنشان کرد: تمامی مدارک، کتابها و فیلمهای تولیدی در حوزه دفاع مقدس باید به تایید بنیاد برسد. رئیس سازمان صدا و سیما نیز در این خصوص به معاونش دستور داده است تا فیلمهای دفاع مقدسی قبل از پخش به تایید بنیاد برسند.
انتهای پیام/