به گزارش خبرنگار دفاعپرس از مشهد، سردار سرتیپ دوم پاسدار «حسینعلی یوسفعلیزاده» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی در جلسه کمیته امور بانوان حفظ آثار استان که با حضور معاونان و مشاوران امور زنان و خانواده نهادهای استان در تالار همایشهای استانداری خراسان رضوی برگزار شده بود، اظهار داشت: تأمین نیروی موردنیاز برای حضور در جبههها و جذب و جمع آوری کمکهای مردمی، دو مأموریت عمده بسیجیان در دوران دفاع مقدس بود و بسیج جامعه زنان از همان ابتدا به عنوان شاکله اصلی حوزه پشتیبانی ایفای نقش مینمود.
وی افزود: منطق امام خمینی (ره) حق بود و هیچگاه اثری از مداهنه و تمجید بیجا در این کلام نورانی وجود نداشت و بر همین اساس، فرمایشات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی که به روشنی قدردان مجاهدتهای زنان و مادران بودند، حکایت از نقش اثرگذار و انقلابی بانوان فداکار و ایثارگر دارد.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس خراسان رضوی با بیان اینکه میدان در دوران دفاع مقدس تا خانه رزمندگان نیز امتداد داشت، خاطرنشان کرد: در آموزشهای استراتژیک نظامی تبیین میشود که برای نبرد مؤثر هر رزمنده در خط مقدم، باید پانزده رزمنده در خطوط مختلف پشتیبانی و تدارکات به وظایف خود عمل کنند ولذا هرگز اینگونه نبود که جهاد با دشمن منحصر در خطوط مقدم باشد بلکه این میدان حتی تا خانههای رزمندگان نیز ادامه پیدا میکرد و جهاد رزمندگان با مجاهدت همسران و مادران و خانوادههای آنان تکمیل میشد.
وی ادامه داد: در مکتب اولیای دین، زندگی انحصار در یک طبقه، قشر یا جنسیت خاص ندارد و همه افراد از هر گرایش فکری و قشری وظایفی در جهت پیشبرد نظام اسلامی و تعالی جامعه برعهده دارند و در این میان، نقش و مسئولیتهای زنان از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
یوسفعلیزاده گفت: هیئتهای بدرقه یا استقبال از رزمندگان در دوران دفاع مقدس همواره مملو از مادران و همسرانی بود که با تأسی به سیره حضرت زینب (س)، همسران و فرزندان خود را به جبههها فرستاده بودند و خود در پشت جبههها نیز با تمام قوا از این جهاد مقدس پشتیبانی میکردند.
وی ابراز داشت: یکی از تأکیدات دقیق رهبر معظم انقلاب اسلامی، حفظ مستندات حضور زنان و ثبت گنجینه خاطرات شفاهی مادران و همسران شهداست و گرچه فداکاری، ایثار و نوعدوستی بانوان در سالهای جهاد با دشمنان خدا موضوعی نیست که با لجن پراکنی رسانههای معاند دچار خدشه و آسیب شود اما میبایست با تلاش و همت مضاعف در جهت ثبت و مستندسازی دقیق این اسناد گرانبها کوشید.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس خراسان رضوی تأکید کرد: در طول 42 سال تاریخ پرافتخار انقلاب، هیچ عرصه و میدانی نبوده است که در آن فتح و ظفری رخ داده باشد مگر آن که زنان نیز در آن میدان نقش آفرینی مؤثر داشتهاند و بر همان مبنا که ملت شهیدپرور ما پس از چهار دهه ایثار و فداکاری، همچنان برعهدی که با امام و شهیدان بستهاند، ایستادگی میکنند، مجاهدتهای جامعه زنان نیز منحصر در دوران دفاع مقدس نمانده است و این حرکت توفنده در همه عرصههای موردنیاز جامعه اسلامی استمرار یافته است.
وی تصریح کرد: امام بزرگوار ما در سخنرانیهای خود به این موضوع اشاره داشتند که همچون ملت ما در هیچ برههای از تاریخ و حتی در دوران رسالت نبی مکرم اسلام (ص) نیز وجود نداشته است و از خداوند متعال میخواهیم که به حرمت خون شهیدان، این راه پرافتخار را تا ظهور حضرت مهدی (عج) برقرار و پررهرو قرار دهد.
در ابتدای این نشست، «ملیحه غیور» مدیر حفظ آثار و نشر ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس خراسان رضوی در سخنانی ضمن ارائه گزارش برنامههای چهلمین سالگرد دفاع مقدس در حوزه زنان و خانواده، به تبیین محورهای مشارکت بانوان در دوران دفاع مقدس پرداخت و بر لزوم پیگیری مطالعات پژوهشی در راستای مستندسازی خاطرات شفاهی مادران و همسران شهدا تأکید کرد.
«طاهره طهماسبی» مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی نیز یادآور شد: در حوزه حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس باید از نگاه سلبی اجتناب کرد و همانطور که در دفاع مقدس، هیچ گروه و دستهبندی خاصی وجود نداشت و از همه ادیان، مذاهب، اقشار و اندیشهها در جبههها حضور پیدا میکردند، هم اکنون نیز باید همین دیدگاه را به عرصههای فرهنگی تسری داد.
در انتهای این برنامه، ضمن قرائت بیانیه تیم نظارت کمیته بانوان، جمعی از فعالان در حوزه زنان و خانواده به نمایندگی در سازمانهای پیشرو در این عرصه تجلیل شدند.
انتهای پیام/