در دیدار فرمانده نداجا با همتای فرانسوی‌اش مطرح شد؛

رصد تحرکات نیرو‌های ائتلاف از سوی «نداجا»/ ایران به بهترین نحو «اجلاس آیونز» را مدیریت کرد

دریادار خانزادی با بیان اینکه ترکیبات امنیتی نامطلوب، امنیت جمعی را تقویت نمی‌کند، گفت: ایران با دقت، تمام حرکات و شناور‌های نیرو‌های ائتلاف را حتی از فواصل دور رصد و رهگیری می‌کند.
کد خبر: ۴۶۴۶۴۲
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۴ - 30June 2021

خلیج فارس امن است، ائتلاف آمریکایی و اروپایی امنیت خلیج عدن و تنگه باب‌المندب را تامین کنندبه گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، امیر دریادار «حسین خانزادی» فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دیدار با دریاسالار «وندایر» فرمانده نیروی دریایی ارتش فرانسه با اشاره به موقعیت ژئو استراتژیک کشورمان در منطقه، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در منطقه شمال اقیانوس هند و در موقعیت ویژه‌ای واقع شده است و بسیاری از کارشناسان ژئوپلیتیک، از ایران با عنوان «قلب زمین» یاد می‌کنند.

وی افزود: یکی از دلایل این موضوع ظرفیت بسیار خوب گذرگاهی، انرژی و همچنین وجود تنگه‌های بسیار مهم در این منطقه است.

فرمانده نداجا ادامه داد: در حالی که منطقه خلیج فارس و دریای عمان یک منطقه امن و با ثبات است، اما در سال‌های گذشته ما شاهد ناامنی‌های زیادی در منطقه خلیج عدن و تنگه باب‌المندب بودیم و به همین دلیل وجود نیرو‌های ائتلاف در منطقه خلیج فارس را درک نمی‌کنیم و معتقدیم دلیل اصلی این حضور آن است که گفت‌وگوی بین نیرو‌های دریایی مؤثر کم‌رنگ شود.

دریادار خانزادی با بیان اینکه ما با دقت تحرکات نیرو‌های ائتلاف را دنبال می‌کنیم، گفت: امروز مجموعه‌ای از شناور‌های آمریکایی و اروپایی و همینطور کشور فرانسه در منطقه خلیج فارس حضور دارند، اما ما تمام حرکات و شناور‌های آن‌ها را حتی از فواصل دور رصد و رهگیری می‌کنیم و تحت مراقبت داریم.

وی با تأکید بر اینکه ما معتقدیم امنیت مناطق دریایی هر جغرافیایی توسط کشور‌های آن منطقه مهیا می‌شود، افزود: ما هم‌اکنون یک ناوگروه در اقیانوس اطلس داریم و زمانی که ما از دماغه امید نیک دور زدیم و وارد اقیانوس اطلس شدیم با وجود اینکه بیش از پنج هزار مایل دریایی از مرز‌های آمریکایی‌ها فاصله داشتیم، سر و صدا‌های زیادی از آمریکایی‌ها بلند شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: اینکه شناور‌های اتحادیه اروپا و همینطور آمریکایی‌ها در نزدیکی سواحل ما هستند، نمی‌تواند بدون اعتراض بماند و ما معتقدیم که این ترکیبات امنیتی نامطلوب، امنیت جمعی را تقویت نمی‌کند و باید به حالت تعلیق دربیاید.

در ادامه این دیدار، فرمانده نیروی دریایی فرانسه نیز با اشاره به عملکرد جمهوری اسلامی ایران در دوره ریاست اجلاس آیونز، گفت: علی‌رغم وجود بیماری کرونا نیروی دریایی ارتش ایران توانست به مدت سه سال به بهترین نحو این اجلاس را با موفقیت مدیریت کند.

وی ادامه داد: همچنین در زمان ریاست جمهوری ترامپ که خیلی روی مسئله هسته‌ای ایران موضع داشت، آمریکایی‌ها فشار نظامی را بیشتر کرده و از همه همکارانشان برای حضور در منطقه و افرایش فشار به ایران دعوت کردند، اما نیروی دریایی فرانسه کمی از موضع آمریکا عقب نشست؛ البته کشور‌های اروپایی برای تأمین امنیت منطقه، باید در خلیج فارس حضور پیدا می‌کردند، ولی باید بگویم که ما در هیچ‌کدام از عملیات‌های آمریکایی‌ها حضور نداشتیم.

دریاسالار وندایر با بیان اینکه دانمارک و هلند در عملیات‌های نیروی دریایی آمریکا شرکت کردند، عنوان کرد: این همکاری هم برای کمک به کاهش تنش‌ها و فشار‌ها بوده است.

فرمانده نیروی دریایی فرانسه افزود: البته ما به دنبال این بودیم که خودمان به‌صورت مستقل و بدون کمک و اطلاعات آمریکا بتوانیم به صورت خودمختار تصمیم بگیریم و از مناطق دریایی اطراف خود آگاه باشیم و ما هیچ درگیری با کشور‌های حوزه خلیج فارس نداشتیم.

وی اظهار داشت: فرانسه و اروپا خواهان برقراری امنیت بدون درگیری و تنش هستند و ما به دنبال برقراری صلح در دریا هستیم؛ اما با این حال با نیرو‌های آمریکایی ارتباط و همکاری داریم و دوست داریم با شما هم ارتباط و همکاری داشته باشیم.

دریاسالار وندایر بیان کرد: رویکرد فرانسه و اروپا حفظ و تعامل و تعادل در منطقه است و در دو سال اخیر نیز موضع فرانسه و اروپا یک موضع تعادلی همراه با گفت‌وگو بوده است و به جای این که تنش را زیاد کند، سعی در خاموش کردن و کاهش تنش‌ها دارد.

فرمانده نیروی دریایی فرانسه گفت: من فکر می‌کنم این مسئله بسیار پیچیده است و به دلیل همین پیچیدگی در دریای سرخ و مدیترانه شرقی مسائلی پیش آمده، اما ما خیلی مراقب هستیم و سعی می‌کنیم از ما استفاده ابزاری نشود و وارد بحث‌های سیاسی نشویم.

وی افزود: فرانسه و کشور‌های اروپایی به دنبال صلح در منطقه هستند؛ البته نیروی دریایی فرانسه با کمک وزارت خارجه در حال کمک و کاهش تنش‌ها در یمن و حوزه خلیج فارس است و آرزو داریم که صلح و دوستی به دنیا برگردد و این درک متقابل را همه کشور‌ها داشته باشند.

دریاسالار وندایر تأکید کرد: این دیدار برای من بسیار مهم بود و از این به بعد باید ارتباط بین نیرو‌های دریایی دو کشور در راستای کمک به کاهش تنش‌ها در منطقه افزایش یابد.

فرمانده نیروی دریایی فرانسه همچنین خاطرنشان کرد: پیام ایران را شنیدم و به دولت فرانسه منتقل خواهم کرد.

انتهای پیام/ 221

نظر شما
پربیننده ها