پرده‌برداری از «خسارت محض و دیپلماسی هسته‌ای»

کتاب «خسارت محض و دیپلماسی هسته‌ای» روایتی مستند است که همزمان با انجام مذاکرات هسته‌ای و تصویب برخی کنوانسیون‌های بین‌المللی خطرساز، با هدف دفاع از منافع ملی و امنیت ملی توسط انتشارات شهیدکاظمی منتشر شد.
کد خبر: ۴۶۵۰۶۰
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۲ - 03July 2021

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، کتاب «خسارت محض و دیپلماسی هسته‌ای» روایتی مستند است که همزمان با انجام مذاکرات هسته‌ای و تصویب برخی کنوانسیون‌های بین‌المللی خطرساز، با هدف دفاع از منافع ملی و امنیت ملی توسط انتشارات شهیدکاظمی منتشر شد.

کتاب حاضر حاوی مطالب، مقالات و یادداشت‌هایی است که همزمان با انجام مذاکرات هسته‌ای و تصویب برخی کنوانسیون‌های بین‌المللی خطرساز، با هدف دفاع از منافع ملی و امنیت ملی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی طرح و یا در سطح رسانه‌های کشوری به رشته تحریر درآمده است و بنا به مقتضیات زمانی در برگیرنده هشدار‌های به‌هنگام به تیم مذاکره کننده و دستگاه‌های سیاسی و دیپلماسی کشور است که در وسط میدان جنگ نرم سیاسی، تهیه و تدوین شده است و بر همین اساس، تاریخ انتشار هر یادداشت که در ذیل آن آمده است از ویژگی‌های برجسته کتاب حاضر است.

در ارتباط با موضوع هسته‌ای، تصمیم‌سازان برجام با خوش‌بینی به آمریکا و غرب و پیشدستی در اجرای سخاوتمندانه تعهدات، امضای «جان کری» وزیر امور خارجه وقت آمریکا را به‌عنوان تضمین پایبندی دشمن به تعهدات پذیرفتند و به رفع موقت و نیم‌بند ۱۲۰ روزه و ۱۸۰ روزه تحریم‌ها بر روی کاغذ اکتفا کردند که در نهایت با عدم موافقت رئیس‌جمهور بعدی آمریکا (دونالد ترامپ) در تمدید تعلیق تحریم‌ها، بنیان سست و پوشالی برجام در حالی از هم گسسته شد که آمریکا پس از خروج از برجام، بدون پرداخت کوچکترین هزینه‌ای به تمام خواسته‌های خود دست یافته بود و در تداوم سناریوی از قبل طراحی شده با اروپا و اعمال تحریم حداکثری نیز در صدد توقف قدرت موشکی و منطق‌های ایران برآمد.

در مقابل، دولت جمهوری اسلامی ایران نه تنها به لغو تحریم‌ها که هدف ل اصلی توافق بود، دست نیافت؛ بلکه به اذعان وزیر امور خارجه «آقای دکتر ظریف» حتی موفق به افتتاح یک حساب بانکی در لندن نیز نشد! خود شیفتگی در تصویب برجام تا حدی بود که علیرغم هشدار‌ها و تأکید‌های مقام معظم رهبری مبنی بر «توافق نکردن بهتر از توافق بد است»، استراتژی «توافق به هر شکل ممکن»، هدف اصلی تیم مذاکره کننده قرار گرفت.

با نادیده گرفتن هشدار‌های مکرر رهبر حکیم و فرزانه انقلاب مبنی بر هوشیاری در برابر فریب و فرود شمشیر خیانت دشمن؛ تا حدی پیش رفتند که رهبر معظم انقلاب با صراحت اعلام فرمودند که: «برخی خطوط قرمز در برجام رعایت نشد» و بعد از تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان نیز در پاسخ به نامه رئیس‌جمهور، با ۲۸ شرط (۹ شرط رهبری، ۹ شرط مجلس و ۱۰ شرط شورای‌ عالی امنیت ملی) در حالی با اجرای برجام موافقت کردند، که اگر تنها ‌بند دو از شروط نه‌گانه رهبری که در آن بر اجرای‌ بند سه مصوبه اقدام متناسب و متقابل مجلس در رابطه با اجرای برجام تأکید شده بود، بلافاصله با نخستین عهد شکنی آمریکا که درست یک روز پس از اجرایی شدن برجام افتاد، اجرای برجام متوقف می‌شد و فعالیت‌های هسته‌ای از سر گرفته می‌شد، به‌طور قطع سرنوشت برجام به گونه دیگری رقم می‌خورد.

پرده‌برداری از «خسارت محض و دیپلماسی هسته‌ای»

در برشی از کتاب می‌خوانیم:

در یکی از جلسات کمیسیون ویژه بررسی برجام از آقای عراقچی (عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده و رئیس ستاد اجرایی برجام) پرسیدم شما که همه امتیازات را یک‌جا پیش‌پرداخت کرده‌اید و دست خودتان را خالی نموده‌اید، چه تضمینی وجود دارد که فردا آمریکایی‌ها به تعهداتشان عمل کنند؟! ‌ایشان با صراحت عنوان کردند اگر آنان به تعهداتشان عمل نکنند، آبرو و هیثیت‌شان در جهان زیر سؤال می‌رود و آنان دست به این کار نخواهند زد و ما برای محکم‌کاری، برجام را به تأیید شورای امنیت رساند‌ه‌ایم تا جلو تخلف آنان گرفته شود! به این ترتیب، تیم مذاکره‌کننده آبروی (نداشته) آمریکا را به‌عنوان تضمین اجرای تعهدات آمریکا در برجام پذیرفت! و آنان در مقابل باحذف واژه اعتماد از قاموس مذاکرات جز با پیش‌پرداخت یک‌جای تمامی تعهدات جمهوری اسل‌امی ایران راضی به معامله نشدند! و این در حالی بود که مقام معظم رهبری بار‌ها تأکید فرموده بودند که آمریکایی‌ها قابل اعتماد نیستند و از پشت، شمشیر خیانت بلند می‌کنند. نتیجه این خوش‌خیالی سیاسی این شد که آمریکا که به تمامی خواسته‌های هسته‌ای خود دست یافت. اینک برای طرح خواسته‌های اصلی خود که توقف فعالیت‌های موشکی و قدرت منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران است، بازی برجامی جدیدی به راه انداخته است که در آن، اروپا به‌عنوان مدافع برجام و آمریکا به‌عنوان مخالف آن هدف مشترکی را علیه جمهوری اسلامی ایران تعقیب می‌کنند.

علاقه‌مندان می‌توانند این آثار را از طریق سایت رسمی انتشارات شهیدکاظمی تهیه کنند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار