رزمنده دفاع مقدس در گفت‌وگو با دفاع‌پرس:

هلال احمر کرمانشاه نقش بسزایی دردفاع مقدس داشت

«مساحی» گفت: با تبدیل ستاد مشترک امداد و درمان غرب کشور و تبدیل کرمانشاه به‌عنوان یکی از قطب‌های این ستاد، هلال‌ احمر کرمانشاه سهم بسزایی در دوران دفاع مقدس ایفا کرد.
کد خبر: ۴۶۵۵۰۹
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۵ - 06July 2021

هلال‌احمر در دفاع مقدس نقش بسزایی ایفا کرد«عبدالحسین مساحی» رزمنده و پیشکسوت امدادگر هلال احمر دوران دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع‌پرس در کرمانشاه، به فعالیت‌های هلال‌ احمر و امدادگران کرمانشاهی در دوران دفاع مقدس پرداخت و اظهار داشت: دلیرمردان این نهاد در دوران دفاع مقدس با به خطر انداختن جان خود با انجام دادن بیش‌از دو میلیون ماموریت اداری فرشته‌سان به یاری هم‌وطنان خود و رزمندگان پرتوان این مرز و بوم شتافتند.

وی گفت: با تبدیل ستاد مشترک امداد و درمان غرب کشور و تبدیل کرمانشاه به‌عنوان یکی از قطب‌های این ستاد هلال‌ احمر کرمانشاه سهم بسزایی در هشت سال دفاع مقدس ایفا کرد. اهم فعالیت‌های هلال‌ احمر کرمانشاه در طی دوران دفاع مقدس را در چند حوزه می‌توان خلاصه کرد كه عبارتند از تشکیل نیرو‌های امداد جبهه، حوزه شهری، حوزه امداد شهری و رسیدگی به امور اسراء و آزادگان.

مساحی یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های این نهاد را تشکیل نیرو‌های امداد جبهه دانست و افزود: وظیفه این نیرو‌ها پذیرش و گزینش، آموزش، اعزام، تدارکات و امور مالی نیرو‌های رزمنده بود. استان کرمانشاه به‌عنوان استان معین و یکی از قطب‌های امدادی کشور با تشکیل یک ستاد ویژه، کار جذب و سازماندهی نیرو‌های تازه‌نفس امدادی که از سراسر کشور به استان اعزام می‌شدند را انجام داده و آن‌ها را به مناطق مختلف جبهه‌های غرب مأمور می‌کردند.

وی با اشاره به حضور نیرو‌های امداد جبهه در اکثر عملیات‌های غرب و‌ جنوب غرب به تشریح این عملیات‌ها پرداخت و گفت: رزمندگان هلال احمر در عملیات‌های والفجر ۳ (منطقه عمومی مهران)، والفجر ۵ (چنگوله)، عاشورا (میمک)، والفجر ۹ (مریوان)، کربلای ۴ (شرق بصره)، کربلای ۵ (شلمچه)، کربلای ۱۰ (استان سلیمانیه)، نصر ۴ و نصر ۸ (شهر ماووت عراق)، والفجر ۱۰ (حلبچه)، بیت المقدس و مرصاد حضوری فعال داشتند و‌ پشتیبان مجروحین جنگ بودند.

مساحی در خصوص نقش هلال احمر در حوزه شهری گفت: از آنجا که کرمانشاه یکی از استان‌هایی بود که به‌طور مستقیم جزو مناطق جنگی محسوب می‌شد، طی دو هزار روز دفاع مقدس بیش‌ از  هزار و ۲۰۰ بار مورد تهاجم قرار گرفت نجات و امداد مردم مجروحین زیر آوار ماندگان فتح استان از فعالیت‌های مهم و حیاتی هلال‌ احمر کرمانشاه محسوب می‌شد. نیرو‌های هلال‌ احمر با تقسیم شهر به سه حوزه عملیاتی و استقرار بیش‌ از ۳۰ آمبولانس با نیرو و تجهیزات لازم به‌صورت آماده‌باش و شبانه‌روزی آماده ارائه خدمات امدادی در سریع‌ترین زمان ممکن به شهروندان کرمانشاهی بودند. در این مرحله هلال احمر پس‌از هر تهاجم موشکی و هوایی در نزدیک‌ترین حوزه عملیاتی آن منطقه با اعزام نیرو در پی جستجو، نجات، شناسایی و انتقال مجروحین به بیمارستان‌ها و با تخلیه آن‌ها به فرودگاه برای انتقال آن‌ها به بیمارستان‌های مجهز در سطح کشور و همچنین رساندن شهدا به مزار و باغ فردوس اقدامات لازم را انجام می‌دادند که می‌توان هلال‌احمر کرمانشاه را پایه‌گذار جستجو و نجات در سطح کشور دانست.

وی در خصوص امداد شهری نیز به کار پناه دادن به آوارگان که کرمانشاه را ترک نکرده بودند، شناسایی مناطق امن با دایر کردن اردوگاه‌ها و چادر‌های آوارگان و پناهندگان کرد عراقی، ایجاد اردوگاه‌هایی به تعداد تقریبی ۳۸۵ هزار نفر دشت جیگران، ۹۰ هزار نفر سریاس پاوه، ۶۸ هزار نفر سرپل ذهاب و ۶۸ هزار نفر گیلانغرب و ساخت اردوگاه‌های هجرت سنقر، قدس هرسین، چغالفید صحنه و... اشاره کرد.

این رزمنده دفاع مقدس در خصوص رسیدگی به امور اسرا و آزادگان در پایان دفاع مقدس اشاره و خاطرنشان کرد: رساندن پیام و نامه‌های شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات با همکاری صلیب سرخ نیز یکی دیگر از اقدام‌های خوب و شایسته‌ای بود که انجام گرفت و هلال احمر کرمانشاه با تقدیم بیش از ۱۲ شهید و تعدادی جانباز، جاویدالاثر و آزاده به فعالیت خود در این راه مقدس ادامه خواهد داد.

انتهای پيام/

نظر شما
پربیننده ها