یادداشت/ سیروس فتح‌اله

انعکاس قدرت «جبهه مقاومت» در انسجام گفتمان رسانه‌ای

محور مقاومت آنچنان که برای امور نظامی راهبرد بلندمدت تعریف کرده، لازم است برای امور رسانه‌ای نیز همچنین راهبردی تعریف کند تا هم در مقابل جنگ روانی دشمن دست خالی نباشد و هم قدرت جبهه مقاومت را تمام و کمال برای افکار عمومی منعکس کند.
کد خبر: ۴۶۵۵۵۷
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۴۰۰ - ۰۳:۳۱ - 07July 2021

انعکاس قدرت «جبهه مقاومت» در انسجام گفتمان رسانه‌ایگروه بین‌الملل دفاع‌پرس- سیروس فتح‌اله؛ چند روز گذشته آمریکایی‌ها که مدعی آزادی بیان هستند و همین ادعای دروغین آن‌ها گوش دنیا را کر کرده است، دامنه وب‌سایت ۲۱ پایگاه تلویزیونی حامی محور مقاومت را مسدود کردند؛ اقدامی که از وجود یک رویارویی ویژه و جدی با محور مقاومت در جبهه‌ای دیگر خبر می‌دهد که ضرورت دارد که اعضای این محور اقدامات لازم و بازدارنده‌ای را در این زمینه انجام دهند تا ضمن خنثی‌سازی حربه دشمن، قدرت و اقتدار جبهه مقاومت را به‌صورت منسجم منعکس کنند. 

اما هدفی که آمریکایی‌ها از این اقدام خصمانه خود پیگیری می‌کنند، چیست؟ آمریکایی‌ها در وهله اول به دنبال گرفتن انتقام از محور مقاومت هستند؛ چون این محور در ایعاد مختلف بویژه بعد نظامی و عملیاتی مانع اجرای برنامه‌ها و توطئه‌های آن‌ها در غرب آسیا می‌شود. در وهله دوم نیز هدف آمریکایی‌ها از این اقدام بستن صدای رسای مقاومت بود؛ چون رسانه‌های محور مقاومت ماهیت خصمانه غربی‌ها و آمریکایی‌ها را بیش از پیش برای افکار عمومی عیان می‌کنند. (هرچند در هماهنگی و انسجام رسانه‌های جبهه مقاومت جای بحث وجود دارد)

البته هیچ شکی در این نیست که اقدامات آمریکایی‌ها علیه محور مقاومت به بستن رسانه‌های این محور محدود نمی‌شود. لذا ما بعد از این شاهد فشار و نبرد رسانه‌ای آمریکایی‌ها علیه محور مقاومت با همراهی و بسیج رسانه‌های مزدور خواهیم بود؛ پس این امر به‌شدت نیازمند آگاهی و هوشیاری برای مقابله هوشمند و پرهیز از گرفتار آمدن در توطئه‌های دشمن است.

همه ما می‌دانیم که محور مقاومت در بُعد رسانه‌ای آنقدر که شایسته است و نیاز دارد، پیشرفت نکرده و به میزانی که در بعد نظامی پیشرفت کرده، در این حوزه موفق عمل نکرده است و اگر موفقیت‌هایی هم در این حوزه این گوشه و آن گوشه به دست آمده به دلیل فعالیت‌های فردی است نه فعالیت منسجم رسانه‌های مقاومت. پر واضح است که محور مقاومت راهبردی بلندمدت برای امور نظامی دارد؛ اما برای امور رسانه‌ای چنین راهبرد مهمی تعریف نکرده است، به همین دلیل ما در رسانه محور مقاومت نیازمند تبادل تجارب رسانه‌ای و ترسیم راهبرد بلندمدت هستیم تا قدرت جبهه مقاومت و پیروزی‌های میدانی را به تصویر بکشد، چون دشمن همه امکانات خود را به کار گرفته تا دستاوردهای محور مقاومت به گوش افکار عمومی نرسد و یا آنطور که دوست دارند، از این محور به‌عنوان گروه جنگ‌طلب و خشونت‌طلب در ذهن مخاطب جا بیندازند. 

لذا ضرورت دارد که رسانه‌های محور مقاومت و فعالان رسانه‌ای با هم هماهنگ باشند و از ظرفیت نسل جدید نیز غافل نشوند؛ چون دشمن همیشه در حال تفرقه‌اندازی و در کمین نسل جدید است و با فعالیت گسترده رسانه‌ای به این نسل اطلاعات غلطی از محور مقاومت منتقل می‌کند تا دید آن‌ها را در بلندمدت نسبت به این محور تغییر دهد؛ این نکته نیز غیر قابل انکار است که فعالان رسانه‌ای دشمن قوی هستند و مطالعات و پژوهش‌هایی هدفمندی انجام می‌دهند و آنرا به‌خوبی نزد افکار عمومی نهادینه می‌کنند که باید حواس‌ها به این اقدامات نیز باشد.

پس محور مقاومت باید بر توسعه گفتمان رسانه‌ای توجه و عنایت ویژه‌ای داشته باشد تا بتواند مقابل جبهه رسانه‌ای استکبار جهانی مثل موفقیت‌هایی که در امور نظامی کسب می‌کند، در این امور نیز دستاورد چشمگیری داشته باشد.

سیدحسن نصر الله دبیر کل حزب الله لبنان که استاد جنگ روانی علیه دشمن است، نیز در کنفرانس «تجدید گفتمان رسانه‌ای و مدیریت رویارویی» به گفتمان رسانه‌ای و تبادل تجارب رسانه‌ای تاکید کرد و گفت: «گفتمان رسانه‌ای آنچه در عرصه و میادین دیگر می‌گذرد را بیان می‌کند. توسعه رویارویی رسانه‌ای همگام با رویارویی نظامی، ضروری است. بُعد رسانه‌ای که باید ما آنرا احیا کنیم رویارویی با رژیم اسرائیل و هیمنه آمریکایی یعنی رویارویی با دو پروژه آمریکا و اسرائیل در منطقه است. در این رویارویی جداسازی عرصه‌های رویارویی نباید وجود داشته باشد. رویارویی رسانه‌ای باید به موازات رویارویی نظامی به پیش برود.»

انتهای پیام/ ۴۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار