به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، آذر خزائی سرچشمه، نویسنده و پژوهشگر عرصه دفاع مقدس با برنامه «گفتوگوی فرهنگی» در مورد نقد و بررسی زنان و بانوان در ادبیات داستانی دفاع مقدس گفتوگو کرد.
وی با بیان اینکه آنطور که باید به نقش زنان در دفاع مقدس پرداخته نشده اظهار داشت: ادبیات دفاع مقدس به دو دوره شروع تا پایان جنگ و پس از جنگ تقسیم میشود که در ادبیات دفاع مقدس هر دو دوره، به زنان کم پرداخته شده است.
خزائی با اشاره به ۲۹۷ عنوان کتابی که طبق آمار کتابخانه ملی در مورد جنگ نوشته شده اظهار کرد: کتابهایی نظیر «دا و روزهای بی آینه» به خانمها جرأت دادند که خاطراتشان را مستند کنند، اما باز هم جای کار بیشتری وجود دارد.
این پژوهشگر عرصه دفاع مقدس ضمن اشاره به مشکلاتی که زنان در دوران دفاع مقدس در پشت جبهه داشتند خاطرنشان کرد: با زنان نویسنده در این زمینه همکاری نمیشود و حتی در وهله اول ک ارائه طرح است، وقت و انرژی زیادی گرفته میشود.
وی در رادیو گفتوگو از مغفول ماندن بسیاری از موضوعات دفاع مقدس و عدم حمایت از نویسندگان سخن گفت و بیان کرد: باید به نویسندگان جوان اعتماد کرد و آن را آموزش داده و در کارها دخیل کنیم.
این نویسنده دفاع مقدس در خاتمه سخنان خود در رادیو گفتگو، ضمن اشاره به تعداد زیاد بانوان دفاع مقدس تصریح کرد: ۹۰ درصد روایات موجود از زنان، خاطرات آنهاست و به رمان نویسی و داستان نویسی کمتر پرداخته شده است در حالی که خاطرات زنان، ظرفیت زیادی برای ثبت دارد.
انتهای پیام/ 141