به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، «سید محمدصادق امامیان» رئیس ساترا، «اصغر نورالهزاده» مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید ریاست جمهوری، «فریبا میراج» مدیر واحد تحقیق و توسعه و امور بینالملل صندوق کارآفرینی امید، «سیدحسین مسیحپور» معاون تنظیم بازار و توسعه کسب و کار ساترا، «یوسفیان» مدیر تحقیقات بازار و ساماندهی صندوق کارآفرینی امید، «همتی» مشاور و مدیر حوزه مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید و جمعی از همراهان از مجموعه مرکز نوآوری رسانههای صوت و تصویر فراگیر و شتابدهندهها و برخی استارتاپهای مستقراز جمله رسانیوم، اینووان، برش و تنظیمیار که بخشهایی از آومیک هستند، بازدید کردند.
امامیان اتصال نهادهای حامی در راستای تسهیل فعالیت مجموعههای ساترا باید فراهم شود
در ابتدا، امامیان رئیس ساترا در بازدید از آومیک با اعلام اینکه هماکنون حدود ۶۰ درصد ترافیک رسانهای کشور را رسانههای خارجی به خود اختصاص دادهاند، اظهار داشت: هراندازه رسانهها وتولیدکنندگان محتوا داخلی رشد کنند در مجموع به نفع کشور است.
وی با تاکید بر اینکه تکنولوژی باید در خدمت کمک به حاکمیت در تنظیمگری و نظارت باشد، افزود: تیمها و گروههای خلاق و دارای ایده و نوآور باید ضمن فراهم کردن کمک به حاکمیت، تلاش کنند صنعت صوت و تصویر فراگیر را نیز یاری دهند؛ در این راستا رویکر ما به عنوان بخشی از حکمرانی رسانهای کشور به این موضوع اختصاص دارد، چه میزان رسانه داخلی داریم و تا چه اندازه این رسانهها قدرتمند هستند که در جهت تحقق همین هدف و تقویت و تحکیمبخشی رسانههای داخلی، سال گذشته مرکز نوآوری آومیک را با رویکرد شکلگیری اکوسیستم نوآوری، حول و حوش صنعت رسانهای کشور تاسیس کردیم.
رئیس ساترا تاکید کرد: شاید این اقدام ارزشمند که در آستانه یک سالگی خود قرار دارد با واقعیت و مقصود مدنظر فاصله داشته باشد، اما تلاش داریم با ارزیابی دقیق نقاط ضعف و تقویت قابلیتهای مرکز بتوانیم چشمانداز این صنعت را در کشور به خوبی ترسیم کنیم. هماکنون بخشی از پلتفرمهای بزرگ یک سیستم نوآوری درون اکوسیستم خود دارند و از این ظرفیت بهرهمند میشوند که پیشنهاد میشود در جلسه دیگری این رسانهها مورد بازدید هیات صندوق کارآفرینی و امید قرار گیرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: طبعاً برای اعمال حاکمیت مطلوب نیازمند ایده و طرح نو هستیم و ساترا با کمک اندیشکده حکمرانی شریف ضمن دریافت و بومیسازی، آخرین مقررات و راهکارهای روز نهادهای مرتبط در سایر کشورها، مطالعات عمیق سیاستپژوهی را مبنای تصمیمات خود قرار داد. ما در کنار تکنولوژیهایی که تنظیمگری را فراهم میکنند، خواستار شرکتهایی مستقل هستیم که هرکدام از این شرکتها، خودشان تنظیمگر هستند.
وی بیان کرد: یکی از مجموعههایی که تاکید داریم باید از آنها حمایت شود، همین اندیشکدهها هستند و ما هم اکنون شاهد تحولی هستیم که با کمک بخش خصوصی در لایههای سیاستپژوهی و در کنار آن تکنولوژی حاکمیت توانسته ایدههای ارزنده را تبدیل به عملیات و اجراییسازی کند.
امامیان در پایان ضمن تشکر از برپایی این نشست مفید و حضور مدیرعامل صندوق کارآفرینی و امید و هیأت همراه، افزود: یکی از مأموریتهای اصلی معاونت تنظیم بازار و توسعه کسب وکار ساترا و بهطور مشخص اداره کل توسعه کسب و کار و تسهیلگری، فراهم کردن زمینه اتصال و همکاری نهاد و مجموعههای حامی با رسانهها و تولیدکنندگان محتوای صوت و تصویر فراگیر است.
نورالهزاده: کسب وکارهای رسانههای حوزه صوت و تصویر فراگیر حمایت مالی میشوند
در ادامه این بازدید نورالهزاده ضمن تشکر از میزبانی شایسته ساترا، این بازدید را زمینهساز آشنایی با مجموعه وسیعی از فعالیتهای دانش بنیان و استارتاپها درحوزه رسانه دانست و اظهار داشت: این بازدید در نگاه به تأمین مالی و توسعه ظرفیتهای این نوع کسب و کارها تأثیرات بسزایی خواهد داشت و در نوع برنامههایی که قصد تدارک آنها را داریم قطعاً بسیار مؤثر خواهد بود.
وی گفت: در طول سالهای گذشته تلاش کردهایم برای حمایت از این نوع کسب و کارها ظرفیتهایی در صندوق ایجاد کنیم که در اصلاحیه اساسنامه نیز فرصتهایی برای مشارکت ایجاد شده است تا به عنوان یک نوع شتابدهنده به این کسب و کارها عمل کنیم و این شکل از مشارکت با رویکرد تسهیلگرایانه و میانمدت است.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید تاکید کرد: یکی دیگر از محورهای همکاری صندوق با ساترا مشارکت در ایجاد نهاد تأمین مالی تخصصی ویژه کسب وکارهای رسانهای در قالب یک صندوق است که آمادگی داریم نسبت به راهاندازی آن اقدام کنیم.
نورالهزاده در پایان تنظیم تفاهمنامه جامع همکاری مشترک با ساترا در اسرع وقت و بر اساس محورهای اشاره شده را مورد تأکید قرار داد.
مسیحپور: این بازدید به منظور حمایت از رسانهها و محصولات آنهاست
مسیحپور نیز در بخش دیگری از این بازدید مشترک بیان کرد: یکی از ماموریتهای ما در ساترا نحوه تأمین منابع و حمایت از کسب و کارهایی است که در صنعت صوت و تصویر و زنجیره وابسته آن، نقش مهم و تأثیرگذار دارند.
وی گفت: علیالقاعده صندوقها وسرمایهگذاران بزرگ به جذابیت این صنعت به طور کامل واقف نیستند و اشراف ندارند یا بعضاً از امنیت سرمایهگذاری در آن اطمینان ندارند؛ لذا منابع جدید، کمی سخت وارد این حوزه میشوند علیالخصوص در بخشهایی که به تکنولوژی مربوط میشوند.
مسیحپور در ادامه اظهار داشت: صندوق کارآفرینی و امید ریاست جمهوری از مدتها قبل به این حوزه علاقمند بود و تجربیات خوبی نیز در این راستا وجود داشت؛ طبیعتاً اگر ورود به این صنعت و سرمایهگذاری در آن از طریق نهادهای تخصصی که همه زنجیره صنعت را میشناسند باشد، نتایج بهتری را در بر خواهد داشت؛ بنابراین در جلسهای که با آنها داشتیم قرار شد از گروههایی که در مرکز نوآوری آومیک هستند، بازدید کنند و در نتیجه بازدید یک تفاهمنامه بین ساترا به عنوان تنظیمگر تخصصی و صندوق کارآفرنی و امید باشد تا از رسانهها، پلتفرمها، تیمهای تکنولوژی و محصولات این صنعت حمایت و تأمین مالی شود.
وی در پایان تاکید کرد: معاونت تنظیم بازار و توسعه کسب و کار ساترا در تلاش است که کمک کند تا بخشها و قطعات مختلف زنجیره ارزش این صنعت به هم متصل شوند، همافزایی ایجاد کنند و خودشان باعث ارتقا و رشد شوند. این بازدید نیز در این راستا تنظیم شده است و امیدوارم تأثیرات بسیار خوبی برای مجموعههای رسانهای کشور به همراه داشته باشد.
انتهای پیام/ 121