محمدرضا شرفی:

منابع خوبی در زمینه خاطرات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس داریم

محمدرضا شرفی گفت: نویسنده‌ای نمی‌تواند ادعا کند که سوژه‌ای برای نوشتن ندارد زیرا انقلاب و دفاع مقدس دوران طلایی است که سوژه‌های بسیاری را در خود نهفته دارد.
کد خبر: ۴۶۶۶۴
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۴ - 18May 2015

منابع خوبی در زمینه خاطرات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس داریم

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، کارگاه داستان کوتاه بزرگسال سیزدهمین جشنواره شعر و داستان سوره با حضور محمدرضا شرفی و ساسان ناطق برگزار شد.

در این کارگاه شرفی خطاب به جوانان حاضر در این کارگاه اظهار کرد: شما در زمینه داستان کار بزرگی انجام دادهاید زیرا حوزه شما در زمینه انقلاب است که خواه ناخواه در حیطه تاریخ قرار میگیرد. فضایی که در گذشته رخ داده و نیازمند تحقیق و پژوهش است.

وی افزود: کسی که موضوعی را انتخاب میکند و مبنای تاریخی دارد کار پر زحمتی را به دوش میکشد. نویسندهای که خودش موضوعی را تجربه کرده با نویسندهای که از زمانهای مینویسد که در آن قرار نداشته متفاوت است.

شرفی با اشاره به داستانهای این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: به نظر میرسد داستانهای دفاع مقدس و انقلاب قویتر بودهاند و این نشان میدهد که نویسندگان به این قضیه توجه خاصی داشتند و همچنین نشان میدهد که ما منابع خوبی در این زمینه مانند خاطرات داریم.

وی افزود: نویسندهای نمیتواند ادعا کند که سوژهای برای نوشتن ندارد زیرا انقلاب و دفاع مقدس دوران طلایی است که سوژههای بسیاری را در خود نهفته دارد.

شرفی با اشاره به کتابهای خاطره و خاطره نگاری گفت: در طول بیست سال اخیر تعداد کتابهای خاطره و زندگی نامه گسترش قابل توجهی داشته است البته خاطره نویسی از دوران قاجاریه و پس از مشروطه شکل گرفته است. هر کس که در این حوزه وقت بیشتری بگذارد، موفق تر خواهد بود و اثر قوی تری خواهد نوشت.

وی با بیان این که برای نوشتن یک داستان باید مطالعه صورت بگیرد، گفت: برای نوشتن یک داستان باید از تجربیات دیگران استفاده کنیم. مطالعه فقط خواندن یک متن نیست بلکه این مطالعه در گفتار و رفتار نیز باید صورت گیرد و غیر از منابع مکتوب، تجربه افراد نیز در نوشتن داستان نقش بسزایی دارد. میتوانیم پای صحبت این افراد بنشینیم یا از مناطقی دیدار کنیم که در جزئیات میتواند به ما کمک کند.

شرفی ادامه داد: برای نوشتن هر صحنه از انقلاب و دفاع مقدس نویسنده باید هزار صفحه خوانده باشد تا بتواند فضا، حالت و شخصیت را به خوبی بپروراند و مخاطب را به  بهترین نحو در جریان قرار دهد که این نیازمند بررسی و فیش برداری است.

شرفی افزود: با بررسی آثار جهانی متوجه میشویم که داستان در متن یک جنگ میگذرد زیرا جنگ فرصت عظیمی است که درون آدمی را به نمایش میگذارد و این رخداد بهانهای برای به نمایش گذاشتن انسان است.

در ادامه ساسان ناطق با اشاره به آثار این جشنواره اظهار کرد: تک داستانهای خوبی در بخش آزاد داشتیم اما ضعف حوزهای که در کلیت آثار این دوره دیده میشود نوعی شتاب زدگی، پرداخت و پایان بندی داستان است.

وی افزود: گاهی سوژه یک داستان خوب بود اما پرداخت خوبی نداشت. زاویه دید نامناسب هم یکی از ایراداتی بود که به واسطه آن داستان منفعل میشد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار