از سوی رئیس ستاد «مبشر غدیر» شهرداری یزد صورت گرفت؛

تشریح برنامه‌های دهه «امامت و ولایت» در یزد/ از پویش اطعام نیازمندان تا جشنواره هنر‌های تجسمی

«ملازینلی» برنامه‌های ایام دهه «امامت و ولایت» در شهر یزد، با شعار «علی ولایت، ره سبز سعادت» را تشریح کرد.
کد خبر: ۴۶۶۸۰۶
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۳ - 14July 2021

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از یزد، «عباس ملازینلی» رئیس ستاد «مبشر غدیر» شهرداری یزد، صبح امروز (چهارشنبه) در نشست خبری که در محوطه باز سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد، با حضور «مجید جوادیان‌زاده» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و اصحاب رسانه برگزار شد، ضمن تشریح برنامه‌های ایام دهه «امامت و ولایت» و اعیاد پیش رو در شهر یزد با شعار «علی ولایت، ره سبز سعادت»، اظهار داشت: امسال ۶۱ عنوان برنامه براساس شرایط کرونا و مطابق با دستورالعمل‌های بهداشتی جهت برگزاری در بازه زمانی عید قربان تا عید مباهله که از اعیاد مهم شیعیان قبل از ایام عزاداری ماه محرم است، تعریف شده که عمدتاً نیز در بستر فضای مجازی برگزار خواهد شد.

اجرای مراسم‌های خانگی در منزل سادات در یزد

وی افزود: سعی داریم برنامه‌های محله‌ای و مراسم‌های خانگی به‌ویژه در منزل سادات را در قالب پویش‌های مختلف و گسترده از طریق فضای مجازی انعکاس دهیم.

رئیس ستاد «مبشر غدیر» شهرداری یزد، اطعام مسلمانان را از سنت‌های دیرینه در استان دانست و گفت: در همین راستا پویش «اطعام غدیر» از سوی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد برگزار و بر اطعام همگانی و عمومی در این پویش در قالب توزیع غذا در منازل یا در قالب برنامه‌های فرهنگی در مساجد و حسینیه‌ها تاکید داریم.

وی با اشاره به استقبال اقشار مختلف مردم از این پویش خودجوش مردمی در سال گذشته، گفت: این پویش با هدف جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای اطعام نیازمندان در راستای ترویج فرهنگ علوی اجرا می‌شود.

فضاسازی شهری متناسب با اعیاد قربان و غدیر در یزد

ملازینلی از فضاسازی شهری متناسب با اعیاد قربان و غدیر نیز خبر داد و گفت: سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد در نظر دارد که براساس دستورالعمل‌های بهداشتی و محدودیت‌های کرونایی، در صورت امکان در سطح محلات نیز جشن‌هایی را به‌همین مناسبت برگزار کند.

وی با بیان این‌که برگزاری سرود‌های خیابانی را نیز به‌صورت کارناوالی یا مستقر در مراکز پرجمعیت با همکاری خانه سرود و کانون مساجد در دستور کار داریم، یکی از مهم‌ترین اقدامات ستاد مبشر غدیر در سال جاری را تولید محتوا‌های فرهنگی با موضوع غدیر به زبان بین‌المللی انگلیسی ذکر کرد.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد، به برگزاری اولین جشنواره هنر‌های تجسمی یزد به‌مناسبت سالروز جهانی شدن بافت تاریخی شهر یزد اشاره و تصریح کرد: این جشنواره استانی در رشته‌های عکاسی، نقاشی، نقاشی خط و طراحی پوستر برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به فراخوان منتشرشده این جشنواره، اظهار کرد: مدت زمان ارسال آثار از تاریخ  ۱۸ تیر به‌مدت یک‌ماه (تا ۱۸ مرداد) خواهد بود.

ملازینلی با بیان این‌که برگزیدگان در هربخش ضمن دریافت تقدیرنامه از سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، جوایز نقدی دریافت خواهند کرد، یادآور شد: آثار برتر این جشنواره در یک گالری به نمایش عموم درخواهد آمد.

احیای فرهنگ آداب غدیر در خانواده‌ها

«مصطفی زارع‌زاده» قائم مقام سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی یزد نیز در این نشست، با اشاره به اینکه احیای سنت‌های غدیر یکی از مهم‌ترین اهداف ویژه‌برنامه‌های این ستاد «مبشر غدیر» شهرداری یزد محسوب می‌شود، گفت: یکی از برنامه‌های مهمی که در این ایام درنظر گرفته شده، پویش جشن‌های خانگی است.

وی افزود: در احادیث و روایات رسیده از کتب مختلف به‌ویژه «نهج البلاغه» و «مفاتیح الجنان»، در باب آداب غدیر بر عیدی دادن، عطر زدن، پوشیدن لباس نو، اطعام دادن و... تاکید شده است که ما نیز بر توجه به این آداب تاکید داریم و به‌دلیل اینکه نمی‌توانیم به دلیل شرایط کرونا جشن‌های بزرگی برگزار کنیم، از خانواده‌ها درخواست داریم نسبت به احیای آیین غدیر اهتمام لازم را داشته و با پرپایی جشن‌های خانگی، تهیه کیک، شیرینی و آذین‌بندی منازل خود، موجبات ایجاد نشاط و شادمانی در خانواده و تکریم این ایام را فراهم آورند.

وی تصریح کرد: خانواده‌های یزدی می‌توانند برنامه‌های خود را در فضای مجازی به اشتراک گذاشته و از جوایز متعددی که برای این پویش در نظر گرفته شده است، بهره‌مند شوند.

لزوم معرفی رویداد‌های فرهنگی و هنری شناسنامه‌دار استان یزد

همچنین، «مجید جوادیان‌زاده» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز در این نشست، با اشاره به ثبت جهانی بافت تاریخی یزد به‌عنوان یکی از مهمترین رویداد‌های گردشگری در سال‌های اخیر، اظهار داشت: در حالی شاهد پرداخته شدن به این موضوع در ابعاد گوناگون هستیم که کمتر به بُعد هنری این بافت تاریخی که سراسر هنر‌های تجسمی را به نمایش گذاشته، طی این سال‌ها توجه شده است و یکی از اهداف برگزاری جشنواره هنر‌های تجسمی یزد نیز اهتمام به این بخش از بافت جهانی یزد است.

وی قدم زدن در کوچه و پس کوچه‌های بافت تاریخی یزد را مشابه گام برداشت در یک گالری هنر‌های تجسمی دانست و گفت: در حالی هنر در زندگی و شهرسازی گذشتگان ما جاری و ساری بوده است که متاسفانه در شهرسازی مدرن به‌دلیل گسترش جمعیت، ناگزیر فرصت باز تولید هنر از این بخش گرفته شد و بیشتر شاهد نوعی یکسان‌سازی در معماری جدید هستیم؛ ولی با این حال احساس می‌شد که یزد را می‌توان به شهر هنر‌های تجسمی کشور به جهانیان معرفی کرد.

جوادیان‌زاده از مشارکت یک گالری در برگزاری این جشنواره خبر داد و گفت: متاسفانه تاکنون این بخش مورد غفلت بوده و همین موضوع باعث شده تا کمتر مردم تماشای گالری را در برنامه‌های روزمره خود جای دهند؛ ولی امیدواریم این اقدام آغازی برای توجه و معرفی بیشتر فعالیت گالری‌داران به جامعه باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، بر لزوم معرفی رویداد‌های فرهنگی و هنری شناسنامه‌دار استان تاکید کرد و از هنرمندان در بخش‌های مختلف هنری خواست تا نسبت به اخذ و ثبت مدارج هنری خود اقدام کنند تا بتوان در زمینه معرفی رویداد‌های شناسنامه‌دار این خطه، اقدام مناسب‌تری کرد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها